網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

點搞? Android機, 有裝chrome, 但都唔見可揀八達通

禁止訪問

回覆:請教淘寶達人, 點響手機用八達通付款

男爵府

BK Milk勳章

可王講得詳細啲嗎?
巳在手機用了電腦淘寶!

別墅

引用:點搞

原帖由 ^GGmami^ 於 14-08-25 發表
點搞? Android機, 有裝chrome, 但都唔見可揀八達通
首先要下載八達通apps,
之後係apps到登記八達通資料,然後24小時後先可以用到。

我就係電腦按付款,然後選擇八達通,之後再scan,咁就可以付款啦!

其實淘寶有指示,我都係啱啱學識
記得用八達通要開NFC

別墅

回覆:^GGmami^ 的帖子

手機上淘寶網, 要揀電腦版, 按立即付款時應該會彈個視窗出黎, 個視窗彈出黎時即刻揀返 request desktop site跟住比錢個版面應該係同電腦上網版面一樣架喇

子爵府

手機可支援8達通付款嗎?我一向都用電腦,因為要用手機掃描QR Code嫁嗎,如果用手機付款點掃描呀?

別墅

回覆:shanhaha 的帖子

可以呀!你睇我第1個回覆啦!我都係用手機攪掂哂!

男爵府

BK Milk勳章

引用:手機上淘寶網, 要揀電腦版, 按立即付款時應

原帖由 babiyuen 於 14-08-25 發表
手機上淘寶網, 要揀電腦版, 按立即付款時應該會彈個視窗出黎, 個視窗彈出黎時即刻揀返 request desktop sit ...
請問你是什麽牌子手機?
我都試過用你的方法!
但失敗、我用LG nexus5!

別墅

回覆:chingyeewong 的帖子

我samsung mega 6.3

子爵府

引用:你要響付款嗰個page set返香港至可以揀到八

原帖由 sailob 於 14-08-25 發表
你要響付款嗰個page set返香港至可以揀到八達通
點樣set返香港? 我LG機唔見有位揀

男爵府

回覆:babiyuen 的帖子

我同你用一樣手機,裝左app登記左八達通,但去到付款,嘟八達通時手機嘟完一聲就r1,連平時check餘額都一樣r1

男爵府

第一次登記八達通,要廿四小時後才可以用

首頁

尾頁

跳至