懷孕前後

跳至

首頁
12345...54

尾頁

複式洋房

chu.c9 發表於 14-7-30 19:17
我都唸住排QE公務員隊,唔知遲一個禮拜去要耐你幾多先第一次產檢呢

...
佢頭先講得好快,我只係catch到佢話12wk左右會有一個抽血之類既checking,而檢查就要12月,o個時都4-5個月啦。仲有佢話12wk o個個checking會睇下比唔比到照結構個期,如果唔得要book c+
佢講到好full,叫我唔好唸咁耐,呢一兩日好決定喇!所以如果可以早d去都好。我同老公決定去qmh排呀!

大宅

回覆 Luvderose 的帖子

me too..
我都係大約四週,今日係醫生到攞左醫生證明,聽日諗住book埋政府個產檢期。
大約8 wk會去照閃閃。

大宅

回覆:kelserie 的帖子

我仲未睇醫生呀,自己計應該4月頭。之前係想生bb版成日呻,終於而家自己驗到又好擔心會化學。希望順順利利同呢版ge媽媽一齊生個健康寶寶!
咩都唔識多多指教!

蘇菲菲  我同你一樣都好擔心  發表於 14-8-28 17:44

複式洋房

引用:我仲未睇醫生呀,自己計應該4月頭。之前係

原帖由 b@by 於 14-07-30 發表
我仲未睇醫生呀,自己計應該4月頭。之前係想生bb版成日呻,終於而家自己驗到又好擔心會化學。希望順順利利 ...
恭喜恭喜!

別墅

引用:回覆 Luvderose 的帖子me too..我都係大約

原帖由 Lily_0624 於 14-07-30 發表
回覆 Luvderose 的帖子

me too..
你係睇普通科醫生定婦科?咁你去到話想拎懷孕證明?我book咗自己婦科下星期一,得5W幾,好似太早,但我個醫生放大假till 8月尾呀

大宅

回覆 mrsairkidd 的帖子

係睇普通科醫生拎懷孕證明.
我個婦科醫生book @ mid Sept since his boooking is so full.
Plan to book another婦科醫生@ wk 8.
太早照,無野睇..

大宅

回覆 b@by 的帖子

我好擔心會化學, too.
希望一切順利.

禁止訪問

回覆:kelserie 的帖子

大宅

回覆 Szemiuka 的帖子

我係緊張大師,所以我一定會.
政府第一次產檢無照超聲波,見姑娘 only.
到做 OScar 先照超聲波. around week 12- 13.

禁止訪問

回覆:Lily_0624 的帖子

大宅

回覆 Szemiuka 的帖子

Your one is quite expensive wor.

My one is Around 700 each time.

I see some post from other JM that only around 500 each time ( include Utlra Sound).

蘇菲菲  咁平我今日睇咗$1600:mon   發表於 14-8-28 17:48

子爵府

BK Milk勳章

b@by 發表於 14-7-30 23:39
我仲未睇醫生呀,自己計應該4月頭。之前係想生bb版成日呻,終於而家自己驗到又好擔心會化學。希望順順利利 ...
我都係, 之前都成日響想生bb度蒲, 到而家開始擔心照唔到閃閃,
可能睇得bk多, 見到好多case, 令到自己驚驚地~
希望大家順順利利渡過黎緊果9個月啦~

子爵府

BK Milk勳章

Szemiuka 發表於 14-7-31 16:51
我啱啱問左一個私家產科,第一次見預 500 診金,超聲波350, total 叫我預1,000~ 如果個個月 check 味好貴? ...
我都book左, 但我搵左間平既,$400診金, 另外再加supplement, 姑娘話大概4百幾~

別墅

引用:回覆 mrsairkidd 的帖子係睇普通科醫生拎懷

原帖由 Lily_0624 於 14-07-31 發表
回覆 mrsairkidd 的帖子

係睇普通科醫生拎懷孕證明.
我都知太早,但我又想早食 葉酸,vitamin, 所以算啦,都係直接去睇自己個婦科。今次我好早check到bingo, 希望都照到啦!

大宅

引用:Quote:connie92+發表於+14-7-30+19:47+我第

原帖由 kelserie 於 14-07-30 發表
我已經回流左香港咖喇!你係澳洲邊度?生完返去?
Melbourne 吖!我返工,所以30w先返香港!生完再返Mel

子爵府

BK Milk勳章

回覆:2015年4月預產期揮手區

我想問你地有冇谷胸同lin lin痛呀?
唔知係咪一直都會係咁直到生呢?

別墅

引用:我想問你地有冇谷胸同lin lin痛呀?唔知係

原帖由 小小郭c奶 於 14-07-31 發表
我想問你地有冇谷胸同lin lin痛呀?
唔知係咪一直都會係咁直到生呢?
我係條痛赤赤同個肚好似谷m咁,久吾久好似乳腺跳下跳下咁

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Lily_0624+於+14-07-31+發表

原帖由 mrsairkidd 於 14-07-31 發表
我都知太早,但我又想早食 葉酸,vitamin, 所以算啦,都係直接去睇自己個婦科。今次我好早check到bingo, 希 ...
我都在普通拎左。一下就450

男爵府

HI 我都係剛剛4W, 你地好啊!

我打算去QM OR QE 生啊

子爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 小小郭c奶 於 14-07-31 發表

原帖由 mrsairkidd 於 14-07-31 發表
我係條痛赤赤同個肚好似谷m咁,久吾久好似乳腺跳下跳下咁
邊度痛赤赤?
乳腺跳咁搞笑

首頁
12345...54

尾頁

跳至