夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我依加已經結左婚有兩個小朋友,係我唔好,仲掛住ex,尼個心結係我心里面已經好多年,每次唸起ex就覺得對老公唔住,唉!

ex同我由小學開始就同班,佢由初一開始追我,我嗰時以為佢整古我,一直都無理佢,後來升上初二我地就唔同班啦,佢就系下學期同我表白,我同ex初二就開始拍拖,直到升高二嗰年,ex留班,我就升班,大家都好唔開心,佢亦開始同其他女同學玩得好close,,我就係高二嗰年出去做part time,,咁岩有個男仔追我,唉!就係咁,我同ex分手,同左男同事一齊 ,(每次唸番起超後悔,可能當時一剎那既感覺無左😔)我同男同事一齊之後,ex好努力追番我,但我當時無理佢,我明,留班好唔開心,眼見可以就來一齊畢業,點知留班,係我唔好當時無體諒佢,2個月之後,我發現我跟本唔愛男同事,大家就分手了

分手尼兩個月,ex既同班同學(黑小姐)對佢好關心,成日買早餐比佢又一齊放學,係咪男人係尼個時候最易動心?

全級同學仔都知道我同ex分手了,ex知道我同男同事分手後,同番我一齊,但無公開比同學仔知,一齊嗰時都係偷偷摸摸,我知尼段感情已經番唔到轉頭,但我好愛佢,唔係可以點。佢番學放學都係同黑小姐一齊,後來我發覺佢只係想報復我,令我唔開心,我明,我同左其他人一齊我對唔住佢,我真係好後悔好內夠,最後我接受唔到佢同黑小姐咁close就無再揾ex啦,又兩個月之後,ex同黑小姐正式一齊啦,但好奇怪係:ex見我咁耐唔揾佢,同黑小姐一齊之後打電話比我,我當時扮到好無所謂,:(你都同左人地一齊搵我做咩?)

複式洋房

回覆:係我唔好,仲掛住ex

我老公好好,放工就番屋企,當然番到屋企亦會陪佢部電話,但都會幫小朋友沖涼,係的心目中佢真係一個好男人,但係我就⋯唉!我自己都無曬意見,依加有時同班同學出去食飯,見到ex竟然仲會唔開心,jm們,我可以點做。係ge,係我自己自尋煩惱

別墅

樓主幾歲?中一、二0既事禍

D-chan  X2  發表於 14-7-31 09:33

子爵府

回覆 lovefong 的帖子

緣份這件事情是很玄的,
你到現在都懷念EX,
只因你們未有經歷過由親密至冷漠的階段,
你的回憶把他美化了,
你只想到未有好好努力和他嘗試經營關係,
好像他比你現在的丈夫更好,
如說他你現在塵該會覺得快槳。

但是其實你應抓住現在身邊的丈夫,
應該珍惜和維繫感情的是身邊的伴侶,
過去的就讓它過去,
當時你和EX不能走在一起,
就是因為你們兩人都好勝,
一看到對方有甚麼異樣,
在對方未說前就先找另一個對象,
這證明他不適合你。

人生都有很多的遺憾或曾經後悔沒有做到的事,
但人應活在當下,
為開創未來而努力,
而不是不停想田以前改變命運。

mc <()>

侯爵府

引用:我老公好好,放工就番屋企,當然番到屋企亦

原帖由 lovefong 於 14-07-31 發表
我老公好好,放工就番屋企,當然番到屋企亦會陪佢部電話,但都會幫小朋友沖涼,係的心目中佢真係一個好男人 ...
得不到,永遠都系幻想得最好既。

男爵府

珍惜眼前人。
做人,5好難为自己

男爵府

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

明白ge, 有時我都會掛住之前果d, 不過正如樓上所講, 得唔到先覺得係最好, 咪將呢份愛收起心囉, 如果見到會唔開心咪唔好見, 唔好出d同學聚會囉

大宅

我又講下我自己經歷,同樓主好似,又係初中時同初戀男友拍拖,因誤會分開,佢好努力再追我,我不為所動,到佢放棄時我又覺得自己好愛佢,佢喺我心入面佔一個好重要既位置,為左佢我可以付出所有,即使我再拍拖,佢亦係我心深處,兜兜轉轉,多年後我終於有機會再同佢一齊,但發覺好多野已同當年不同,我發覺其實我不是真的很愛他,我留戀既,只係一段我認為未完既關係, 我相信我地都曾經深愛對方, 我覺得同佢因誤會分開好唔抵,我其實只係對過去執著,佢唔係我諗得咁完美,我只係活喺幼稚既幻想裏,因此,我會更珍惜我老公,更珍惜我個家,珍惜我現在擁有的,樓主都唔好再執著過去喇,珍惜眼前人啦

大宅

樓主,得不到永遠都覺得係最好,唔好諗得咁完美。我都係過來人,依家睇番當初嘅自己真係好幼稚。珍惜你依家所擁有嘅,唔好因為所謂"美好的過去"就摧毀一直辛苦努力建立的家。加油!你老公同小朋友都好需要你!

複式洋房

引用:樓主幾歲?中一、二0既事禍 +

原帖由 hellohaheidi 於 14-07-31 發表
今年26啦,其實真係好耐之前既事,都有成8年啦,我同老公拍拖+結婚都已經6年

如果問我愛唔愛我老公 ,一定愛!現實中我同老公相處得好好,佢亦教識我好多野,我都興幸有個咁好既老公,我對仔女都好乖,雖然佢地仲好細個,但兩個小朋友都相親相愛,當然佢地會日日爭玩具同打架!

而ex同佢女朋友都一齊左8年啦,我都希望佢地修成正果,但ex同我好朋友講,佢地兩個無唸過結婚,仲講到唔係好愛佢女朋友,,

依加同學聚會都小左好多啦,大家各有各忙,一年見面4次左右吧,但我偶然會系街上撞到ex,,大家都會傾下計。但奇怪係咁耐以尼我唔會撞到其他同學但成日撞到ex。

現在每次聚會我都會帶埋一對小朋友去,ex都會同我大女玩到好顛。記得剛剛生完大女時(我係ft mami) ex串我過緊少奶奶既生活,我同佢係同學wts app group 開火,晚晚無得訓仲要食都無啖好食,真係好care點解佢要咁唸我&#128532;

珊瑚宮

畀面勳章

原帖由 hellohaheidi 於 14-07-31 發表
初一二,高一?樓主妳邊處人士?

lovefong  澳門、但⋯有咩關係?   發表於 14-7-31 16:32

別墅

引用:Quote:原帖由+hellohaheidi+於+14-07-31+發

原帖由 小可愛11 於 14-07-31 發表
係禍!

大宅

我都係,同ex分開差唔多6,7年,但係對佢仲有心動感覺。我同老公一齊咁多年,结咗婚亦唔可能再做什麼。佢今生只係一個遺憾,一個唔會實現嘅心願。

珍珠宮

樓主係b6,初一初二

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+hellohaheidi+於+14-07-31+發

I think so.

大宅

你係唔甘心姐。。。唔係掛住。。搞清楚自己個心諗咩

水晶宮

其實過去就由佢過去~~
珍惜眼前人啊~~

複式洋房

我都忘記左tim~澳門係初一至初三,高一至高三,原來同香港唔同,我都忘記左tim

別墅

好帖總是值得分享,先推再細閱

首頁

尾頁

跳至