自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

伯爵府

回覆:好奇,BB女係咪真係乖-好湊D

BB應該冇關係,小朋友就女仔比較定啲

子爵府

回覆:little_chamo 的帖子

好唔好湊唔關性別事嘅,個性問題,我生左兩個女都好百厭,四圍爬上爬落,女仔都會打交㗎,睇小眼都唔得
Btw 我生完第一個都同我老公講唔生喇,不過好快又再入產房生第二個

falalala  好命水  發表於 14-9-6 02:22

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:我有一隻小惡魔, 老婆突然同我講想生第二個

原帖由 little_chamo 於 14-09-05 發表
我有一隻小惡魔, 老婆突然同我講想生第二個,嚇到我成個呆咗
佢突然好似失憶,唔記得生仔嘅痛苦, 我仲記得佢o ...
我大女超易揍,食飽又瞓,飲奶又快,一支8安奶唔駛5分鐘ko晒! 兩三歲人地茶煲吐,佢就完全冇,聽教聽話,間中扭下計,我兇佢兩野或講下道理就ok!

到左細仔,由佢三個月至三歲期間係我惡夢開始,夜晚唔肯瞓,晚晚喊,喊到一歲幾! 大少少就無時停,禽高禽低,睇少一秘就有家居意外! 再大少少就成日病,食藥仲多過食飯

三歲後就有啲好日子過!

不過人人唔同,我就中晒第一個易揍,第二個難搞囉!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我女同仔bb都好好湊,好少扭計

而睇自己點湊,就會發展唔同性格

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

我覺得BB期,男女無分別,到2歲先有吾同

公爵府

環保接龍勳章

我個女好湊,講道理,都有打,但未激死我

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我一仔一女 , 仔易湊 , 女成日喊 , 大咗表面亞仔頂心頂肺 , 個女唔出聲好似好聽教 , 其實亞仔心底好聽話 , 個女唔博咀但永世唔改

大宅

畀面勳章

我覺得睇BB性格...不過如果講一齊玩, 我都覺得兩個女 / 兩個仔開心啲~~~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:我有一隻小惡魔, 老婆突然同我講想生第二個

原帖由 little_chamo 於 14-09-05 發表
我第3個仔將會出世,難唔難揍見人見致,冇一定,我大仔活躍好動,細仔係觀察照顧型,兩個已大不相同,所以想生都諗唔到呢d太多!

珍珠宮

myaisha0435 發表於 14-9-5 13:05
個個女人係產房都會大嗌死都唔再生

不過好快又會再入產房再嗌過
哈哈~ 好似話生完B產婦個腦會分泌D唔知咩野出黎, 等女人可以忘記生仔既痛, 再接再厲!!
我而家都諗緊好冇生多個, 我老公又係話我生阿囡果陣扯住佢叫唔生啦, 唔要再生啦! 而家又諗!

回返樓主先, 我得一個囡, 冇得比較, 囡BB果陣8個月前成日喊(最誇張一日喊6個鐘頭!), 喊到我勁心煩, 然後某日佢又突然喊少左好多!
到而家3歲幾, 越大越好湊~ 而家好乖, 即使我唔係隔離, 人地比糖同朱古力佢, 佢都唔會食/要~ 同埋可以同佢講道理, 除非佢好攰/剛起床. 就會有D小姐脾氣~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

侯爵府

畀面勳章

我兩個女一個歲半一個三歲半,三個鐘小吵,五個鐘大打,兩姐妹會突然打交,扯頭髮咬對方,但有時又攬住對方黎錫,所以生仔生女都冇分別,因為好多時女仲難搞過仔

公爵府

回覆:little_chamo 的帖子

唔一定,我2個囝勁好湊

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:好奇,BB女係咪真係乖/好湊D?

我大仔好湊好多,相反湊妹妹就好麻煩

水晶宮

引用:我有一隻小惡魔,+老婆突然同我講想生第二個

我大仔好湊過細囡

伯爵府

唔關男仔女仔事㗎,我對仔超好湊。

水晶宮

我個女仲百厭過啲仔,bb時都尚算好湊,一識行已經冇時停,成日響屋企搗亂,激c人!

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我虎女除咗瞓咗果陣,一 d 都唔好揍
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

大宅

唔一定!不過女仔一樣可以好動、曳曳。
視孚本身性格啦。
我囡細時都好揍,好少哭、唔扭計。唔痴身、比較獨立。

宜家大個咗,有時都激氣。唔明點解佢有無窮無盡嘅精力

首頁
12345...6

尾頁

跳至