自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:bon_bonny 的帖子

伯爵府

育兒性格勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

鬥假囉,咩事呀~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:本來係好朋友,因為有d誤會,大家無見無揾

原帖由 bon_bonny 於 14-09-03 發表
本來係好朋友,因為有d誤會,大家無見無揾半年,最近成班朋友聚會又見到面,但對方勁虛偽,講野又好假,係 ...
可以唔見就唔見!費事un耳!

放下自在

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

回覆:對住d好假嘅人,你地會點?

平常心,佢主動打招呼就打,不傾計,覺得睇穿佢

伯爵府

我唔會同佢地接觸,如真係迫埋黎,以假敵假

大宅

回覆:bon_bonny 的帖子

平常心,一句起兩句止

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Ignore佢

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

伯爵府

熱血勳章

當佢透明.

如果佢同你講嘢, 一笑置之.

大宅

回覆 jodyfan 的帖子

其實我寧願佢擺明唔妥我, 我當小個friend

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

咁未唔好再見

男爵府

hashtag旅遊勳章

我會唔出現,費事眼冤

大宅

回覆 nemrak 的帖子

agree, 應該都無下次, 不過我地有好多common friends, 過時過節都會有gathering, 如果我唔出席又唔知點咁

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

我會正常應對,大圍出黎無謂破壞氣氛。不過對佢就睇佢點啦,佢客氣我咪客氣,佢假到出面做俾大家睇,我咪配合下等睇得出既食下花生。唔彩佢咪顯得自己小氣,仲俾位佢入。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

男爵府

一句起一句止

侯爵府

引用:本來係好朋友,因為有d誤會,大家無見無揾

本來係好朋友,因為有d誤會,大家無見無揾半年,最近成班朋友聚會又見到面,但對方勁虛偽,講野又好假,係 ...
串爆佢

大宅

prayformum 發表於 14-9-3 02:18
睇下有冇利用價值囉
以前有, 而家無, 佢本來係我好多年好朋友and保險agent, 但我因為經濟問題退左保, 我一直覺得佢係我好朋友會明白我狀況, 我生左兩個小朋友, 而家無做野, 得老公一個撐住頭家, 好多野都要開源節流, 大半年前我同佢傾, 我成家保險年供要大概6萬蚊, 想話搵佢調整下, 睇下有無得減d, 果時佢已經聽唔入耳, 仲叫我加單, 咁我咪退單囉!
之後大家既關係就開始好怪勒

大宅

cocopig 發表於 14-9-3 07:15
咁當日邊個嬲邊個先?
佢本來係我好多年好朋友and保險agent, 但我因為經濟問題退左保, 我一直覺得佢係我好朋友會明白我狀況, 我生左兩個小朋友, 而家無做野, 得老公一個撐住頭家, 好多野都要開源節流, 大半年前我同佢傾, 我成家保險年供要大概6萬蚊, 想話搵佢調整下, 睇下有無得減d, 果時佢已經聽唔入耳, 仲叫我加單, 咁我咪退單囉!
之後大家既關係就開始好怪勒

大宅

bon_bonny 發表於 14-9-3 10:16
以前有, 而家無, 佢本來係我好多年好朋友and保險agent, 但我因為經濟問題退左保, 我一直覺得佢係我好朋友會 ...
嗰位jm 應該係問你佢對你仲有無利用價值喎,照咁睇,應該無啦,因為你曾經係佢保險客。 佢對你就只是舊朋友一個。

既然佢係一個保險經紀,佢當然係習慣笑笑口假面具啦。 你咪當無嘢普通朋友咁講吓閒計囉。

男爵府

hashtag旅遊勳章

引用:回覆 nemrak 的帖子agree, 應該都無下次,

回覆 nemrak 的帖子

agree, 應該都無下次, 不過我地有好多common friends, 過時過節都會有gathering, 如果 ...
我同你都有類似情況,為左唔見果個人,自己分開約其他common fd, 友情裂左就好能救返,我都無謂再見盞自己唔開心

子爵府

保持微笑

我愛我個囝,愛到變做鬼..

首頁

尾頁

跳至