夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

詳細我已經唔想提,每次提起我個心都好痛

我而加每日只食到一餐,訓唔到,我好辛苦,晚晚係咁喊,明明想訓,但自己又戇居居要唸

最辛苦係我要係媽咪、朋友面前扮無事,實在唔想佢地擔心,但原來自己一個承受仲痛

我地本身有兩個仔女,但C6同我媽咪都唔洗我湊,話我情緒有問題我情緒有問題我自己都知,已經維持左半個月,得閒就大喊大叫,夜晚悶過頭會自己講野。

我真係好想死左佢,有時真係唸唔明點解我要咁命苦,我已經係單親家庭長大,所以有好多時好依靠我C6,我曾經以為佢係除左媽咪最錫我既人,但原來佢係傷我傷得最深既人。真係好驚有一日我真係會亂唸到我自己控制唔到自己,真係好想問點解佢要將一時既快樂建築係我一世既痛苦上?

我好想過返啲正常人過既日子,請問過來人有無精神科醫生可以介紹俾我?

打完出黎又舒服好多,因為無人識我,所以我先敢講

大宅

事情總會過去的,記住仲有兩個寶貝仔女,加油

大宅

你愛唔愛你媽媽?
如果你愛你媽媽 你仔女一樣咁愛你
要堅強呀

伯爵府

回覆:老公有外遇,我日日行屍走肉

樓主加油,有需要時要去尋求專業協助

公爵府

回覆:jojomui 的帖子

你可睇普通科醫生,佢可寫紙你排公立,又或介紹私人精神科醫生俾你

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

複式洋房

同媽咪講啊,有人分擔下好d
唔好咁傻自己受

大宅

每件事都有佢發生既原因。當你走過左就會知呢件事可以令你睇到永遠最可靠最可以依賴的只有自己。當然宜家既你未必諗到呢一步,但你過得到呢關世界就會更大了。
只有活著才有希望。為你自己加油,就當為你媽媽、仔女也好,好好活下去。呢到好多jm包括我都捱得過,你都一定得,請相信自己。

plato223  認同  發表於 14-8-21 16:05
edea  冇錯  發表於 14-8-21 09:31
MMkat_1115  係啊,同意  發表於 14-8-19 08:56

大宅

你生完幾耐?去健康院同姑娘講,或如上面JM講,睇普通科先。做人幾時都係靠自己好,事情總會過去。現階段你唔開心係可理解嘅,但結束自己係解決唔到問題嘅,仲有媽媽,小朋友需要你,加油!

翡翠宮

2018復活節勳章

有事要找人幫, 樓主加油!

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

有吾開心要講出黎,我們會支持你的,除無左老公,仲有子女。世界仍然可以很美好,只差在你既想法。

別墅

其實妳係欠訣一個可以比妳傾訴既對象, 雖然呢刻妳既痛外人係無法心心感受, 但大家作為女人, 又點會唔明呢次既傷害對妳黎講係幾深幾痛。

面對至親妳可以抒發一下妳既情勢, 唔好成日屈埋屈埋, 唔係真係無病都變有病, 個C6唔珍惜妳, 妳要自己珍惜自己, 黑暗過後就是光明來臨, 撐住, 好快會走出黑暗。

妳仲有寶貝等緊妳, 有咩唔開心就上黎呻下, 傾下, 講下, 等個心唔好屈住。
我朋友之前都有同類事情發生, 佢都係不停咁呻, 不停咁講, 時間過了一排, 佢都慢慢好起來, 依家仲活得比之前更好, 有自己既工作, 同仔仔一齊生活。

樓主妳都得架, 加油, 大家都會撐妳, 支持妳, 願意聽妳傾訴。

別墅

BK Milk勳章

回覆:jojomui 的帖子

首先死解決唔到問題,我覺得妳需要搵人傾訴下,將內心既野爆晒出黎,但壓力舒緩左,辦法就自己出,如果無朋友就去搵社工,信我雖然困難總比辦法多係事實,但係倒轉睇,即係仲有辦法。如果妳覺得真係需要睇精神科,社工必定可以轉介。

子爵府

回覆 jojomui 的帖子

外遇被背叛的這種傷痛很大,
但你繼續這樣行屍走肉下去,
你是在虐待自己,你是在浪費了上天給予你的人生。

你C6曾經外遇不代表是你不夠好,
外遇的理由可以有很多,
婚姻中出現問題就應正面去處理,
你躲在洞裡根本無法知道外面的世界如何?
你痛苦並不能改變事實,
人總要往前走,
你身邊有這麼多需要你愛你的人,
你忍心讓他們看著你天天在自毁嗎?

你現在應去找醫生去看,
好好面對自己的人生,
你還有孩子,孩子需要媽咪,
人生中挫折可以有很多很多,
跌倒不可怕,就算失去愛也不可怕,
最可怕的是連自己都不愛自己了,
懂得重新由跌倒中爬起來才是最重要。

你錯失了多少的風光?
你C6的後悔你有看到嗎?
就算他無法回頭,不達到你的標準了,
你怎可以輕易放棄自己?
有多少人掙扎求全?
有多少人沒有健康的身體?
我們已經比很多人好好多了!

加油!
mc <()>

伯爵府

你仲有兩個仔女,重心放落對仔女度仲好啦!時間耐左,會沖淡呢種痛苦既感覺!

plato223  認同,我都係咁渡過。   發表於 14-8-19 12:20

男爵府

去睇醫生啦。得閒多出去行下,搵下朋友玩,同吖媽去飲下茶,傾下偈。搵下野做下,做多d運動。人生條路,自己黎,自己走,當然係要靠自己,要自己個心強大,依賴人地,無論係身心或者經濟,都有不穩定因素係度。加油啦。當過咗尼關,睇返轉頭,也不外如是。想死既時候,想下你吖媽,仔女,朋友。你會唔捨得架。
做人,5好難为自己

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:你愛唔愛你媽媽

原帖由 tszki117 於 14-08-19 發表
你愛唔愛你媽媽?
如果你愛你媽媽 你仔女一樣咁愛你
要堅強呀
全岩,正面D諗,c6吾珍惜你,更加要振作

大宅

樓主而家最迫切係盡快搵個信得過的人將心事傾訴!千萬唔好自己獨自承受,唔好轉牛角尖!我都係過來人,事發後我馬上要搵人傾,因為真係頂唔住架!又或者係我性格問題,不吐不快。。。
搵到輔導之前,樓主你放心響呢樹講,大家都關心你,唔好做傻事,你媽媽會好心痛、好傷心!佢咁錫你,你點捨得佢咁樣?出路其實有好多,只係暫時你個腦諗唔到咋,唔好鑽牛角,加油喔!

沒可能全世界人都遷就自己! 想自己開心,不如自己遷就人、自己改變自己!

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至