自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

又系我老公屋企人,姐系佢老豆!
之前我返工,牙媽過黎睇我女!
第一次帶我女去公園玩,返黎比蚊咬到成身都系。
好啦,第二次62叫我媽吾好帶去公園玩,我媽話好。
我62話返比我聽,佢話叫左吾好,落街check我媽,結果見到留下公園見到我媽同我女。
我問返我媽!佢話真系無囉!我62屈佢!
第一次就真系帶左!
第二次話吾好就無帶啦!

咁我吾知邊個真定假啦!我話總之吾好行去公園到就吾會有位比人入!

最近,我99同我62講話我女頭髮長!
我62問都吾問就幫我女剪頭髮!
系剪到勁樣衰!d頭髮一長一短!總之好樣衰!
因為我女訓左影吾到比你地睇!
點解剪頭髮可以吾洗問聲先嫁?
我先系媽媽囉!連我老公都無問聲!
平時痾尿痾屎吾關門我都算!
雖然你地可以話車,剪頭髮姐,但好似當我呢個牙媽無到甘連問聲都無!基本尊重都無!
仲要襯我返工既時候剪!
今次我99話頭髮長要剪頭髮!咁下次又話對手對腳長吾通又剪左佢就喎!
平時我經已吾管咁多個女無穿無爛都ok!
但連基本尊重都無我真系接受吾到。
仲要剪得吾系令!

我系時候努力返工多d工!搬走!
我真系人都癲啦!呢家搵到份工,人工高!同事好,做野吾辛苦!真系返多d拿拿林搬走!

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

回覆:我就黎癲啦!痴左線啦

同住係咁〜 唉!叫你老公出聲啦

wcpcelia  agree  發表於 14-9-15 10:22
SiuBBee  贊成  發表於 14-9-15 09:49

男爵府

一齊住又真係麻煩d 寄人籬下 避都避唔到
樓主而家有份好工 加油儲錢快d走

禁止訪問

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

咁搵日放假同阿女去剪返令令...
再同6299講...下次有d咩問下你先...
叫佢地唔好自己剪..好危險..又唔係專業...

手長腳長係自然生長..佢地唔會癲到真係剪左去..
呢樣絕對可以放心...

唔好咁嬲...為人地既錯黎懲罰自己唔好...傷身...
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

忍耐吓啦, 搵啱地方咪搬, 加油

侯爵府

唔係傷害到身體,有生命危險既,都係小事,何必咁耿耿於懷,辛苦自己

男爵府

引用:你自己湊返啦,咁巴閉,老人家唔係老馮同你

原帖由 O_O! 於 14-09-15 發表
你自己湊返啦,咁巴閉,老人家唔係老馮同你湊孫,痴痴地。
我就系個吾系老馮同我湊!
所以佢平時湊我女都無咩出聲!
只要無穿無爛都ok!
我要求吾多!
我62連基本尊重都無!吾出聲就同你細路剪一個勁樣衰既頭髮!
難到你會好開心?
我就系吾想62太辛苦,同埋佢有老花!
插肓左我女隻眼點算!
吾通我呢個做牙媽既都吾出聲咩

Vinccy  支持樓主!髮受之父母   發表於 14-9-15 10:01

男爵府

同個女出去剪番靚,叫佢地下次唔好剪個女啲頭髮。
不過,既然不滿到咁,樓主你都係快啲搬走,唔好再叫四大長老湊咪無事囉。

mercurycc  同意!  發表於 14-9-15 12:38
我是一隻大草蚊

男爵府

回覆:lazywife 的帖子

都有危險!因為我62有老花!
就系我老公細個果時吾知比佢老豆定牙媽剪到耳仔留哂血!
咁就吾知有無入院。
所以我先咁擔心!

男爵府

引用:你自己湊返啦,咁巴閉,老人家唔係老馮同你

原帖由 O_O! 於 14-09-15 發表
你自己湊返啦,咁巴閉,老人家唔係老馮同你湊孫,痴痴地。
其實我都算系自己湊!因為我返通宵!
日頭系我湊!夜晚我老公放工返黎湊!

男爵府

引用:同個女出去剪番靚,叫佢地下次唔好剪個女啲

原帖由 ChoMan 於 14-09-15 發表
同個女出去剪番靚,叫佢地下次唔好剪個女啲頭髮。
不過,既然不滿到咁,樓主你都係快啲搬走,唔好再叫四大 ...
努力搵錢中

男爵府

引用:一齊住又真係麻煩d 寄人籬下 避都避唔到 樓

原帖由 sabrina_cherry 於 14-09-15 發表
一齊住又真係麻煩d 寄人籬下 避都避唔到
樓主而家有份好工 加油儲錢快d走
吾算寄人離下既!租金我老公兩份分!我出三份2,我老公3份一!

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

去公園事件, 佢都係唔想個孫女俾蚊咬o者, 睇落唔係專登揾野來嘈既
同你媽咪講下次去用蚊怕水, 咁咪去公園都無蚊咬,
你老爺咪無話柄再話你

努力儲錢快快搬出去, 幾時都係一家一主好
加油!

珍珠宮

老人家係唔識尊重架,
你可以咁諗, 因為當你一家人,自己人,
距又將孫當自己個仔女錫,
所以好多時距將父母角色代入左.

剪頭髮好少事..
小朋友好快長.

男爵府

hashtag影視迷勳章

掉返轉如果做呢啲事既係你媽咪,你會一樣咁嬲嗎?

水晶宮

其實正如楼上講,放假带囡囡去剪番個靚髮囉,再同6299 講第日頭髮長話你知,你會带佢去剪啦!小朋友週身郁,驚插到眼呀。
不過好少事啫,我女細個俾爸媽凑,有時發燒,要我妹帶佢落街口睇医生,我妹也試過带我女去男友屋企,佢男友見我女頭髮長會拮到眼,俾件义燒佢食,要佢乖乖坐定定
俾佢剪,成個碗蓋甘款,我地講起仲成曰笑佢添,而加女兒大了,間中也提起這兒時趣事。既然要人地幫你,偶有不合意也要睇開D,何况佢地都係锡孫啫,頭髮會長番嘛!

男爵府

引用:去公園事件, 佢都係唔想個孫女俾蚊咬o者,

原帖由 wing514 於 14-09-15 發表
去公園事件, 佢都係唔想個孫女俾蚊咬o者, 睇落唔係專登揾野來嘈既
同你媽咪講下次去用蚊怕水, 咁咪去公園都 ...
62仲要叫我媽!冒險樂園都吾準去喎!怕比蚊咬!
但佢自己又去得

男爵府

引用:掉返轉如果做呢啲事既係你媽咪,你會一樣咁

原帖由 jin9 於 14-09-15 發表
會!我會立即出聲!佢本身想剪我女後面d頭髮!但佢至少都有問過我!我話吾得!我要留長紮邊嫁同個女

男爵府

引用:掉返轉如果做呢啲事既係你媽咪,你會一樣咁

原帖由 jin9 於 14-09-15 發表
會!我會立即出聲!佢本身想剪我女後面d頭髮!但佢至少都有問過我!我話吾得!我要留長紮邊嫁同個女

首頁

尾頁

跳至