烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

湯烏冬,伊麵……
除咗菜,豆卜,魚肉之外
想無飯開嘅時候老公食健康少少,唔想丸同急凍餃

已刪除用户

大宅

回覆:淥麵會落咩餸?

蛋、魚片

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

睇屋企有乜落乜~

大宅

回覆:少爺威威 的帖子

急凍粟米,什豆,什菜,腸,餃子,雲吞

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:少爺威威 的帖子

柳枚豬肉,切塊用豉油粟粉醃,水滾放湯煮,湯甜肉香又健康!

公爵府

引用:湯烏冬,伊麵……除咗菜,豆卜,魚肉之外想

原帖由 少爺威威 於 14-09-18 發表
湯烏冬,伊麵……
除咗菜,豆卜,魚肉之外
我就比較簡單…多數係魚蛋加青菜

侯爵府

引用:湯烏冬,伊麵……除咗菜,豆卜,魚肉之外想

原帖由 少爺威威 於 14-09-18 發表
湯烏冬,伊麵……
除咗菜,豆卜,魚肉之外
我會自己整餃急凍
平時我落肥牛,餃,豆卜,豆腐,煎蛋,急凍蝦肉,菜

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

真係屋企有咩落咩喎,都唔煮飯的話都係冇時間為快手多,但我一定會加菜,有雞翼會煎幾隻加落去,屋企有時整定鹵肉或炆五花肉會整熱後加落去,冇的話煎隻蛋都好。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

蕃茄, 粟米, 金菇, 鮮冬菇, 秋葵,
已醃 - 肉片/肉碎, 雞絲, 蝦仁,
雪菜肉絲, 紫菜肉碎,
豉油雞翼, 腐皮, 雞蛋, 肥牛, 蠔油冬菇,

別墅

什豆,秀珍菇

珍珠宮

白魚蛋only

男爵府

蛋,肥牛,菜,蕃茄,榨菜,魚皮餃。。。。

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

蟹柳,魚旦,魷魚卷,豚肉

珍珠宮

TMC3012 發表於 14-9-18 16:57
睇屋企有乜落乜~
x 2

首頁

尾頁

跳至