嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我以家28WEEK, 要開始準備BB出世了, 我想問有咩需要準備,

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 SUMMYSIN 的帖子

棉花球/棉花片(用黎幫BB抹PAT PAT)BB用既CREAM,用黎搽身
和尚袍
毛巾
沖涼液
BB沖涼盤,有人鐘意買埋個沖涼網
尿片
奶樽
奶煲
洗奶樽液
洗奶樽刷
黎緊冬天,好多媽咪鐘意買BB睡袋
探熱器(耳探/肛探)
包被
紗巾
BB洗衫液

民房

探熱器用耳探定肛探好?

肛探好似傳統些,不知是不是好些?

男爵府

回覆:SUMMYSIN 的帖子

去不同網站可 download list
你要快快手,28 week 周圍去買東西都辛苦
找些可訂滿額送貨或網上店

大宅

回覆:初生BB所需要用品

大紗巾當沖涼浴巾好啲,唔好用毛巾。原因:一)如果你手洗,真係扭到手痛。二)如果機洗,日日洗一次毛巾好快硬。BB日日用嘢最好唔加柔順劑,始終有殘留物會有害。Mothercare 同吉吉島都有得賣大紗巾,我個囡用到而家13個月都仲用緊。反而出世時特登買嘅貴毛巾用過幾次咁大把

大宅

引用:大紗巾當沖涼浴巾好啲,唔好用毛巾。原因:

原帖由 ting_ting_ma_ma 於 14-09-25 發表
大紗巾當沖涼浴巾好啲,唔好用毛巾。原因:一)如果你手洗,真係扭到手痛。二)如果機洗,日日洗一次毛巾好 ...
但係紗巾質地索水嗎?

複式洋房

Swaddling Blankets

男爵府

大廚勳章 BK Milk勳章

引用:大紗巾當沖涼浴巾好啲,唔好用毛巾。原因:

原帖由 ting_ting_ma_ma 於 14-09-25 發表
大紗巾當沖涼浴巾好啲,唔好用毛巾。原因:一)如果你手洗,真係扭到手痛。二)如果機洗,日日洗一次毛巾好 ...
請問如果BB冬天出世,沖完涼用大紗巾包夠唔夠暖?我已經買左大紗巾,但諗諗下又驚沖完涼同BB清潔臍帶,搽cream,抹面,著片時只用紗巾包住會唔夠暖!諗緊好唔好買大毛巾

大宅

紗巾仔買多D都唔怕,一日用成廿幾條...

JK.KPYIU  廿幾條  發表於 14-9-28 13:47

禁止訪問

回覆:bibileung20 的帖子

男爵府

張清單水蛇春咁長,睇到就頭痛

大宅

引用:紗巾仔買多D都唔怕,一日用成廿幾條...

原帖由 bibileung20 於 14-09-28 發表
紗巾仔買多D都唔怕,一日用成廿幾條...
係呀,可能我用得誇張d,我一用過就掉去洗…一日八餐奶都八條,嘔個奶又兩條,墊下頭仔訓覺…紗巾好多用途

大宅

引用:紗巾係幾時用多

原帖由 hy55431 於 14-09-28 發表
紗巾係幾時用多?
餵奶

首頁

尾頁

跳至