懷孕前後

跳至

首頁
34567...54

尾頁

伯爵府

引用:Quote:原帖由 conniebebe 於 14-08-02 發表

原帖由 cooperpui 於 14-08-02 發表
你係去咗旅行定未去? 頭3個月坐飛機有啲危架喎。

不過我仲衰, 上星期覺得熱氣仲飲 24味, 5花茶同食西瓜 ...
未呀!今晚上機去5日seoul, 去到都係同父母hea住玩,報左既local tour 踩車就唔玩, 係hk都係想太多好nervous..…我有買定小白球一唔对路就塞, e 生話seoul呢次都可以去既小心d 希望心情relax happy bb都健康

伯爵府

引用:Quote:原帖由 conniebebe 於 14-08-02 發表

原帖由 Becste 於 14-08-02 發表
嘩嘩,好犀利,原來真係會咁多
但我又唔想用護墊
因為我頂唔順一濕左一次就換,通常去完v一次明明抹得好乾淨但好快又濕, 好在多時間係屋企

禁止訪問

回覆:2015年4月預產期揮手區

子爵府

BK Milk勳章

引用:我就分泌吾係特別多,但有時作嘔,少少高温

原帖由 nana_22 於 14-08-02 發表
我就分泌吾係特別多,但有時作嘔,少少高温,肚扯扯下,同埋胸漲
有時都擔心佢係吾係度嫁
me too...我要等到8月20號先去照閃閃,
好漫長呀

複式洋房

引用:我+30號自己+check+bingo,+第一次太緊張,

我 30號自己 check bingo, 第一次太緊張, 4日用咗 4 個牌子 check, 上次 m 係 6月27, 不過經期唔準, ...
我同你一樣6/27今日剛剛去左醫院登記

別墅

報到! 5weeks啦,第二胎,book左威記,12weeks照唐氏,舞應該8weeks會去私家照心跳,不過仲未搵到私家照,上水區果個麻麻 大家有無好介紹?

複式洋房

大家好, 我也是新手媽媽, 第一胎, 現在5w!

2014.07.31 我自己 chk bingo 所以咩醫院登記, 咩睇私家, 咩都未做!
去診所同埋去寫左醫生證明, 可以8月15日左右先搞嗎? 還是排期真係咁難, 應該早點好點?

驚bb小氣所以好多人都未敢講ar! 其實係咪唔咪信就唔怕呢?
努力左2年先有, 之前好多的遲M的經驗!
1w至4w時, 有飲良茶, 食左有3個左右西瓜, 都有飲左3次左右冬瓜湯!
所以今次真係要小心D!

肚扯扯下, 肚吉吉, 想食野, 未有腰痛, !
2w到現在也胸漲痛, 常常作嘔, 但未嘔過!
3w時覺得, 荷爾蒙已經有改變, D汗大味左, 臭左, 下面有白色分秘, 無味!
好易覺得頭暈, 成日都覺得頭暈, 習中唔倒精神!

我想問咩叫照閃閃?
咩叫流啡? 正常的? 我未試過!

複式洋房

引用:Quote:原帖由 cooperpui 於 14-08-02 發表

原帖由 Medium 於 14-08-02 發表
我同你一樣6/27今日剛剛去左醫院登記
我啱啱睇完醫生 cfm 咗 , 佢話照睇經期嘅預產期會係 4月5日, 不過都要睇產檢會準確好多。

跟住填晒表入媽咪會, 拎咗大大袋禮物, 雖然話遲啲都大把比你填, 但係我都填咗先。

大宅

C啦!個心成日形住佢無生長,無心跳!今次自己又無任何反應,吾舒服!又要等到14號先去照閃閃,擔心C人啦

大宅

報到, 我都係剛5W , book 左政府要9月1 日先有第一次檢查。私家就8月14 日check.

等照閃閃真係等到頸到長~

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 Medium 於 14-08-02 發表我同

男爵府

回覆:Wzlxxxl 的帖子

我個心情同你一樣又係14號照閃閃

禁止訪問

引用:大家好, 我也是新手媽媽, 第一胎, 現在5w!2

複式洋房

引用:Quote:原帖由 cooperpui 於 14-08-02 發表

原帖由 nana_22 於 14-08-02 發表
請問邊度有得申請入會呀?
醫生驗完已經話可以入會, 因為佢有地方所以有埋衫仔送, 填咗 3 張, 有2個袋, 2罐奶粉, bb 衫仔等等送。

健康院門口, 醫院都應該都有好多, 不過可能得奶粉都未定。

大宅

引用:Quote:原帖由 kelserie 於 14-07-30 發表我

原帖由 chu.c9 於 14-07-30 發表
如果你老公係醫護人員,應該去任何一間政府醫院都可以排醫管局條隊架(如:QE L座專for公務員),如果直頭 ...
我都是預產期2015年4月。想問,如果是公務員,係咪第一次係政府醫院排產檢要提出,係咪間間都有公務員隊?

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 chu.c9 於 14-07-30 發表如果

原帖由 angel_on 於 14-08-02 發表
我都是預產期2015年4月。想問,如果是公務員,係咪第一次係政府醫院排產檢要提出,係咪間間都有公務員隊?
...
我上胎響廣華登記,不過果度冇公務員同家務tower所以都要入院生果日講再排上頭等房(不過我唔係廣華生),今胎會去QE佢有個tower係睇公務員,咁就要登記時講~

感恩

大宅

引用:我 30號自己 check bingo, 第一次太緊張,

我 30號自己 check bingo, 第一次太緊張, 4日用咗 4 個牌子 check, 上次 m 係 6月27, 不過經期唔準, ...
我都係last m 27/6呀!

大宅

我啱啱流啡,好驚

大宅

我差不多日日都有少少啡,擔心都無用!真係無嘢可以做,除咗休息好D!希望BB自己努力,一日一日進步,一日一日發展!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 nana_22 於 14-08-02 發表請

首頁
34567...54

尾頁

跳至