自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

禁止訪問

引用:我由細比媽打大,系打穿頭個隻,仲成日\\\"無

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆:你系我點做好?有D長

如果係咁我唔會返。

水晶宮

rickybb123456 發表於 14-9-5 17:12
我好衰,直情到我死個日都唔想再見呢個人,之前我已經比左好多機會大家,但佢完全冇珍惜

...
如果你有決定就堅持啦,只是你阿E一個電話令你思緒起伏,唔好勉強自己。
我要瞓八個鐘

男爵府

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 rickybb123456 的帖子

我係你,我唔會返去,除非係自己細佬或媽媽親自打來。老實講,都唔知係咪你亞e 厚多士想做和事佬啫?
而且佢做咗太多傷害的事,好難願諒,同埋我唔覺得今次唔似你媽媽心軟,因為通常心軟,唔係一日間發生,而係慢慢咁來,逐步咁行。突然間行咁大步,絕非好事。
今次咁做直覺唔會有好事發生:
1. 拍戲咁,你媽媽有絕症,想求你原諒,但成數好低
2. 拍戲咁,你細佬有絕症,想求你捐骨髓救佢。
3. 欠大耳loan 錢搞唔掂,想你幫下手
4. 細佬結婚,想你買金/借錢俾佢

我覺得再見,係為錢多d, 而我又覺得要出錢出力幫一班唔當自己係屋企人的人,我會情願捐咗佢。純粹個人諗法

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:你依家係會好憎佢,但當有一天她不在時,你

原帖由 天悅 於 14-09-05 發表
你依家係會好憎佢,但當有一天她不在時,你又會後悔現在自己不相往來了!
過來人的心情,血濃於水呀:thinki ...
由4歲開始憎佢,6歲已經想離家出走,成日話我不三不四,你教我如何放底

我為貓狂

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

要$多

侯爵府

醒目開學勳章

隨心而行吧 ~~~ 加油!!!

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 rickybb123456 於 14-09-05

原帖由 Superman-GF 於 14-09-05 發表
唔會返!當無呢個阿媽。我好自我,唔會俾機會別人去令我唔開心。人生太苦短了。

...

我為貓狂

用戶要求終止服務

引用:我由細比媽打大,系打穿頭個隻,仲成日\\\"無

原帖由 rickybb123456 於 14-09-05 發表
我由細比媽打大,系打穿頭個隻,仲成日"無肉"我,後來當我媽趕左我走,之前已經一路話我系女唔可以擔番買 ...
其實你阿媽趕得走你,加上你又唔鐘意佢,你就無謂返去啦

男爵府

唔返啦, 可能你阿E都係甘同你阿媽講咋, 放唔底就無謂甘攪啦, 好地地各有各生活咪算~

伯爵府

rickybb123456 發表於 14-9-5 17:22
由4歲開始憎佢,6歲已經想離家出走,成日話我不三不四,你教我如何放底

...

我唔會返去, 唔好既事 & 記憶折磨半世人夠喇..... 餘下既半世人要好好咁過!

Superman-GF  Agree  發表於 14-9-5 19:17

翡翠宮

好媽媽勳章

唔返。
人,唔會無啦啦改變。。
返去比人侮辱、比人當ATM ,真係無咁儍。

用戶要求終止服務

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章

引用:Quote:原帖由 蜂蜜蛋糕 於 14-09-05 發表你

原帖由 rickybb123456 於 14-09-05 發表
我好衰,直情到我死個日都唔想再見呢個人,之前我已經比左好多機會大家,但佢完全冇珍惜

...
咁就同你呀姨講你果日唔得閒唔好去啦

rickybb123456    發表於 14-9-5 17:33

大宅

愛得太遲
日夜做 見爸爸 剛好想呻
卻霎眼 看出他 多了皺紋
而他的蒼老感 是從來未覺 太內疚擔心

最心痛是 愛是太遲
有些心意 不可等某個日子

她總算是你媽媽吧, 無佢無你, 就算你唔愛佢, 但都係食餐飯吧。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

rickybb123456 發表於 14-9-5 17:19
講極唔明個隻
咁我覺得佢唔知頭唔知路梗係咁講, 返唔返要睇你自己意願, 但我見唔到你媽對你有愛在內, 所以比我.....SORRY~
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

大宅

可能只是亞e叫,並非你媽真心!
如果仲未接受,我會不去

珍珠宮

我做乜都應份,有次搬屋,我細佬搵左班fd幫手淨系搬自己D野,我爸,媽太多野,細佬話叫佢地自己搞店,我爸媽好旁皇,甘當時我有個舊同學同一個渣貨車個fd幫手,搬到凌晨先攪點仲要義務,不過事後班fd走左,我媽又講左一D睇唔起我fd既說話,甘我咪鬧佢\"大佬人地義務幫你咋,仲出油又出力\"

我為貓狂

子爵府

畀面勳章

當你提起往事已毫無感覺時,那才是你再搵返你媽媽之時(不論生死)

Superman-GF  通透!  發表於 14-9-5 19:22

水晶宮

我唔會去喇!

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

首頁
12345...11

尾頁

跳至