夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:好明白你我c6仲衰預產期果日佢夜晚十點先到

原帖由 babyjk2013 於 14-09-21 發表
好明白你

我c6仲衰
你c6係去工作嗎?
講真如果c6係做野,而唔係去玩去搵節目,我真係唔介意⋯62話,佢都提前十幾日放假,咁即係預咗隨時邊日要生就方便即刻去醫院啦,又唔明點解佢覺得係呢兩日bb係唔會出世!
我62講到個point上,我只可以話,根本佢就係任性自私想去玩,如果今日生仲好,我想佢一世後悔

大宅

引用:完全明白你感受,我大仔4歲半,唔止活躍,

原帖由 shandie 於 14-09-21 發表
完全明白你感受,我大仔4歲半,唔止活躍,仲最鐘意駁咀,攪到呢胎又唔夠重又細粒。你都唔好諗太多了,自己 ...
你都好好照顧身體~好在我仔比較好湊,但夜晚同佢沖涼洗頭好吃力,去廁所又要踎住幫手,又要煮飯打掃⋯
原本訓床或坐住一起身都要好慢動作又下面頂住痛,c6有係度幫手係唔同d

shandie  係....  發表於 14-9-21 13:03

大宅

引用:le+人自私又無腦,做事不分輕重,樓主唔好

原帖由 Kaka315 於 14-09-21 發表
le 人自私又無腦,做事不分輕重,樓主唔好嬲,大人有大量,唔好同佢計交。 ...
嗯,我媽媽話,要學我婆婆一招⋯係c6面前繼續扮嬲,其實自己開心做翻自己,我話太高技術,我吾知做唔做到

Kaka315  人生一直似做戲吧!  發表於 14-9-21 12:46

大宅

引用:吓…電話都無,過份咗啲港澳船開24㗎嘛,有

原帖由 kerryellow 於 14-09-21 發表
吓…電話都無,過份咗啲
港澳船開24㗎嘛,有心一肯返到
無電話號碼不特止,連一個電話都無打過俾我!

大宅

引用:成件事都唔係陪唔陪到你生,而係佢D說話,行

原帖由 sandycatcat 於 14-09-21 發表
成件事都唔係陪唔陪到你生,
而係佢D說話,行為,安排,實在太令人HURT了...
佢由頭到尾,都無好言好語,亦都無理我,咩都無講無做,我諗佢翻到黎都一樣態度

大宅

引用:你要比佢知道有冇佢存在一樣攪得掂。。唔好

原帖由 bobo_hoho 於 14-09-21 發表
你要比佢知道有冇佢存在一樣攪得掂。。唔好理佢既野到有一日佢會後悔。

...
如果工作,我可能無咁介意,因為佢係走去玩,叫人搵好節目,我就係屋企陀住bb又辛苦又擔心,又要湊仔煮飯等⋯我覺得佢無考慮我生不特止,仲好唔體諒我身體同心裏嘅感受,所以我好嬲好失望!

大宅

引用:Quote:原帖由+gigi1020+於+14-09-19+發表仲

原帖由 Rhinoceros 於 14-09-21 發表
如果係我,唔好話17日,就算離預產期有三個月,我都唔會去澳門做兄弟。唉,過得澳門,老婆仔女都唔理。你哋 ...
佢話:你預產期唔係十月份咩⋯
其實生仔邊有咁準時,係會有機會遲有機會早,我上胎生完大量出血傷口又大,佢都知!有幾痛苦佢都知!
其實我覺得生產係一隻腳踏入鬼門關嘅事,每個媽媽臨近預產期都開始緊張,我都係,又怕痛又怕好似上胎咁~我都想自己堅強d,但始終佢係去玩,我過唔到心入面個關!因為換著我自己,我唔會好似佢咁自私!
佢今晚可能12點左右翻黎,我吾知點面對佢,因為我知佢翻黎唔會理我,繼續冷對待我,我好唔開心,好想離開呢度

大宅

引用:唔好諗個衰佬喇,+理得佢丫,+全副心機諗肚裡

原帖由 ttho 於 14-09-21 發表
唔好諗個衰佬喇, 理得佢丫, 全副心機諗肚裡寶貝啦, 要開開同埋堅強d呀, bb會感覺到架。等你c6自己反省下啦 ...
我覺得佢唔會反省,從來都未見過佢做錯事會承認自己唔岩,之所以咁心灰意冷,都係知道佢就算人翻咗黎,個態度都一樣惡劣!
對住咁嘅佢,我更加傷心

大宅

引用:睇完你ge經歷,真係好心淡,佢幾歲?好唔成熟

原帖由 en_094 於 14-09-21 發表
睇完你ge經歷,真係好心淡,
佢幾歲?好唔成熟lor
最慘辛苦完仲要跟佢姓
28,以前佢更離譜,我第一胎陀住b七個幾月,佢竟然三更半夜約個女仔話去飲野,仲話去接佢⋯
個女仔係我地擺酒之後唱k識,擺完酒當日佢話要陪班兄弟玩(都有今次澳門黎嘅幾個),佢叫我翻去休息唔好去(個時我有咗六個月),我竟然真係信佢翻咗屋企,就咁佢就個晚可能識咗個女仔⋯
後黎一次產檢,無聊睇佢通話記錄,先發覺,佢同人傾過唔少次電話,仲想約人出去,我好嬲好嬲,好傷心,但個次俾機會佢,始終無其他證據!而且我仲好愛佢~我要求佢刪除對方所有野!
之後係生咗仔仔,先稍微好d,佢有改變到,我對佢慢慢有翻信心,如果唔係第二個我絕對唔生~
今次佢誓死要去,我吾知點解突然有翻兩年前陀仔時不信任嘅感覺,於是我睇佢電話,佢同人講到話要安排節目,我心情已經跌落谷底,澳門咁遠我更加無可能知道佢做咩~況且,佢無留電話俾我可以搵到佢,佢都無打過一次電話俾我!
我仲可以點包容佢今次!

大宅

引用:Quote:原帖由+mamacolly+於+14-09-21+發表

原帖由 suesue.victor 於 14-09-21 發表
希望你老公返到香港做嘅野同講嘅野都似返個人啦!比著我實嬲死

...
62今日陪咗我地成日,七點打過電話俾62,我聽到62話你飲完了咩?!我太清楚c6會點答,實係:未呀,不過好快噶了~c6份人一黎無時間觀念,二黎最中意呃住你先,唔敢坦白怕人鬧佢,每次都只講:好快噶了~
62係我屋企坐到十一點打俾c6都仲未打通電話,我話:打唔通電話?聽日你要返工喔,唔好等佢了,早d翻去,佢無十二點都唔會翻到~62仲天真到以為佢會早翻(我覺得62始終想幫c6)話:唔會掛,去飲都搞到咁夜?我話:佢係做兄弟,唔係飲,做兄弟仲要敬酒,人地飲可以早走,但佢唔可以!我比如佢十點走得,搭船過關再翻新界點都要兩個鐘,十二點翻到好叻噶了!
62聽完都無語,跟住就翻咗去,其實62都擔心佢走咗萬一我要去醫院點算,但可惜佢第二日返工好早起身,唯有信c6唔會太夜⋯
直至宜家就一點,先打通c6電話,我諗呢個世界上,無人及得我咁了解c6!

大宅

引用:仲有17日的話我覺得比佢去啦,其實男人之間

原帖由 moonmoonstar 於 14-09-22 發表
仲有17日的話我覺得比佢去啦,其實男人之間做得兄弟感情係好深厚的。如果係距離預產期只得3幾日就當然唔應 ...
佢只覺得我應該俾佢去!理所當然,更錫我?唔知點解我覺得無可能

大宅

引用:Quote:原帖由+mamacolly+於+14-09-22+發表2

原帖由 RAY媽 於 14-09-22 發表
太過份了。
未玩夠就唔好結婚累人啦…
我都好後悔,每當我重新相信佢時,佢總會又再次令我失望,而且都係我陀bb個陣,我以為,經歷第一胎我生仔佢見到我嘅痛苦,會更加珍惜我,但係,原來只要唔係佢痛苦過,佢永遠唔會明白我嘅艱辛同苦楚!
可能佢早就唔記得兩年前我係產前房門口,點樣痛到流眼淚,生後點樣捱過傷口大撕裂行步路都行唔到嘅日子,我只可以話,下世我唔會再做女人!

大宅

引用:真係越睇越興,做咩人老公啊佢?未玩夠就唔

原帖由 en_094 於 14-09-22 發表
真係越睇越興,做咩人老公啊佢?
未玩夠就唔好學人結婚生仔啦!
累左你同2個b一世
係,揀老公真係要睇清楚,仲要睇清楚佢班朋友,嫁錯一次,唔洗咁快爲佢生兒育女,兩人過下生活先~一生咗,就註定難走

大宅

引用:Quote:原帖由+mamacolly+於+14-09-22+發表6

原帖由 suesue.victor 於 14-09-22 發表
咁佢而家返到屋企未呀?其實佢應該緊張d喺澳門打電話返黎問你今日有無唔舒服等等。。。真係唔夠細心

...
3,4點先翻到,沖個涼就訓~好彩我已經訓咗,迷迷糊糊被吵醒少少又訓翻,先唔洗面對佢!
但陣間佢起身又吾知點好,好想即刻入院生b住院兩日避開佢先~

大宅

引用:你同老公年齡,性格係一個問題,+其實佢真係

原帖由 Liukut 於 14-09-22 發表
你同老公年齡,性格係一個問題, 其實佢真係後生仔心態, 你真係唔好同佢硬碰, 只會傷害感情, 當初你為咩會鍾 ...
其實生大仔個年,佢比較失意,我無離開佢,仲係身邊支持佢,佢話點解佢無錢我都留佢身邊,我話我中意你嘅人唔係你嘅錢~
佢好感動,話想同我結婚,我覺得佢幾好,大家幾夾,都拍拖兩年我以為好了解佢,咁我地就結婚了,仲好快有b⋯
原來隨著時間變遷,所有野都變過眼雲烟,全部都係一堆無用嘅廢話⋯每次吵架都係我讓步,我就佢,無論我幾傷心佢都可以哼歌當無回事⋯係我造成嘅惡果,係我抵死!

大宅

引用:所以d爸媽好驚個女細細個俾人攪大個肚,+知

所以d爸媽好驚個女細細個俾人攪大個肚, 知道條路會好難行, 最終個女 n bb辛苦

...
其實我媽媽早都講生完大仔就算了,或者過幾年再生,因為要有翻自己嘅生活~我好後悔無做好安全措施,始終要自己保護自己,女仔就係容易蝕抵!
以後我一定教自己個女好好選擇丈夫,後半世嘅命運就係咁改變

大宅

引用:Quote:mamacolly+發表於+14-9-19+16:24+我

原帖由 wing1388 於 14-09-22 發表
如果係我,一定唔放心走咗去...
我都係,我做唔到咁自私自利!

大宅

引用:算啦,+你既然巳成定局,+好好培養小朋友,+日

算啦, 你既然巳成定局, 好好培養小朋友, 日子會快過d, 到你d子女長大後, 你仲好後生呀, 之後大把自己的生活 ...
我都決定要搵翻自己嘅生活,我唔甘心做佢家中好老婆,好似以前咁服侍佢周周全全,而我漸漸變黃臉婆!
要對自己好d⋯

Subconscious  支持你!  發表於 14-9-22 12:09

首頁

尾頁

跳至