夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

YES ............. add oil

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

別墅

Add oil!

大宅

回覆:C9當自強,我要有價有市!

最重要要識得善用時間,
例如可以一邊睇電視一邊玩呼拉圈,
一邊敷mask一邊做家務,

複式洋房

引用:最好的防守就係進攻,有了孩子之後婆媳問題

原帖由 kyria 於 14-09-09 發表
最好的防守就係進攻,有了孩子之後婆媳問題、照顧孩子問題、教導孩子問題、夫妻溝通問題……迫得人喘不過氣 ...
努力呀

複式洋房

回覆:kyria 的帖子

公爵府

我都好想努力做運動,但真係好懶!
我都想學下化妝扮靚,但我係ftm,大部份時間就起屋企同對住D仔女,化妝都唔知化俾邊個睇?

大宅

同意!

男爵府

扮靚做FACIAL著好D唔好烏WEAR都好緊要
呢D野係LONG TERM!~

男爵府

我好支持樓主呢翻話。。。。但有時好難平行。。。生完後好多問題都浮面。。。如婆息, 工人又好攰。。真係無心去拹調。。。

講內涵。。我真係覺得自己好無。。。。如何係呢方面增值呀?

大宅

加油,我都面對同樣問題。再加多個姑奶

大宅

當自強的女人

大宅

Support~!!!!!

男爵府

morechi 發表於 14-12-11 01:28
最重要要識得善用時間,
例如可以一邊睇電視一邊玩呼拉圈,
一邊敷mask一邊做家務,

你同我一樣, 一邊睇電視一邊玩呼拉圈,今日去買短褲著, 竟然係xs,

嚇到同事死死下.

男爵府

引用:我都好想努力做運動,但真係好懶!我都想學下

原帖由 siuling0119 於 14-12-11 發表
我都想學下化妝扮靚,但我係ftm,大部份時間就起屋企同對住D仔女, ...
俾自己睇都要扮靚,靚係為自己開心!!!

男爵府

引用:我好支持樓主呢翻話。。。。但有時好難平行

原帖由 elaine000 於 14-12-11 發表
我好支持樓主呢翻話。。。。但有時好難平行。。。生完後好多問題都浮面。。。如婆息, 工人又好攰。。真係 ...
我都知難,所以先上來爭取JM支持,有人互相勉勵,會有恆心D。

内涵方面,我最近讀咗個course, 人嘅嘢,不進則退。呢個年紀,隨心,學乜都好。工作有用咪學吓語文、軟性技巧。FTM, 學吓手藝睇吓書都OK.識吓朋友,無壞啫!

大宅

回覆:kyria 的帖子

加油,有人陪做運動更好

大宅

引用:我都好想努力做運動,但真係好懶!我都想學下

原帖由 siuling0119 於 14-12-11 發表
我都想學下化妝扮靚,但我係ftm,大部份時間就起屋企同對住D仔女, ...
化妝係化比自己睇,我自己有化妝同無化妝出街心情都唔同,打扮得自己靚啲,心情都好啲,如果嗰日好烏wear,我只會想盡快番屋企。
有時化妝唔一定要化到去飲咁,亦不一定需要好多時間,我朝早整嘢時間同我老公一樣,快有快整,不過一開始可能要花啲時間練習。
我自己朝早用有色防曬,之後遮暇,小小碎粉,畫眉,胭脂+high-light掃2掃,幼眼線,搞掂,有心情就用埋睫毛液。
我係1個ftm,個囡20個月,bb月尾出世,但我都會扮靚。
我亦十分認同要增值自己,因為得到既係自己。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

要自強,c9都唔可以無咗自己!
要做個有氣量、有氣質嘅c9!加油!

大宅

生完之後我都懶左兩年
上年終於忍受唔住自己極肥的BODY
終於的起心肝係暑假期間,一星期兩至三日返工前起身跳鄭X燕
用左兩個月時間,我輕左10磅
而家個人開心左
雖然未達至理想體重,而家每星期都會去做一次瑜伽
做運動真係可以令人放鬆同開心D架
大家加油啦!

首頁

尾頁

跳至