自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:好奇,BB女係咪真係乖-好湊D

我女好湊過個仔n倍……個仔簡直係😈

侯爵府

wingsum1222 發表於 14-9-5 13:26
我囡系幾易湊架, 出世到而家就黎21m都冇乜喊, 又早戒夜奶, 食得訓得, 但脾氣差, 都好難搞 ...

我女都係, 而家就來3歲, 食訓冇問題, 但脾氣差, 話極都唔聽, 曳到呢

翡翠宮

我個女超曳,完全無時停,非常搗蛋,又唔驚人鬧又唔怕人打,琴高琴低跌完再琴過,問你死未~

我d舊同事見到都話佢仲曳過d男仔~

翡翠宮

引用:Quote:wingsum1222 發表於 14-9-5 13:26 我

原帖由 tsewong 於 14-09-05 發表
我女都係, 而家就來3歲, 食訓冇問題, 但脾氣差, 話極都唔聽, 曳到呢
...
我個女細時好好湊,食飽就訓,訓飽就食,剛滿月就戒左夜奶,又唔會點哭,訓又訓得好,但可惜真係太太太活潑了~

珍珠宮

2018復活節勳章

無一定.
我女易湊.
我姑奶個女好din .

My Egg Egg Egg Egg Easter House

侯爵府

小manman 發表於 14-9-5 15:54
我個女細時好好湊,食飽就訓,訓飽就食,剛滿月就戒左夜奶,又唔會點哭,訓又訓得好,但可惜真係太太太活潑 ...

我嗰個活潑到呢... 對腳撞到一忽忽

呢期鍾意玩開燈熄燈, 不停擔張"鄧"仔全屋啲燈又開又關

珍珠宮

開心吸收勳章

總括黎講第一個好湊啲,第二個難湊

翡翠宮

引用:Quote:小manman 發表於 14-9-5 15:54 我個

原帖由 tsewong 於 14-09-05 發表
我嗰個活潑到呢... 對腳撞到一忽忽

呢期鍾意玩開燈熄燈, 不停擔張"鄧"仔全屋啲燈又開又關
一模一樣囉!!

翡翠宮

唔好搞錯,仔定女同乖定曳係完全冇關係的.....!
我屋企人多所以小朋友多,其中有幾個女,多數都OK,有一個女,我完全唔想見到佢,我自己有個仔同埋好鐘意小朋友,但我未試過咁唔鐘意一個小朋友.........
佢曳/野蠻完全係被人縱出黎,所以乖唔乖唔關性別事,係睇你地D大人點管教........

伯爵府

大部分係女仔乖d, 但都有部分好曳,我囡就係

公爵府

開心吸收勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我大仔同細囡都算好湊, 係各有各一兩樣難搞野...
大仔bb時,晚上多喊唔肯早訓, 但食奶乖
細囡,晚上肯早訓, 少喊,成日笑, 就食奶唔乖

好湊難湊, 不分男女.
不過湊第2個b, 應該係得心應手d

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我仔超級好湊喎!
如果女仔成日尖叫你都米話唔煩爆頭

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

引用:Quote:mandy108+發表於+14-9-5+14:40+我都

原帖由 月希 於 14-09-05 發表
重會喊..都唔係大啦...
我仔小學前都SUPER CUTE的...
小學後就麻煩乞人憎....
k3啦,唔係普通既喊,係大大聲個隻

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我覺得湊一個辛苦過湊兩個. 得一個冇人同佢玩又冇人同佢打, 變左成日我要陪佢. 湊三個反而輕鬆左, 去公園時大果兩個可以自己玩一陣, 我湊細細b.

男爵府

唔好玩啦,我個女曳到

侯爵府

我囡係,4歲前都係勁乖,好好湊,唔多喊,介片快,一個月足磅唔比夜奶就瞓天光,自己瞓,醒左自己玩,唔扭玩具,唔為食,唔爬高爬低,出街永遠拖到實。 但而家八歲就變左頂心杉。

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 little_chamo 的帖子

我2個仔好湊!

男爵府

好媽媽勳章

我有一囝一囡,bb時期真係女好湊過仔,仔係好動d百厭d,但大大下其實都係睇返小朋友性格,而家反而係我個仔好湊過個女!!

公爵府

我個女好湊過個仔

男爵府

回覆:好奇,BB女係咪真係乖/好湊D?

我大囡依家兩歲半多,雖然個樣好女仔,在外面會好斯文,在家麻甩佬上身咁,我對住佢日日都要獅子吼。細囡五個幾月,暫時未學到家姐嘅麻甩,仲未意識到家姐成日搶佢D野當係自己嘅,佢哋再大D唔知會點,都唔敢想像住,不過C6就已經成日搖頭話一屋女人蝦死佢

首頁

尾頁

跳至