論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

琴晚心血來潮,睇下洗衣機有咩,一開,
第一激
Full 晒,丁屎位都無得淨
第二激
叫左小朋友面褲周底褲要分開,底褲要先沖下,洗走d尿咪先,結果每條底都痴住面褲,水都無多滴,尿味就大把
第3激,亦都係最激
佢一件濕左,超臭超叔嘅衫喺嗰機衫入面,即刻著晒火
但佢又有另一桶衫浸左,for 今朝洗嘅

今朝話佢,仲輕佻甘話\'係呀\',問知唔知做錯咩,\'知呀,如果太太想炒我,無所謂啦\'

大宅

回覆 moscowcow 的帖子

咁冇嘢講啦, 轉登玩嘢

男爵府

回覆:又係洗衫問題

之後同佢傾,佢又好似真係知錯,有講對唔住喎,

男爵府

BK Milk勳章

做錯野都可以算, 態度唔好就絕對唔得!
佢之後有冇道歉?

男爵府

引用:回覆 moscowcow 的帖子做錯野都可以算, 態

原帖由 raindropss 於 14-08-11 發表

做錯野都可以算, 態度唔好就絕對唔得!
有道歉,不過我真係好嬲好嬲,
底底唔沖水都算,無奶油將件酸叔臭衫同我d衫一齊洗咖嘛,
我c6同佢傾完,大家又當無事發生

複式洋房

如果想炒她先给她warning letter,好像给三次可以不用赔一个月,不过我没试过。

大宅

睛靈勳章

我有兩次特激check洗衣機,工人條底褲加埋我地d衫放入洗衣機,比我發現,仲話唔知點解冲完涼唔見左條著过既底褲,果刻簡直想星佢幾巴!

sunshine0613  唔出声掉咗佢。   發表於 14-8-11 18:39

男爵府

回覆:美美 的帖子

No, 俾幾多警告信都要賠一個月

男爵府

引用:我有兩次特激check洗衣機,工人條底褲加埋

原帖由 WindyChow 於 14-08-11 發表
我有兩次特激check洗衣機,工人條底褲加埋我地d衫放入洗衣機,比我發現,仲話唔知點解冲完涼唔見左條著过既 ...
有冇搞錯 再係咁叫佢全屋人的衫都手洗!

男爵府

回覆:又係洗衫問題

我一向都係自己分好d衫開機洗,之後浪、摺、燙姐姐會處理好。
明白叫工人洗衫係好正常嘅工作,但我選擇自己做d係想减少不必要嘅勞氣,只需花幾分鐘放d衫入洗衣機,個人認為okay!

複式洋房

你嗰姐姐話完咁既態度對你係唔啱,但起碼你再同佢傾時佢會同你道歉。

(借小小空間比我講兩句) 但我屋企嗰個係點同佢傾都係唔會道歉,一點同我傾既意願都無,句句duck埋嚟就係up to you...(即問佢想唔理傾up to you,問佢而家想點又係up to you....),大佬,想同佢傾番兩句當無事都唔得,句句咁兀住哂,慘爆....

alibabah  嘩,佢出糧係咪up to me?   發表於 14-8-11 12:42

男爵府

引用:我一向都係自己分好d衫開機洗,之後浪、摺

原帖由 littlerabbitmom 於 14-08-11 發表
明白叫工人洗衫係好正常嘅工作,但我選擇自己 ...
同左佢講以我我自已開機,
我地問佢點解要甘做,一貫工人口吻,\'我唔知呀\'

子爵府

個個工人都係咁,永遠你講一套佢做另一套

大宅

其實我都想自己開機洗衫⋯工人黎咗第二日已整壞了洗衣機⋯因衫太滿。
之後我叫咗個工人放衫七成滿入洗衣機。佢好聽話⋯每次放大約5件衫就開一機⋯每次都洗兩機⋯浪費電及水.....
我們三日洗一次⋯佢每次開2機⋯計返咪1.5日已經洗一次⋯我們兩公婆以前冇工人⋯一星期先洗兩次衫

男爵府

我工人時時都整左D 漂白水落我D衫到~

水晶宮

而家整吓整吓真係有D工人恐懼症

哩緊仲有個新工人返工, 真係祝我好運

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

次次都係我自己開機洗, 只叫工人浪衫, 唔想再同佢講放咩衫, 落幾多洗衣液, 佢自己d衫就全部手洗(佢自己要求手洗), 但出面勁大舊黑雲都唔收衫, 係要落雨果下先去收, 講過無數次雨水淋過會痕, 要再洗過, 但佢都係噤...

大宅

littlerabbitmom 發表於 14-8-11 09:11
明白叫工人洗衫係好正常嘅工作,但我選擇自己 ...

我認同, 工人未必會做到我地的要求, 呢家嘢, 佢洗衰咗自己又勞氣, 可能仲要無埋件衫...不如自己做少少, 放D衫入洗衣機, 開機啫. 洗完咪工人浪囉, 咁樣會少咗好多 argue.

首頁

尾頁

跳至