母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

小公主出世,又要開始餵奶嘅日子。小家姐嗰時個avent奶泵個火牛已經壞壞哋,所以上網睇咗好多comment,終於揀咗spectra 9+。仲第一次嘗試喺gmarket order, 用埋chrome 嘅translate, 成功買咗新一set泵返嚟。連運輸成set嘢唔駛HKD1300,都幾抵。
落order後大概5-6日就收到貨,比預期快。
一盒有3sets配件,仲有一對襪同一塊手巾送。
收到貨緊係盡快試用下啦。一用又痛又泵唔到,真係火都嚟埋。
唸吓佢同之前Avent泵有咩唔同,就係少咗個按摩cushion。於是試吓套Avent嗰個入去,又啱用喎。加咗之後即刻唔痛同埋泵到奶。即刻上網喺香港訂2個返嚟。好似7、80蚊一個。所以大家買嗰陣一定要訂埋個按摩cushion。
Spectra9+可以教massage mode 同expression mode, 基本我都係一開始用massage mode泵到開始有奶出先轉去expression mode。見佢開始少又轉去massage mode一陣,15-20分鐘可以泵清一邊。喺expression mode我較到6度都已經夠力(最高10度)。佢啲parts冇Avent咁複雜,清洗容易啲,不過就嘈啲。整體而言都值得推薦。
不過要留意佢個插頭係兩腳圓頭,要揾個轉腳插蘇先差到電。差一次電可以泵到2-3次。
加上佢啲樽位size同Avent係一樣,如果用開Avent嘅話,啲貯奶樽可以用返哂。

大宅

引用:小公主出世,又要開始餵奶嘅日子。小家姐嗰

原帖由 magcat1115 於 14-08-11 發表
小公主出世,又要開始餵奶嘅日子。小家姐嗰時個avent奶泵個火牛已經壞壞哋,所以上網睇咗好多comment,終於 ...
請問個喇叭size點先知岩唔岩自己?我嗰個好似好細咁!
同埋我開3度泵10-15分鐘已經覺得好痛,不過我係第一次用,岩岩生完幾日,阿b仲喺e院

禁止訪問

大宅

回覆:magcat1115 的帖子

9+可用到Avent奶樽嗎?闊口樽?我個Avent電泵都開始壞,想買個新,9+同Avent電泵比,那個較好用?

別墅

回覆:magcat1115 的帖子

想問avent 同9+邊部嘈D?

複式洋房

回覆:citybe 的帖子

9+

複式洋房

回覆:breadme 的帖子

我覺得9+好啲,泵得好快,但係嘈啲

複式洋房

回覆:adoma 的帖子

應該cover到nipple就可以,你可以試吓轉個30mm咀試吓會唔會好啲。另外你有加cushion 嗎?我冇加嗰時都好痛

別墅

引用:應該cover到nipple就可以,你可以試吓轉個3

原帖由 magcat1115 於 14-08-13 發表
應該cover到nipple就可以,你可以試吓轉個30mm咀試吓會唔會好啲。另外你有加cushion 嗎?我冇加嗰時都好痛

...
個cushion係咩樣架?

複式洋房

回覆:arkiwong 的帖子

This is the cushion

大宅

請問你係邊間店買, 我search過得番一間店有全球配送, 但佢好似冇配件額外買

大宅

回覆:Spectra9+用後分享

係啦,上星期睇好多間都有全球配送,今日間間都冇左全球配送。係唔係發生左咩事限制出口奶泵? 你係邊間seller訂?

複式洋房

回覆:Spectra9+用後分享

I searched spectra 9+ in gmarket and that should be the first result

大宅

引用:This+is+the+cushion+ +

原帖由 magcat1115 於 14-08-15 發表
This is the cushion
加左有咩好?

大宅

引用:I searched spectra 9+ in gmarket and tha

原帖由 magcat1115 於 14-08-18 發表
I searched spectra 9+ in gmarket and that should be the first result

你個個search result 個間都係冇左worldwide shipping

複式洋房

回覆:fds_M 的帖子

我唔加泵到好痛

大宅

我都諗緊買唔買呢個用丫..因為本身想買MEDELA,但係太貴丫...=.=

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊