夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:如果結果係佢去完返黎你都未生得,哪你而家

原帖由 michufat 於 14-09-20 發表
如果結果係佢去完返黎你都未生得,哪你而家嘅唔開心同擔心會唔會係多餘左?少事化大左?

...
就係唔知幾時出世呢個不定因素,難道唔係更加應該留係度?唔係講緊呢兩日一定生,而係未來兩個禮拜邊日都好,作為爸爸同丈夫,都唔應該爲咗去玩而放低我同仔係屋企!
特別我尋晚知道,佢已經問人今晚有無節目?人地話無,佢話今晚要宵夜節目,因為後日要翻香港同老爺交更,佢當我係咩?!

大宅

回覆:我感覺好心淡

咪諗得咁負面啦!做左爸爸一段日子,就黎又多個小朋友,更加冇得玩,佢可能真係好需要呢個小假期。比佢去,開開心心等佢返黎可能仲好。

大宅

引用:咪諗得咁負面啦!做左爸爸一段日子,就黎又

原帖由 Caravaggio 於 14-09-20 發表
咪諗得咁負面啦!做左爸爸一段日子,就黎又多個小朋友,更加冇得玩,佢可能真係好需要呢個小假期。比佢去, ...
咁我咧?佢有無諗過我,做咗ftm兩年,緊接又多幾年無自由,我已經好耐無出去玩下,無得同姐妹行街happy,無得返工,無得隨心所欲好耐好耐,每日對住四面牆,就算咁我都無埋怨過~佢已經可以好自由咁周圍去,只係要求係呢個時候留係香港jei,咪有咁難?
我已經越黎越諗唔開,今日特意帶個仔出街避開佢出門,點知翻黎佢先走,仲咩都唔同我講,好瀟灑攞行李着鞋,我問:係咪一定要去?可唔可以留係度?佢冷漠咁答:唔係搵人睇住你了咩?
無野好講,我無其他姐妹睇得咁開放心俾佢去,可能因為陀第一胎佢有前科,令我諗得更多

男爵府

開心吸收勳章

你唔好咁唔開心啦!這兩天約朋友見吓面,帶囝出吓街,趁未生輕鬆一些,不要悶在家裡,飯也不用煮,出街想食甚麼就食甚麼,回家便沖涼睡覺,兩、三日一眨眼便過去,放開心懷。你老公回來也不要再嘈了,他就算不在你都識照顧自己和囝囝,產婦保持心情愉快好重要,不要再想負面的事了,不然好易抑鬱!這兒所有人都明白你和關心你的。

男爵府

明白你感受,我老公都係咁,超級心淡。所以我唔會生第二個。

mamacolly  我堅決要紮!  發表於 14-9-21 00:33
做人,5好難为自己

男爵府

回覆:mamacolly 的帖子

完全明白你感受,我過幾日就預產期tim,又係第2胎,之前都試過唔同問題入咗兩次醫院,如果我C6喺呢d日子明知老婆就生都要去做兄弟,我都會好唔開心,其實我會情願佢唔做兄弟,但兩公婆一齊去飲,作為佢朋友應該要體諒囉。總之有咩事佢都喺身邊......佢真係太唔識做了。但既然明天已經係,唯有接受,同埋唔好諗太多,盡量放鬆呀,bb聽話到預產期先出嚟~

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 Caravaggio 於 14-09-20 發表

原帖由 mamacolly 於 14-09-20 發表
咁我咧?佢有無諗過我,做咗ftm兩年,緊接又多幾年無自由,我已經好耐無出去玩下,無得同姐妹行街happy,無 ...
既然佢都出了門,吾好諗太多,等他回來,開心啲迎接bb來臨

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 michufat 於 14-09-20 發表如

複式洋房

玩嘢啲嘅…可以宜家通知佢你作動了,等佢即刻返嚟都好

mamacolly  我要搵都搵唔到佢   發表於 14-9-21 00:37
mamacolly  而且佢無留電話俾我   發表於 14-9-21 00:37
mamacolly  應該無船翻掛  發表於 14-9-21 00:36

大宅

引用:你唔好咁唔開心啦!這兩天約朋友見吓面,帶

原帖由 csk 於 14-09-20 發表
你唔好咁唔開心啦!這兩天約朋友見吓面,帶囝出吓街,趁未生輕鬆一些,不要悶在家裡,飯也不用煮,出街想食 ...
嗯,多謝你~我已經無心同佢吵,因為都知佢點答點做,等佢翻黎我都唔會理佢!

大宅

引用:Quote:原帖由+mamacolly+於+14-09-20+發表

原帖由 happyb_happyb 於 14-09-20 發表
既然佢都出了門,吾好諗太多,等他回來,開心啲迎接bb來臨
得bb先令我覺得係開心事,而佢我連見都唔想見

大宅

引用:完全明白你感受,我過幾日就預產期tim,又係

原帖由 shandie 於 14-09-20 發表
完全明白你感受,我過幾日就預產期tim,又係第2胎,之前都試過唔同問題入咗兩次醫院,如果我C6喺呢d日子明知 ...
其實足月阿b要出世我都ok噶,因為今胎實在陀得好攰好辛苦,一個人湊住大仔有心無力,反而好想快d卸貨

大宅

引用:Quote:原帖由+mamacolly+於+14-09-20+發表

原帖由 michufat 於 14-09-20 發表
relax...唔好諗咁多野...我自己都係就生,我有時都會將啲負面情緒放大左...但你唔開心對自己無好處,搵啲開 ...
搵咗62,62話放心,等佢翻黎就話佢~

大宅

你倆感情一直無問題?

大宅

引用:你倆感情一直無問題?

原帖由 小白2000 於 14-09-21 發表
你倆感情一直無問題?
無咩大問題,不過我宜家發覺有好大問題⋯可能自己一直默默容忍佢,令佢不知不覺間唔放我在眼內~
62話有次我地一起出街,佢對我講咗句野62覺得佢好過份,但我無出聲,62轉頭趁我唔係度鬧佢點可以咁講野,覺得佢過份⋯我問62係咩事,62話唔記得了~我先發覺,原來我對自己咁衰

大宅

嘅然你老公咁自私我建議你搵間最近醫院嘅酒店,帶埋大仔再带嗰可照顧大仔朋友、親戚要到你出院。當然搵你老公埋單

男爵府

好明白你

我c6仲衰
預產期果日佢夜晚十點先到香港
我六點幾生左
我呢世都會記得

男爵府

完全明白你感受,我大仔4歲半,唔止活躍,仲最鐘意駁咀,攪到呢胎又唔夠重又細粒。你都唔好諗太多了,自己同bb身體要緊,男人有時就係咁,價值觀不同,所謂嘅兄弟佢哋唔會得失,情願傷咗兩公婆感情,因為我都試過,你要加油放鬆心情!

子爵府

le 人自私又無腦,做事不分輕重,樓主唔好嬲,大人有大量,唔好同佢計交。

大宅

引用:嘅然你老公咁自私我建議你搵間最近醫院嘅酒

原帖由 mabel1126 於 14-09-21 發表
嘅然你老公咁自私我建議你搵間最近醫院嘅酒店,帶埋大仔再带嗰可照顧大仔朋友、親戚要到你出院。當然搵你老 ...
暫時62同叔仔,仲有我細佬係度,應該如佢所願捱到今晚佢翻黎都平安無事

首頁

尾頁

跳至