母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

同上問題

大宅

回覆:芝芝吉 的帖子

可以,勤力俾bb啜就可以喇,加油!

大宅

回覆:開刀媽媽,做到全母乳嗎?

我上星期開刀生,暫時仲係全母乳~

伯爵府

想生BB熱投 BK Milk勳章

我2013年1月開刀生,果時仲要零知識,無即刻比囝囝啜,到而家仲係全人奶

伯爵府

好勁大家。

別墅

可以,多d上bk或入母乳group,學多d野,困難會迎刃而解

大宅

除左醫院頭幾日未上奶有補奶粉,到依家3個月都係全人奶

大宅

畀面勳章

it\'s possible!

我唔係全母乳,因為出街貪方便餵奶粉,但奶量絕對夠全母乳。所以做唔做到全母乳,唔關開唔開刀事。。。

當然,開刀頭一兩日未落到床可能要食住粉先

大宅

做到。就算訓係度起唔到身都要姑娘抱阿b過黎埋身啜。

大宅

回覆 +Emily+ 的帖子

想問下開刀媽媽頭幾日點樣又顧到傷口又可以餵奶呢?其夜晚無人幫時,
謝謝!

大宅

回覆 eunice1102 的帖子

想問下開刀媽媽頭幾日點樣又顧到傷口又可以餵奶呢?其夜晚無人幫時,
謝謝!

大宅

回覆 小丸123 的帖子

謝謝!

大宅

回覆:wingwingyee 的帖子

我在聯合生,入院時話左餵人奶,姑娘就唔會補奶粉。生完8小時未落得床,姑娘就抱bb比我,訓在床上餵,其實bb剛出世都未識食,比bb啜下幫助上奶,到落得床就去幾次育嬰室學餵人奶,姑娘見識餵,bb識食就會可以逢餵奶時間推bb埋自己床餵!
最緊要係多d問姑娘,學識個技巧,而bb又合作肯食就ok~

大宅

兩星期前開刀生,我做唔到,好失敗
每次BB夠鐘食會埋身15-20分鐘,唔知佢到底食咗幾多
但總會補多2安奶粉

別墅

初頭未上奶時有補奶粉,罐奶粉只係食咗1/3罐。而家可以全人奶,仲有幾餐放雪櫃做儲糧,BB個半月大食緊5oz奶喇~~

伯爵府

引用:初頭未上奶時有補奶粉,罐奶粉只係食咗1/3

原帖由 pandadada 於 14-08-21 發表
初頭未上奶時有補奶粉,罐奶粉只係食咗1/3罐。而家可以全人奶,仲有幾餐放雪櫃做儲糧,BB個半月大食緊5oz奶 ...
好勁。我第一胎都係開刀做到全人奶。但,好辛苦,血气不足。
而家剛開刀生左第2胎。要湊大仔無人幫坐月。8餐2安,有5餐人奶。想快d可以全人奶。

大仔而家1歲。

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

可以!我大女係開刀出世,全人奶到3歲只要堅持

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

別墅

引用:Quote:原帖由+pandadada+於+14-08-21+發表

原帖由 芝芝吉 於 14-08-21 發表
好勁。我第一胎都係開刀做到全人奶。但,好辛苦,血气不足。
而家剛開刀生左第2胎。要湊大仔無人幫坐月。8 ...
Wah~~ 開刀可以咁快再有第二胎架?加油呀,好快可以全人奶架喇

伯爵府

引用:Quote:原帖由 芝芝吉 於 14-08-21 發表好勁

原帖由 pandadada 於 14-08-21 發表
Wah~~ 開刀可以咁快再有第二胎架?加油呀,好快可以全人奶架喇
係呀!但,個肚吾可以太大。驚爆子宮,所以,初期要自己少心。

大宅

引用:兩星期前開刀生,我做唔到,好失敗每次BB夠

原帖由 winshishi 於 14-08-21 發表
兩星期前開刀生,我做唔到,好失敗
每次BB夠鐘食會埋身15-20分鐘,唔知佢到底食咗幾多
但總會補多2安奶粉
唔好氣餒,要對自己有信心呀!望住bb,盡量俾最

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊