親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

現在揾緊機票,見到虎航都幾平,請問撘得過嗎???
另外,想請教大家會在酒店官網訂房定去hotel.com之類網頁訂呢???

大宅

虎航都OK,不過訂既時候要留意;
1) 佢會自動加晒所有人都20KG行李,如果唔要要遂個剔走。可以即時選位。
2) 係T2 CHECKIN
3) 飛機係無電視,要自備娛樂
4) 係飛機係無水提供(要俾錢),要自備水,我地係香港個程去新加坡就買左幾支水。如果可以問機場STARBUCK攞熱水。
5) 回程去到閘口先至照X-RAY,所以唔好買定水。過左X-RAY先可以斟水。熱水就無。

其他野我都覺得同其他AIRLINE沒有分別。

別墅

引用:虎航都OK,不過訂既時候要留意;1) 佢會自動

原帖由 fungcheu 於 14-07-30 發表
1) 佢會自動加晒所有人都20KG行李,如果唔要要遂個剔走。可以即時選位。
2) ...
多謝你吖!!座位方面ok嗎??

大宅

回覆 snowsara1127 的帖子

座位都可以,我大大件都唔會覺得好迫。同普通飛機差唔多。

大宅

fungcheu 發表於 14-7-30 08:09
2) ...
Thanks!
4) 去程: 係咪過咗X-RAY, 可以買/帶水上機?

大宅

回覆 ypychung 的帖子

係香港,過左X-RAY檢查,禁區有大把地方(餐廳及商店)俾你買水,慢慢行去閘位。係新加坡,過左X-RAY,就到閘位,閘位係隔開左出面同登機閘,側面只有水機,附近已經無水俾你買。所以只有斟水機D水。

大宅

fungcheu 發表於 14-7-30 13:01
回覆 ypychung 的帖子

係香港,過左X-RAY檢查,禁區有大把地方(餐廳及商店)俾你買水,慢慢行去閘位。係新 ...
Thanks for your useful info!!! :)

伯爵府

回覆:fungcheu 的帖子

第1點我中過招

大宅

joanne1206 發表於 14-7-30 15:00
第1點我中過招
我都中左招,一家有60KG行李.....

別墅

回覆:大家有撘過虎航去新加坡嗎???

虎航夠平,但時間唔靚!!下午機去下午機返
cx貴虎航3000幾,早機去下午機返,但回程坐六個鐘!!!!!
大家點揀好?????

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 畀面勳章

fungcheu 發表於 14-7-30 08:09
2) ...
請問約12吋相機腳架可以不寄倉帶上機嗎?

大宅

回覆:幸福的人 的帖子

呢個可能要問航空公司。。

珍珠宮

回覆 snowsara1127 的帖子

回程6小時, 好長啊.

男爵府

回覆:大家有撘過虎航去新加坡嗎???

我book左下星期飛,但冇机票。是否要print e booking?
仲想問飛機凍嗎?

珍珠宮

引用:我book左下星期飛,但冇机票。是否要print

原帖由 Kyle媽 於 14-08-02 發表
我book左下星期飛,但冇机票。是否要print e booking?
仲想問飛機凍嗎?
有冇check scoot? 都平都ok。。。时間晨早机去凌晨机。。。可以慳返一晚房錢

男爵府

LokYauYau 發表於 14-8-2 01:04
有冇check scoot? 都平都ok。。。时間晨早机去凌晨机。。。可以慳返一晚房錢

...
請問新加坡酒店是否只可入住最多四個人?我兩公婆加3個仔、16歲.3同1歲是否要兩間房架、機票好平.但未敢入手住、想12月尾去.先謝!

珍珠宮

回覆:skso 的帖子

間間酒店唔同要求, 網上book酒店多數寫得很清楚, 有d 6歲 以上加床要報, 有d 11 歲以上已算大人。
加上間間酒店房大小不同, 甚至床size 都不同, 有d 肯俾你加床住4個你可能都無乜空間走動。

我第1唸到可以住到1房住4個人的festive d family room。 當然还有其他的

男爵府

LokYauYau 發表於 14-8-2 11:01
間間酒店唔同要求, 網上book酒店多數寫得很清楚, 有d 6歲 以上加床要報, 有d 11 歲以上已算大人。
加上間間 ...
明白,謝謝回覆!

大宅

Tiger 駛唔駛網上check in?
訂票時已劃埋座位, 咁係咪到機場check in寄行李時, 比埋機票show撰左的座位? 要提前幾耐到機場check in?
Thanks.

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

RalphYuki 發表於 14-8-5 14:42
Tiger 駛唔駛網上check in?
訂票時已劃埋座位, 咁係咪到機場check in寄行李時, 比埋機票show撰左的座位? 要 ...
12月會搭, 我都想知...

首頁

尾頁

跳至