自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我表妹問我佢轉左新工,每月有$5500 可以用黎投資,我對投資嘅野一竅不通,所以想問下各位JM 有無咩提議。

雖然我唔識但都有爬過下文,不過我唔識計,有jm 話用中銀買月供股票,大藍籌收息,但又見到有jm 做富邦人仔零存整付2年有3.1% 息。我唔知可以點計係最好…請各位幫幫忙俾d 意見。 唔該晒

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

個人喜好啦
人仔同月供都好

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

引用:我表妹問我佢轉左新工,每月有$5500+可以用

原帖由 jenjenair 於 14-09-17 發表
我表妹問我佢轉左新工,每月有$5500 可以用黎投資,我對投資嘅野一竅不通,所以想問下各位JM 有無咩提議。 ...
零存整富幾好呀 穩陣d

股票大風險

老實 $5,500/月 一年下來 多1%都係差3幾百 但迫自己儲下錢係好事

公爵府

2024年龍年勳章

回覆:每月有$5500 剩餘,可以點投資

伯爵府

回覆 伊芙蓮 的帖子

請問邊間BANK 仲有做零存整付??? THX!

AK47AK47  我都想問.  發表於 14-9-18 11:35

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:第二任媽媽 的帖子

我都想知,留毛學野

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

第二任媽媽 發表於 14-9-17 16:36
回覆 伊芙蓮 的帖子

請問邊間BANK 仲有做零存整付??? THX!

sorry我無為意
樓上#1 post話有富pong人仔 零存整付

男爵府

BK Milk勳章

我都想知, 零存整富有冇minimum入場費架?

禁止訪問

伯爵府

回覆 伊芙蓮 的帖子

IC, IC.

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我表妹問我佢轉左新工,每月有$5500+可以用

原帖由 jenjenair 於 14-09-17 發表
我表妹問我佢轉左新工,每月有$5500 可以用黎投資,我對投資嘅野一竅不通,所以想問下各位JM 有無咩提議。 ...
2000做中銀月供股票,3000做零存。

yiu_mimi  分散投資  發表於 14-9-18 11:40
wcpcelia  THX  發表於 14-9-18 10:13

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:咩叫零存整付??買野投資定放入mortgage+lin

原帖由 siuchin媽 於 14-09-17 發表
咩叫零存整付??

買野投資定放入mortgage link好呀?
零存整付:每月固定存入一個金額,幾年後本金連利息一起付給存戶,利息比普通存款高, 中途不能提出來。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

做零存一兩年先啦, 儲到大舊少少先再諗~

angiecarl  agree  發表於 14-9-18 09:38

珍珠宮

回覆:TMC3012 的帖子

請問邊間銀行有人仔零存至富做?

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

禁止訪問

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:小心agent PM你, 叫你買保險, 基金。千企

原帖由 Henrymama 於 14-09-17 發表
小心agent PM你, 叫你買保險, 基金。

千企唔好上當
係lor, 咁樣問,小心俾人sell 101 基金。

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

琥珀宮

回覆:jenjenair 的帖子

銀行月供股票:盈富基金

禁止訪問

回覆:每月有$5500 剩餘,可以點投資

首頁

尾頁

跳至