母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我而家bb2個月。一日泵到1000ml-1200ml..我bb一日飲大約800ml左右。。日日都會做冰奶。。我想問bb再大d一日1000係咪已經夠?我而家泵少左6個鐘先一次會唔會收奶架?

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:你地平均一日泵出幾多奶呀?

Bb 16 days old... Pump 950 ml but he drinks 120ml each meal x 7 meals a day .... No milk left

男爵府

引用:Bb 16 days old... Pump 950 ml but he dri

原帖由 imconfusing 於 14-08-19 發表
Bb 16 days old... Pump 950 ml but he drinks 120ml each meal x 7 meals a day .... No milk left :think ...
我bb 之前都係。。但而家大左一日5-6餐 160ml

大宅

我都係一日泵到 1000-1300ML,25日人仔每日七至八 MEAL, 每次90-120ML。
慢慢開始儲冰奶

別墅

回覆:lapinyee 的帖子

你係全泵嗎?之前幾耐泵一次
點上奶?

男爵府

引用:你係全泵嗎?之前幾耐泵一次點上奶?

原帖由 lcha073 於 14-08-20 發表
你係全泵嗎?之前幾耐泵一次
點上奶?
食多d飯同瞓多d飲多d湯水

大宅

回覆:lapinyee 的帖子

窮媽一名,阿B怏3個月,每日泵到約600ml....

珍珠宮

回覆:你地平均一日泵出幾多奶呀?

阿B啱啱2個月每日bump 4次全日大概1200ml~1400ml左右佢每日6~7餐total食1000ml咁上下有淨就俾哥哥食,所以我係日日清倉…

男爵府

引用:阿B啱啱2個月每日bump 4次全日大概1200ml~1

原帖由 Winnie_1210 於 14-08-20 發表
阿B啱啱2個月每日bump 4次全日大概1200ml~1400ml左右佢每日6~7餐total食1000ml咁上下:lamla ...
我本來一日泵5次而家都一日4次。你係咪6個鐘泵?我有時8個鐘。。好驚會塞。。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 Winnie_1210 於 14-08-20 發

原帖由 lapinyee 於 14-08-20 發表
我本來一日泵5次而家都一日4次。你係咪6個鐘泵?我有時8個鐘。。好驚會塞。。

...
我有時都會,so far冇塞過…

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊