烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

就快生,今胎想再試餵人奶,請問點先有奶呢?幾時開始食得?謝謝!

男爵府

引用:就快生,今胎想再試餵人奶,請問點先有奶呢

原帖由 mamamic 於 14-09-19 發表
就快生,今胎想再試餵人奶,請問點先有奶呢?幾時開始食得?謝謝!
飲通草

複式洋房

飲多D湯水,心情愉快,夠睡,就自然多。

複式洋房

飲多D湯水,心情愉快,夠睡,就自然多。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

供求問題,餵得多,身體知道要造多D奶,另外要食飽瞓飽(其實初初都係冇時間瞓到,但瞓到就要瞓),食多D飯飲多D湯,初初唔駛飲太多上奶湯水,適可而止,以普通湯水嚟講青木瓜煲魚湯我覺得最有效,補品都要小心,太多奶太杰會塞架,乳腺炎果種痛慘過生仔。

貓頭雀  超贊同最尾果句   發表於 14-9-25 19:45
ismandy  十分認同,休息得好非   發表於 14-9-19 20:02
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

回覆:產婦食咩會容易啲有奶呢?

謝謝各位

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

瞓多d,唔夠瞓食咩都冇奶

work hard PLAY hard

男爵府

引用:瞓多d,唔夠瞓食咩都冇奶

原帖由 jenniferK 於 14-09-19 發表
瞓多d,唔夠瞓食咩都冇奶
可能上胎瞓得唔好

子爵府

魚湯

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

mamamic 發表於 14-9-19 03:30
可能上胎瞓得唔好
其實初初坐月果陣又點會有得瞓,不過休息係好重要,仲有心情都有好大影響,
最初一星期要補奶係好正常,當你餵順咗就可以Feed on demand。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

豬手湯

男爵府

魚湯。。飲多d水!!多休息!!

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

休息多d,阿b訓你就訓!多飲水!比bb啜多d就易上奶架喇!

湯水就章魚木瓜湯,我次次飲都好得!但記得未上奶唔好食高膠質既野:例如豬手、花膠,因為好易塞乳腺!塞左就麻煩架喇

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

男爵府

引用:就快生,今胎想再試餵人奶,請問點先有奶呢

原帖由 mamamic 於 14-09-19 發表
飲咩都係次要,最緊要密密餵b, 一日以少十次,一定愈來愈多奶

首頁

尾頁

跳至