親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

買左package包呢3個景點門票,點分配時間好?因會今星期六下午2點幾落機,會先去買門票,應該4點幾先返到酒店,先去S.E.A好定Waterpark好? 第二日諗住一早去uss,仲有時間就去埋淨返果個,第三日就11點出車去legoland, 買左2days combo, 諗緊好唔好去埋hello kitty land, 如去就第三日去,2 days combo第四同第五日用,第五日都係預11點去返新加坡機場,有經驗既jm可否比下意見,會唔會好趕?

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:pillowcarol 的帖子

Waterpark指Adventure Cove? Adventure Cove我地一家玩足全日。USS我地數年前玩過,今年無玩,不過之前那次都玩左6個鐘。SEA我地今次去,hea行大約2小時左右。

珍珠宮

同埋留意佢地嘅閉園時間,Adventure Cove關6點,SEA關7點,USS關9點(好似係)。如果真係要按你嘅兩天計劃去玩哂3個,我會揀第一日入SEA,第二日上午去Adventure Cove先,下午3點/4點左右才入USS,玩到閉園。咁揀係因為Adventure Cove上午會少人d,少人排d就可盡量玩多d; USS就越晏越少人,黃昏時間無咩人留低,通常離開出去食晚飯,咁少人d玩又可以玩多d。

chan803  USS 關 7 點.  發表於 14-8-22 17:39

大宅

引用:同埋留意佢地嘅閉園時間,Adventure Cove關

原帖由 Freesia_cat 於 14-08-21 發表
同埋留意佢地嘅閉園時間,Adventure Cove關6點,SEA關7點,USS關9點(好似係)。如果真係要按你嘅兩天計劃去 ...
Thx, 我睇過uss都係7點關門,一於照你所講,第一日去S.E.A, 第二日去Waterpark再去uss

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 Freesia_cat 於 14-08-21 發

原帖由 pillowcarol 於 14-08-21 發表
Thx, 我睇過uss都係7點關門,一於照你所講,第一日去S.E.A, 第二日去Waterpark再去uss

...
USS現在咁早關門呀?可能因為晚上個場真係好冷清,所以索性早d關門吧!

大宅

引用:買左package包呢3個景點門票,點分配時間好

買左package包呢3個景點門票,點分配時間好?因會今星期六下午2點幾落機,會先去買門票,應該4點幾先返到酒 ...
我剛去完USS,係七點關門。SEA其實似海洋公園水族館,行幾耐視乎對睇魚有幾大興趣,贊成第一日去。

USS睇下你係咪要玩晒大部分game或要玩受歡迎的game,我那天3:00入場,玩到7:00關門,因帶住3歲女,好多game佢唔玩慳返唔使排隊,但都有野佢啱玩啱睇,在園內4個鐘好開心,如有時間會想玩耐d。好奇怪,roller coaster無人排隊,但受歡迎既好似揸吉普車要排成個鐘。所以如你day 2去完water park 再去USS,唔知夠唔夠時間玩。

我無去water park,但有朋友去左都係玩足一日。定係你諗住只玩dolphin discovery? 時間可改早d嗎?咁就可留多d時間玩USS

大宅

引用:Quote:原帖由+pillowcarol+於+14-08-21+發

原帖由 WinnieCatCat 於 14-08-21 發表
我剛去完USS,係七點關門。SEA其實似海洋公園水族館,行幾耐視乎對睇魚有幾大興趣,贊成第一日去。

USS睇 ...
Sorry,我睇錯左,你沒指明玩dolphin discovery。既然package包左,如唔想side左,早點入water park玩一陣叫做去過,然後入USS。不過你day2係星期日,無論USS or water park也可能多人排隊

大宅

引用:Quote:原帖由 WinnieCatCat 於 14-08-21 發

原帖由 WinnieCatCat 於 14-08-21 發表
Sorry,我睇錯左,你沒指明玩dolphin discovery。既然package包左,如唔想side左,早點入water park玩一陣 ...
Thank you, 同老公商量後可能唔去Waterpark了,因小朋友得5歲同7歲,唔識游水,費事去到得個睇字,可能慳返d時間係uss玩耐d

伯爵府

adventure cove waterpark 玩嘅嘢,除咗浮潛,基本上 legoland waterpark 都有得玩,我哋玩咗legoland waterpark 先,所以去到 adventure cove waterpark 都冇乜玩佢 d嘢,但都玩咗大半日,我兩個小朋友4歲幾同9歲幾,acw 個衝浪比 legoland waterpark 果個好玩好多,大女玩完又玩,佢話好正,果日都主要玩呢個同 lazy river!

我其實去晒你所講嘅地方!基本上我係一日玩一個 park, 不過我多你一日,sea 我係 last 果日先去,只係 c6 同大女去,冇另外買飛,因都唔平,諗住頂盡兩個鐘左右,我就趁果段時間去超市買手信!其實都要睇你自己鐘意玩乜,游水定 sea? 對我嚟講,一日兩個 park 會唔夠玩,我平日去 uss, 有 d 都排好耐!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

kyk 發表於 14-8-22 00:26
adventure cove waterpark 玩嘅嘢,除咗浮潛,基本上 legoland waterpark 都有得玩,我哋玩咗legoland wate ...
adventure cove waterpark 同 legoland water 比較, 係咪應該 adventure 好玩 d? 

伯爵府

Lqueenie 發表於 14-8-22 00:36
adventure cove waterpark 同 legoland water 比較, 係咪應該 adventure 好玩 d? 
我哋覺得 legoland waterpark 好玩 d! adventure cove waterpark 係個衝浪好玩,不過如果唔識游水可能會驚,好似我細女咁,佢唔敢出去太出,但佢都玩得好開心!
但你第五日11點幾要走,其實都玩唔到 d 乜嘢!

大宅

引用:Quote:Lqueenie 發表於 14-8-22 00:36 adve

原帖由 kyk 於 14-08-22 發表
我哋覺得 legoland waterpark 好玩 d! adventure cove waterpark 係個衝浪好玩,不過如果唔識游水可能會驚 ...
我買2 days combo所以第四,五日會係legoland, 應該第四日玩埋水,第五日再入去走多轉咁囉

珍珠宮

引用:Quote:kyk 發表於 14-8-22 00:26 adventure

原帖由 Lqueenie 於 14-08-22 發表
剛去完, 玩哂adventure cove 同legoland 兩個water park,兩個都好玩, 有d games 都好近似

但我覺得legoland waterpark 多d games 啱細小小的小朋友。。我仔快10歲就覺得adventure cove刺激d 好玩d。。當然然legoland佢都覚得好玩

伯爵府

不如你好似 freesia-cat 咁 plan, 第二日入一早入 advanture cove waterpark 玩,好玩玩耐 d, 預兩點幾就走,唔啱玩就早 d 入 uss! legoland 你係咪住兩晚?2 days combo 可以可以 第三同四日用,如果得,第三日早 d 去,9點半出發,正常去到都係 11 點左右,咁可以入 theme 或 waterpark 玩,第四日 full day 可以玩晒,鐘意可以去埋 hello kitty land,第五日基本上你食完早餐都要走, 2 days combo 放係 第四,五日,好似玩得一日,唔抵!

珍珠宮

引用:Quote:kyk 發表於 14-8-22 00:26 adventure

原帖由 Lqueenie 於 14-08-22 發表
Adventure Cove好玩得多

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 WinnieCatCat 於 14-08-21 發

Thank you, 同老公商量後可能唔去Waterpark了,因小朋友得5歲同7歲,唔識游水,費事去到得個睇字,可能慳返 ...
我仔6歲,在Adventure Cove玩到唔捨得走。我仔係玩左Legoland Waterpark先,再玩Adventure Cove,佢話Adventure Cove好玩得多(不過裡面至少有2樣佢唔玩得)。

珍珠宮

其實你不如問吓你嘅小朋友想玩USS定Adventure Cove多些,佢地有返咁大個應該已有些諗法。我仔揀左玩Adventure Cove,仲要玩埋Dolphin discovery,佢玩得好開心,到我地返左嚟幾日啦仲回味緊。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 kyk 於 14-08-22 發表我哋覺

原帖由 pillowcarol 於 14-08-22 發表
我買2 days combo所以第四,五日會係legoland, 應該第四日玩埋水,第五日再入去走多轉咁囉

...
你第5日11點走其實玩唔到d咩,咁好浪費你張combo tickets。FYR,我8月中去時嘅情況如下:

星期五
7:30am由朋友新加坡的家包車過Legoland,行woodland,9點左右到Hotel

9:30am checkin左但未有房,寄存左行李就去themepark玩

4:00pm終於攞到房,換左衫即衝入去Waterpark玩,玩到6點完場

星期六
本來諗住全日在theme park,但阿仔話想玩多轉waterpark,所以request late checkout,同阿仔10點入waterpark,玩到11:30am飛返酒店房沖涼,趕得切12點退房

退左房入左Legoland themepark玩左一陣,避左lunch peak time先食lunch,食完再戰themepark,玩到7點閉園。

其實本來plan係第一日早點入waterpark,但後來掛住玩themepark,兼等攞房(佢係正常4點先有房),結果遲左好多入,阿仔玩唔夠喉。其實後來Legoland我地都未玩哂所有嘢,因為比較hea玩,而且朋友嘅小朋友也來了,小孩們吵鬧玩什麼又用了點時間,有些又要換幾次先開心。但如果下次再去,我會住2晚酒店,可以再hea玩d。

大宅

引用:Quote:原帖由+pillowcarol+於+14-08-22+發

原帖由 Freesia_cat 於 14-08-22 發表
你第5日11點走其實玩唔到d咩,咁好浪費你張combo tickets。FYR,我8月中去時嘅情況如下:

星期五
我book左係住兩晚加2 day combo
照你咁講
我應點安排好呢,仲煩惱緊

我去新加坡5日
頭2晚住新加坡,第3日就入新山Legoland
住2晚Legoland hotel
由於第5日仲要係零辰機才回港

仲煩緊應該點安排行程
我想去埋hello kitty land

有唸過第3日過新山hea到下午先
不過又驚得幾個鐘係新加坡都唔知去得邊個景點

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 Freesia_cat 於 14-08-22 發

原帖由 lovelymbbb 於 14-08-22 發表
我book左係住兩晚加2 day combo
照你咁講
我應點安排好呢,仲煩惱緊
你宜家暫時想去邊?幾點到新加坡?幾點走?幾點過新山等?無呢d資料好難幫你諗。

同埋咩人去?小朋友幾大?有無老人家?想hea玩定緊湊?

首頁
12345...6

尾頁

跳至