自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

伯爵府

rickybb123456 發表於 14-9-5 16:58
我由細比媽打大,系打穿頭個隻,仲成日\"無肉\"我,後來當我媽趕左我走,之前已經一路話我系女唔可以擔番買 ...
我都有朋友同妳CASE 差不多, 佢亞媽由佢未讀完書當佢係工人, 到讀完書當佢係搖錢樹兼工人, 我朋友極度憎佢亞媽, 好多年無見面, 最近又有親戚叫佢見下亞媽, 佢由細到大都淨係同我講佢亞媽啲嘢&問我意見, 我都係答佢, 既然未放得下, 就唔好見喇, 因為每次見完都唔開心, 咁見嚟又何必呢.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

隨心

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我做乜都應份,有次搬屋,我細佬搵左班fd幫

原帖由 rickybb123456 於 14-09-05 發表
我做乜都應份,有次搬屋,我細佬搵左班fd幫手淨系搬自己D野,我爸,媽太多野,細佬話叫佢地自己搞店,我爸 ...
仲話我fd搬蘭D野先火

我為貓狂

伯爵府

佢係單親媽黎架? 你不是佢親生架?
我會不啋佢了

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:佢係單親媽黎架

原帖由 shpfamily 於 14-09-05 發表
佢係單親媽黎架? 你不是佢親生架?
我會不啋佢了
唔系

我為貓狂

大宅

回覆:你系我點做好?有D長

唔係隔夜仇!係由細到大冇當你係親生女對代!你媽媽係好傳統的重男輕女型。雖則好好醜醜養到你咁大,但她係你從小時已經諗將來會係你身上攞番。

如我係你,今次會返去做節,睇吓佢係咪一如以往,如果係嘅話,冇下一次。緣盡。

珍珠宮

NG去LA我會
如果想返去食,應該係阿媽叫你,而NG係阿E叫

珍珠宮

引用:NG去LA我會如果想返去食,應該係阿媽叫你,而

原帖由 Angel_Rose 於 14-09-05 發表
NG去LA我會
如果想返去食,應該係阿媽叫你,而NG係阿E叫
佢打唔到比我,我唔會聽,所以有事就打比我老公

我為貓狂

侯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我有同學同你有類似經歷,所以我明白你

有D人既意見...話「始終都係阿媽」「食餐飯姐」...佢地好明顯無呢D慘痛經歷,佢地覺得呢餐飯"會好和平",所以可以說得輕鬆

我地黎囉Babe

公民黨班9今日食左9糧未呀?

珍珠宮

引用:我有同學同你有類似經歷,所以我明白你有D

原帖由 50246419 於 14-09-05 發表
我有同學同你有類似經歷,所以我明白你

有D人既意見...話「始終都係阿媽」「食餐飯姐」...佢地好明顯無呢D ...
唔通你系我同學

我為貓狂

侯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

rickybb123456 發表於 14-9-5 17:42
唔通你系我同學
可能係喎
我地黎囉Babe

大宅

畀面勳章

真係一d少少窩心嘅嘢都冇對你做過?例如你病,吾舒服等。如果係咁,不要也罷!
除非有日佢真係真心後悔,否則都未必會願諒佢。

珍珠宮

引用:Quote:rickybb123456 發表於 14-9-5 17:42

原帖由 50246419 於 14-09-05 發表
可能係喎
我都有同同學呻,如果唔系我可能自殺左好耐

我為貓狂

珍珠宮

引用:真係一d少少窩心嘅嘢都冇對你做過

原帖由 carbonegg 於 14-09-05 發表
真係一d少少窩心嘅嘢都冇對你做過?例如你病,吾舒服等。如果係咁,不要也罷!
除非有日佢真係真心後悔,否則 ...
又真系冇乜

我為貓狂

子爵府

畀面勳章

回覆:rickybb123456 的帖子

我唔會去

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我會寄張支票比佢,當送盒月餅比佢
(因為始終係呀媽,就算幾哀都好)
但一定吾會返去見佢。

minniebella  仲比錢佢  發表於 14-9-6 12:35

大宅

畀面勳章

回覆 rickybb123456 的帖子

真係替樓主可憐竟然有個咁嘅呀媽

侯爵府

rickybb123456 發表於 14-9-5 17:44
我都有同同學呻,如果唔系我可能自殺左好耐

果段期間我都係一路安慰同支持我個同學
好多年前佢阿媽唔聲唔聲走左去(唔關第三者事),得返佢同佢爸爸兩個人生活,仲好
我地黎囉Babe

男爵府

勉強無幸福。

首頁
23456...11

尾頁

跳至