樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

以上三個屋苑, 如果買入作投資收租, 請問邊個回報高D, 同埋易租D, 另外因樓齡都over 20 years, 那個屋苑已做大維修, 不須額外補錢維修

男爵府

回覆:嘉輝, 淘大, 第一城 投資比較

我都想學嘢!

男爵府

引用:以上三個屋苑, 如果買入作投資收租, 請問邊

原帖由 yuekinwai 於 14-09-14 發表
以上三個屋苑, 如果買入作投資收租, 請問邊個回報高D, 同埋易租D, 另外因樓齡都over 20 years, 那個屋苑已 ...
我入左河畔,3百萬左右,可租1萬,都近四厘,管理費平,唔洗4百,已做大維修

複式洋房

回覆:yuekinwai 的帖子

之前睇淘太買不成, 最后入咗第一城单位, 重好快有租客承接。買楼收租一定買大屋苑實無錯。

珍珠宮

我覺得買樓要買自己熟嘅地方 咁無咁易出事 同埋可以多d第一身經驗了解樓盤特點 從而得知用家投資者對樓盤不同的看法

如果三個地方都唔熟 咁要考慮投資還是自用 前者嘅 除非真係好有錢 否則如其他條件相若 一定揀個平嘅 後都就好睇個人要求

珍珠宮

嘉輝又一城都有大學生客

嘉輝仲多個11校網同地鐵通車概念

大宅

之前買咗淘大, 外牆已返新, 沙士果陣又換晒D喉, 唔洗再夾錢整
放盤2日已租出
不過而家升好勁, 我覺得如果而家買, 應該回報會差少少

首頁

尾頁

跳至