自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:chowqv 發表於 14-9-5 15:56 f1..,

原帖由 991129 於 14-09-05 發表
唔係呀? K2呀要嚟做乜? 通訊定打機?
之前係打電話俾我,跟住k3有英文網上練習。咁到家下小一,放學自己拎部電話上學校網。

不知所謂的乙陸!!!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Jasmine-4711 發表於 14-9-5 13:37
好難埋堆what apps同學組群
係!我女中一已經用blackberry,因為佢D同學個個係度玩blackberry massager,我唔出部手機比佢,就等於被人isolate,其實好多科技產品都係無需要,無奈呢個社會就係咁,唔可以脫節!

伯爵府

畀面勳章

回覆:F.1 是否一定要 用智能電話

K2誇張d wo

大宅

用平機會不會比人笑

公爵府

雖然唔算一定 ,不過我都有買智能電話俾仔女用,始終方便D,可上網

水晶宮

我女(小學)用智能電話,但電話咭冇上網功能,響屋企有wifi先可以上網

三寶van  same  發表於 14-9-5 20:35

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

唔俾好難,我個女返了一星期中學,她們已開了全班群組,放便問功課。平平地買隻紅米咪得囉$999

珍珠宮

回覆:gg168 的帖子

依家市面九成都係智能電話噃。

HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:F.1 是否一定要 用智能電話?

我女中二,她答:全班有約5分1人冇電話,冇電話的人冇比人笑,有電話但用老爺機就比同學笑。

禁止訪問

回覆:#sammisammi# 的帖子

子爵府

回覆:chowqv 的帖子

k2有須要嗎??會唔會誇張左d???

我個寶貝仔係屎撈B

子爵府

我囝囝間唔比用, 只可以用打出打入, 而且仲唔可以有拍攝功能電話。

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

chowqv 發表於 14-9-5 15:56
f1..,阿仔k2已經有自己既智能電話。
唔係呀? K2呀要嚟做乜? 通訊定打機?

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

舊時200X年(我年代)仲用緊禁禁機就冇咩野,
打電話通常用屋企電話都OK,
因為有得駁3,4,5,6....line,幾個人一齊講電話,
(嗰陣我試過)
加上嗰陣D人興玩ICQ,個個都係用電腦講野.

依家冇電話唔得喇,智能手機功能咁多,
有時候傾功課send相send答案都方便D~

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:chowqv+發表於+14-9-5+15:56+f1..,

原帖由 RSG媽媽 於 14-09-05 發表
K2 有咁既需要咩
我都想咁問⋯k2字都未識打(甚至生字都未識)⋯又唔會自己走出街,自己出街就話比部電話for聯絡用姐,除左用來打機,智能電話太細真係無需要
我仔小五都未有智能電話,只有部可打出打入既弱能電話比佢番學放學for聯絡用,不過屋企有部公用(全家人都可用)既平版比佢上下網打下機,因公用關係,係要我批准先可以用,我覺得要由細控制佢地上網玩咩遊戲、玩幾耐⋯始終網絡世界太吸引,易放難收⋯

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

chowqv 發表於 14-9-5 15:56
f1..,阿仔k2已經有自己既智能電話。
K2要嚟做咩

男爵府

智能電話可以出部國產平平地,現在冇whatsapp 好難埋堆

禁止發言

首頁

尾頁

跳至