自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章

屋企有對2歲女同6歲仔,平時夜晚放工食完飯幫佢地對埋功課之後仲有時間剩左,除左親子傾偈時間,睇書,畫畫,唱歌之外,你地仲會同仔女做啲咩架?唔想俾smartphone佢地玩,已經開始玩上癮,叫佢停就發我爛渣所以想問下你地仲會有咩同佢地做?唔該

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我會講故事,又或者整甜品。之後一齊食。

用戶要求終止服務

引用:我會講故事,又或者整甜品。之後一齊食。

原帖由 cnynicole 於 14-08-27 發表
我會講故事,又或者整甜品。之後一齊食。
有咩簡單甜品可以同佢地一齊整到?jelly?布丁?

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

係呀,有時焗下muffin. cookie. cake仔。叫d細幫手準備。係放入焗爐我自己負責返。整好後大家食,留返第日做早餐亦可以。

sui019    發表於 14-8-27 14:06

用戶要求終止服務

引用:係呀,有時焗下muffin. cookie. cake仔。叫

原帖由 cnynicole 於 14-08-27 發表
係呀,有時焗下muffin. cookie. cake仔。叫d細幫手準備。係放入焗爐我自己負責返。整好後大家食,留返第日 ...
都好啵又有得玩又有得食

大宅

回覆:同小朋友夜晚會做啲咩

我果個兩歲仔,通常c6會同佢玩d要體力既野,例如騎牛牛。佢兩個會玩砌路軌,掉下波波。如果早食完飯會同佢落樓下商場行個圈,有時會帶佢去超市睇下唔同既食物當學下生字。

水晶宮

玩uno, 波子棋,大富翁,畫公仔,煮飯仔

用戶要求終止服務

引用:我果個兩歲仔,通常c6會同佢玩d要體力既野

原帖由 828 於 14-08-27 發表
我果個兩歲仔,通常c6會同佢玩d要體力既野,例如騎牛牛。佢兩個會玩砌路軌,掉下波波。如果早食完飯會同佢 ...
食完飯好少同佢落街,最多係同佢行下公園散下步咋等我都試下帶佢行下超市果啲先

用戶要求終止服務

引用:玩uno, 波子棋,大富翁,畫公仔,煮飯仔

原帖由 birdbird 於 14-08-27 發表
玩uno, 波子棋,大富翁,畫公仔,煮飯仔
細果個會見我地玩牌同棋玩得開心,成日都走埋黎搞亂檔想玩埋一份煮飯仔個仔已經玩到呢排厭左仲有無多啲遊戲?愈多愈好,我諗到頭都十埋

水晶宮

Treasure hunt. 你收埋d野,比d提示佢地去揾,大細都玩得

伯爵府

教佢飛行棋識唔識呀?呀, 要小心細果個呑D細配件

首頁

尾頁

跳至