爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

別墅

早上在三號幹線上,好多時自己已行60幾70,總會見到其它P仔急急腳在自己右手邊超車。其實有幾。多個P仔真係會在頭一年只行70?不過,自己有時過線時尤其小路出大路,例如屯門公路入大欖隧道慢線往元朗方向。自己有時大左油都會有70幾80入線,睇黎油門控制仲要練習多D。
早點打燈示意過線通常只有2個後果:1. 心急友會比油封你位。2. 好心人會比位自己入。其實,2個都係好結果因為大家都表明想點做,不用估估下。

Working hard; Playing hard

大宅

引用:早上在三號幹線上,好多時自己已行60幾70,

原帖由 itsandrew 於 14-08-02 發表
早上在三號幹線上,好多時自己已行60幾70,總會見到其它P仔急急腳在自己右手邊超車。其實有幾。多個P仔真係 ...
揸掛上p牌嘅車,司機也不一定係p牌。

珍珠宮

好媽媽勳章

其實上左高速, 真係70唔多夠, 我成日同自己講, 唔係18/22果陣時, 安全架駛, 又唔趕時間, 但不知不覺都會過70, 出到吐露港, 有時去到110/120.. 唉..

大宅

回覆:P仔 2個月

安份守己好啲,我p 仔個時最高都係7x,
人地超速人地既事,我唔想有咩e 郁加監
況且快得個少少分別不大,隨時下個燈位撞番佢

複式洋房

今時今日揸車要特別留神,衰路人都好多

大宅

而家啲車嘅性能,好易就超

珍珠宮

好媽媽勳章

moxx0113 發表於 14-8-4 14:08
今時今日揸車要特別留神,衰路人都好多
你講得無錯, 以前十幾年前渣車, cut線好多車都唔比過, 而家D人和善好多, 但相反路人以為條馬路係佢咁, 有車黎都唔驚, 仲要霸住條馬路行, 過馬路又唔睇車, 指意車睇佢

大宅

我試過CUT右線,架VAN仔離我5,6個車位. 我有足夠時間CUT.點知,佢見我CUT線即刻比油. 係我後面BOOT我. 可能佢見我SET左個后CAM,佢即刻收儉返. 成日恰P牌

別墅

其實我又唔覺恰定唔恰,好似有時有車在自己後面追尾,自己都係在慢線定定地行,不用故意慢,也不用故意快。後車趕時間就會自己搵位過你,巴士,大貨車都會咁做的。前題係佢地係後面見你行到直線,唔會隨便換線。後車就會自動搵快線過你的。始終,在正常交通下,冇人會想用60幾去行慢線的。

Working hard; Playing hard

首頁

尾頁

跳至