自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

伯爵府

牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆 rickybb123456 的帖子

我唔會返.

係, 冇錯, 佢生我, 比衫我者, 比飯我食.
你係對父母有恩.

但比人當係豬狗不如, 咁你不如送我去保良局都冇咁嬲.

對唔住咁講一句, 母女緣盡啦.

水晶宮

如果你媽媽親自打電話比你,
好聲好氣叫你"回家"做節,
你都可以考慮下.
透過阿E,就免啦.
可能係你阿E厚多士乍,
到時你去到,可能又比你媽侮辱你架.
何必呢!

你可以考慮用以下說話回阿E:
"我媽一向都唔鐘意我,阿E你都知架,當日係佢趕我走.我一日聽唔到阿媽親自叫我做節,我都唔知阿媽心裡面係咪真係歡迎我返去做節,所以,我無謂返去啦,到時激親阿媽就唔好啦.阿E你既好意,我心領啦."

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:你系我點做好?有D長

follow your heart.

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

50246419 發表於 14-9-5 17:52
果段期間我都係一路安慰同支持我個同學
好多年前佢阿媽唔聲唔聲走左去(唔關第三者事),得返佢同佢爸爸兩個 ...

你心地好好呀,你朋友好彩有你支持

我為貓狂

水晶宮

hashtag影視迷勳章

引用:我由細比媽打大,系打穿頭個隻,仲成日\\\"無

原帖由 rickybb123456 於 14-09-05 發表
我由細比媽打大,系打穿頭個隻,仲成日"無肉"我,後來當我媽趕左我走,之前已經一路話我系女唔可以擔番買 ...
比我唔會見囉

禁止訪問

珍珠宮

唔想就唔好去,無需要難為自己

水晶宮

我有個親戚又係重男輕女,
縱個仔縱到無法無天,
對個女就呼呼喝喝,
終於個女搬走左(算係離家出走),
個仔後來亦搬走左,
只有想要錢,先至返去搵我親戚.
或者撈唔掂,才回家住一陣.

依家都十幾年啦,
我親戚一點悔意都無架.
完全唔會話掛住個女.
所以,唔覺你阿E講既野係真囉.

伯爵府

唔會去了,既然同媽咪夾唔到就算啦 !

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

方方媽媽 發表於 14-9-5 17:56
你都可以考慮下.

其實我都估阿E厚多士,佢好要面,應該唔會甘做
我為貓狂

子爵府

開心吸收勳章

既然你咁憎佢
返去都無謂啦
大時大節想俾人鬧?

珍珠宮

bkfans 發表於 14-9-5 17:58
如果只係你E一廂情願, 返去又要受氣

如果係你媽意思, 肯定有陰謀

我為貓狂

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

同其他屋企人關係點??有時唔見到面又唔知個心真係諗乜嘅

侯爵府

引用:如果你媽媽親自打電話比你,好聲好氣叫你\"回

原帖由 方方媽媽 於 14-09-05 發表
你都可以考慮下.
絕對同意

珍珠宮

引用:同其他屋企人關係點??有時唔見到面又唔知

原帖由 sasa0208 於 14-09-05 發表
同其他屋企人關係點??有時唔見到面又唔知個心真係諗乜嘅
冇啦,我爸過左身,同細佬冇野講

我為貓狂

子爵府

我都同你差不多有個唔錫自己既阿媽, 但佢唔係重男輕女,係咁多兄弟姐妹中最唔鍾意我, 由細到大都無任何窩心野對我做過, 只有不停話你唔好, 潑你冷水, 咩都淨係講錢.
我都係大時大節先會見佢, 因為我仲有個老豆, 我由細到大都好憎我媽, 如果到我老豆香左, 我估我唔會再返去見我呢個阿媽....

我有d衰, 我要佢後悔以前點解要咁對我, 所以就算我而家搵到家境不錯都無過錢過佢手

50246419  做得岩!  發表於 14-9-10 13:45

大宅

回覆:rickybb123456 的帖子

係我就唔會去,無謂搞到自己唔開心,又多一筆怨氣。

禁止訪問

珍珠宮

引用:我都同你差不多有個唔錫自己既阿媽, 但佢唔

原帖由 babyballball 於 14-09-05 發表
我都同你差不多有個唔錫自己既阿媽, 但佢唔係重男輕女,係咁多兄弟姐妹中最唔鍾意我, 由細到大都無任何窩心 ...
\" 我有d衰, 我要佢後悔以前點解要咁對我\"我都有甘諗

我諗你會好明白我感受

我為貓狂

男爵府

講真, 人生苦短, 我唔想浪費人生係D會令自己唔開心既人, 事身上我會選擇唔去

rickybb123456    發表於 14-9-5 18:34

首頁
34567...11

尾頁

跳至