自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:我有啲怕同水瓶做朋友,因為我覺得12星座入

原帖由 beanysc 於 14-08-29 發表
我有啲怕同水瓶做朋友,因為我覺得12星座入面古怪星座首位一定係水瓶座,我識好幾個水瓶座嘅朋友,佢地都係 ...
完全同意!!!

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆:你有無怕同邊個星座嘅人做朋友?

我發現乞人憎無分星座,生肖,年齡,種族,出生地

我是一隻喵

大宅

畀面勳章

引用:我同水瓶OK嫁,因我係近水瓶的雙魚座~~但

原帖由 cathyio 於 14-08-29 發表
我同水瓶OK嫁,因我係近水瓶的雙魚座~~但唔知點解我同雙子唔得,天秤都麻麻地

...
我同你一樣又係近水瓶的雙魚座天秤座真係唔識同佢相處

大宅

引用:其實是朋友還是男朋友?

原帖由 厚多士 於 14-08-31 發表
其實是朋友還是男朋友?
好難答!比普通朋友傾得多嘢,但又未去到男女朋友階段。

大宅

畀面勳章

引用:我雙魚,同處女完全唔相處唔到

原帖由 speonyip 於 14-08-29 發表
我雙魚,同處女完全唔相處唔到
噫~我係雙魚但同處女座相處到,我家姐,朋友同亞囡都係處女,可能被太多處女圍住,習慣咗

公爵府

我係人馬,我唔怕人哋係乜嘢星座,只知道最夾係獅子,咁多年嚟,識啲朋友,最啱傾就係獅子
未曾生我誰是我,生我之時我是誰,
長大成人方知我,合眼朦朧又是誰,
來時糊塗去時迷,空在人間走一回,
不如不來亦不去,亦無煩惱亦無悲。

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我有啲怕同水瓶做朋友,因為我覺得12星座入

原帖由 beanysc 於 14-08-29 發表
我有啲怕同水瓶做朋友,因為我覺得12星座入面古怪星座首位一定係水瓶座,我識好幾個水瓶座嘅朋友,佢地都係 ...
我都覺水瓶好特別,佢地會你說東時佢說西(有時會覺佢地9唔搭8)

伯爵府

引用:Quote:原帖由 厚多士 於 14-08-31 發表其實

原帖由 x9 於 14-08-31 發表
好難答!比普通朋友傾得多嘢,但又未去到男女朋友階段。
因為男女朋友同朋友的相處好唔同。apply落朋友的態度同apply男女朋友好唔同。如果係男女朋友,我覺得女仔不要做到好緊張對方,多番小小神秘感,咁對方才會緊張多啲。如果對方一路都若即若離亦未必關星座事,可能呢一刻佢未好投入。

大宅

我覺得山羊同水瓶都唔錯,唔只係朋友,夫妻都好好架😄

P.s:我係山羊,Honey係水瓶

大宅

同意樓上jm講, 巨蟹唔鍾意見到人地傷心難受, 盡可能都會配合人地
巨蟹係好矛盾, 可以好樂觀同時又會鍾意亂諗野, 脾氣可以好好又可以好大, 情緒好容易比人睇得出. 其實巨蟹好簡單好易估.
基本上巨蟹揀朋友都幾挑剔, 絕對做唔到世界仔世界女
顧家錫屋企人鍾意係屋企就一定, 基本上巨蟹都係心地好既星座, 唔鍾意是非小圈子
同巨蟹相處唔難, 最緊要你係真心對佢, 佢覺得你好佢自然想同你來往

大宅

引用:Quote:原帖由+jayjaychou+於+14-08-30+發表

原帖由 厚多士 於 14-08-31 發表
全中。因我都係蟹肉厚多士
做個好朋友

大宅

引用:Quote:原帖由+x9+於+14-08-30+發表咁點樣同

原帖由 anniellm 於 14-08-31 發表
真係要慢慢了解囉,巨蟹係超級慢熱,又比較靜,尤其同異性相處,唔會好快開放心屏。巨蟹怕受傷害,所以用硬 ...
係呀,巨蟹同性緣好過異性緣,就算知道異性對自己有意,都會扮唔知,但會一直觀察。

大宅

想問吓其他巨蟹,你哋會唔會討厭人無禮貌?我會,如果嗰個人無禮貌,你幾靚仔都無用

大宅

引用:Quote:原帖由+anniellm+於+14-08-31+發表真

我識果隻巨蟹就係異性黎架,有時想行近啲佢,又覺得佢擺個唔好咁近嘅姿態出黎,但當我想停番係遠處時,佢又 ...
咁呢隻蟹對你感覺應該唔差,如果係我(巨蟹),係我唔鐘意既人,我唔會主動想接近佢。除非見到面,焗住要打招呼

大宅

re_na 發表於 14-8-31 12:09
really? 因為我身邊既天秤人全部會收埋情緒, 幾唔開心都會因為唔想麻煩人同覺得冇人理解而收起唔講, 但 ...
全中,天秤GE我其實真係多愁善感,不過會收理唔會表現出黎,中意自我開解自己

侯爵府

我係獅子,自卑所以俾人感覺自大,工作狂,完美主義,挑剔,性格矛盾,我覺得係一個不快樂的星座。

所以我最怕獅子,因為我自己都唔鍾意自己,亦覺得無人鍾意呢個星座

大宅

引用:Quote:原帖由 x9 於 14-08-31 發表我識果隻

原帖由 jayjaychou 於 14-08-31 發表
咁呢隻蟹對你感覺應該唔差,如果係我(巨蟹),係我唔鐘意既人,我唔會主動想接近佢。除非見到面,焗住要打 ...
多謝晒呢到所有巨蟹朋友提示,令我知道怎樣做呀!

男爵府

引用:Quote:原帖由+anniellm+於+14-08-31+發表真

我識果隻巨蟹就係異性黎架,有時想行近啲佢,又覺得佢擺個唔好咁近嘅姿態出黎,但當我想停番係遠處時,佢又 ...
講得好!! 同我一樣,我係白羊,同巨蟹男相處有d無奈!!

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:bkfans 發表於 14-8-30 12:11 我地公

原帖由 Tobbyy 於 14-08-30 發表
我都嘗試生雙子bb。最後大個個早左做金牛,細b就做到雙子,好開心

瑪瑙宮

好媽媽勳章

處女座我都有啲怕,完美主義者,好挑剔

首頁

尾頁

跳至