懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

媽咪你真喺好叻好勇敢! take care! 加油啊,bb好快就返到,撐你㗎

男爵府

回覆:小小小B 出世了 *^O^*

保重身體,祝福你

男爵府

hashtag旅遊勳章

你好堅強好叻!

水晶宮

BB會明白嘅,所以你都要好好調養身體,以後BB一定癡住你

男爵府

你好堅強!!
要好好養番好個身子~

男爵府

KE11 發表於 14-8-29 22:18
我媽吹我生好耐架啦 (不同理由:仲有我覺得唔係理由的理由)

99 唔講, 係佢身體一般, 想過晒結構先講 ...
叫你c6同99講,話你病咗....好辛苦出唔到嚟食飯~

男爵府

chupig0609 發表於 14-8-29 22:40
你真係好堅強, 放心啦,更好的會等住你㗎! 你介唔介意話我知你係肚痛定大量流血冇左? 記得要坐小月, 我之 ...

扲晚食完 dinner 無啦啦m痛左一下, 今朝返工, 間唔中一下m痛 , 越晚越密(之前我流紅 / 啡,都無試過痛架), 扲晚m痛完, 分秘明顯由淺啡變淺紅, 無轉過 (我之前轉紅, 幾個鐘後會轉返啡)

到下午4點幾, 痛開始轉強烈 & 越來越密!

放工即走, 諗住去睇醫生, 點知搭左未夠一個站 (mtr), 突然 feel 一股暖流沿腳下

自己打999 叫救護車 & 落車找 staff 幫手,希望救護人員容易找到我

去到急症, 醫生已講子宮充滿血塊, 唔覺bb心跳了, 但上左房比專科 check 清楚啦 [講真, 我突然勁肚痛 + 勁流血, 已心知不妙]

上到房, 要我過床去檢查, 因為要徐褲,d血完全 out of control 咁流出, 我一腳係, 更攪到一地係 (多謝醫護人員幫我清理, 仲問我有無頭暈 /涷) Bb 都見到了, 等醫生來, 推埋胎盤出來!

希望呢個過程, 唔好嚇親大家啦
29/08/2014, BB born @w14. We will always love  you & hope you rest in peace  

大宅

回覆:KE11 的帖子

take care,好好調理返身體,等待下一個緣份,加油!我知你得嘅!
尋晚先見到siuba個po, 今日就你....我個心即使驚一驚, 嗰時我地差不多時間流啡......

男爵府

MuiTang 發表於 14-8-29 23:12
take care,好好調理返身體,等待下一個緣份,加油!我知你得嘅!
尋晚先見到siuba個po, 今日就你....我個心 ...

放心啦, 你唔會有事既
29/08/2014, BB born @w14. We will always love  you & hope you rest in peace  

男爵府

fighting13 發表於 14-8-29 23:05
叫你c6同99講,話你病咗....好辛苦出唔到嚟食飯~

明天同佢講下, 不過佢點講,我 control 唔到

大宅

回覆 KE11 的帖子

陀b真係唔係易事,你而家身體見點?好好請假休息呀!

男爵府

KE11 發表於 14-8-29 23:11
扲晚食完 dinner 無啦啦m痛左一下, 今朝返工, 間唔中一下m痛 , 越晚越密(之前我流紅 / 啡,都無試過 ...
唔好意思....想問多你少少野...
聽你咁講,件事嚟得好突然....你對上幾多wk覆個診??? 當時bb正常有心跳嗎?
你oscar 係唔係已經都pass咗???

因為一般bb停了心跳一段時間先會身體排斥個胎的....
你本身keep住有啡有血,醫生有冇俾安胎藥你塞???
同埋bb size是否一直都跟足??

男爵府

回覆:null

恭喜,祝bb身體健康,快高長大

男爵府

引用:我的小小小B 出世了 原本是羊bb, 而家做左

原帖由 KE11 於 14-08-29 發表
我的小小小B 出世了

原本是羊bb, 而家做左馬bb
你好樂觀,加油,健康BB會再來的

男爵府

引用:我的小小小B 出世了 原本是羊bb, 而家做左

原帖由 KE11 於 14-08-29 發表
我的小小小B 出世了

原本是羊bb, 而家做左馬bb
你好樂觀,加油,健康BB會再來的

男爵府

多謝大家覺得我好堅強, 我自己唔覺架

因為己成事實, 無得返轉頭,加上懷孕過程, 本身就充滿太多 未知之數 !

我向來都有 “最壞的心理準備“

希望大家好孕, 唔好好似我咁

男爵府

啱啱見左醫生啦,要做手術

複式洋房

Take care. Bless you.

男爵府

fighting13 發表於 14-8-29 23:23
唔好意思....想問多你少少野...
聽你咁講,件事嚟得好突然....你對上幾多wk覆個診??? 當時bb正常有心跳嗎?
...
我上星期一照 ocser, 當時有心跳, size 係 within normal range (心跳無講唔正常, 我當佢正常)

c+,我w9 睇, 因為流唔太多(大多數日子係滲滲下嗰只, 未去到m咁 &無肚痛) & 我有子宮頸 “息肉“, 醫生估可能係 “息肉“ 出血, 因為佢照子宮唔覺有血!無葯! 但我見完c+, 我d分秘係越來越淺色的!

因為之後w12 ocser, w14 去醫院產檢

約左c+ 係產檢之後架!

不過呢幾日分秘係比較多, 但都係好淺啡 / 黃, 我無 “為意“ 可能係其他程況, 而且一路都唔算少分秘!一日用2護墊變3護墊

男爵府

樓主take care,好好休息

首頁

尾頁

跳至