自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

引用:比佢更假,假到一⼃乛 +

原帖由 muffy 於 14-09-03 發表
比佢更假,假到一⼃乛
假到連自己都驚,咁佢會檢討下

侯爵府

引用:本來係好朋友,因為有d誤會,大家無見無揾

原帖由 bon_bonny 於 14-09-03 發表
本來係好朋友,因為有d誤會,大家無見無揾半年,最近成班朋友聚會又見到面,但對方勁虛偽,講野又好假,係 ...
佢講咩都唔好認真,聽完笑笑口就算

大宅

回覆:對住d好假嘅人,你地會點?

無需理會

象牙宮

bon_bonny 發表於 14-9-3 01:48
本來係好朋友,因為有d誤會,大家無見無揾半年,最近成班朋友聚會又見到面,但對方勁虛偽,講野又好假,係 ...

此类人社會上都不少. 禮尚往來.
真誠 對 真誠. 認真 對 認真.
虛偽 對 虛偽, 做不到就

做失憶人, 淡淡帶過, ... 何必認真, 苦了自己?

有 同學/同事 此类人. 難交真心友.
除會有一天, 她悟道

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

虎到金來勳章

啱咪傾多2句,唔啱笑吓咪算囉,又唔係做人世,咁認真做乜?

侯爵府

盡量少見,我唔鍾意同呢d人斗假,人生已經好攰

bon_bonny  Agree  發表於 14-9-3 08:00

子爵府

絕對會假過佢

水晶宮

唔想令自己唔開心,唔理佢

珍珠宮

2018復活節勳章

笑下就算, 其餘唔啱聽嘅就當佢透明.

My Egg Egg Egg Egg Easter House

公爵府

鬥演技

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

吾會主動同佢傾計,你一問,我先一答我家族有一個

大宅

咁當日邊個嬲邊個先?

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:bon_bonny 的帖子

男爵府

畀面勳章

回覆:bon_bonny 的帖子

我會和別的朋友雞啄唔斷,唔理佢。
因為我唔假得!

bon_bonny  我已經係咁,但覺得好   發表於 14-9-3 08:01

子爵府

其實好假即係點?比以前客氣同講嘢小心咗?
難得佢主動,相信佢都珍惜你呢位朋友,
只係之前有誤會有D見外啫,你都唔好計較除非你唔想同佢做朋友啦

男爵府

畀面勳章

如果大圍人聚會,咪用最基本禮貌對待,之後都唔需要私下有聯繫啦

My Dear Son, CaydenMama love you forever

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

當陌生人嗰類態度,有禮貌客氣的寒喧。

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔好俾佢影響到,做返自己平時做嘅嘢就ok喇

公爵府

做人就係咁啦!有時唔係假嘅,係唔想攪到氣氛咁尷尬啫,如果見面要黑晒面,惡言相向,咁唔見好過見啦!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

睇下善唔善既假

首頁

尾頁

跳至