自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:貶值FTM

警你又再跌爛?

男爵府

點解4年前會識諗唔好亂洗錢,4年後會覺得花錢先係重視你?
會唔會呢4年你無收入,c6已經好開始有經濟壓力啊?

大宅

ecling 發表於 14-9-25 08:04
呢個字先正確字呀
唔係正字黎嫁

男爵府

同FTM無關,係你C6同你之間嘅問題啫

禁止訪問

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 20100328 的帖子

我部 iphone 4 用左幾年喇, 依家仲 ok 架, 係慢左d, 我老公叫我換機好多次, 我都冇換到, 我有返工架, 不過我想留返個錢比個女, 有左小朋友係正常嘅~
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

珍珠宮

所以唔好同c6慳。佢送嘢畀你,收咗先!

大宅

好小事咋喎

子爵府

我部電話用左四年,我都係開聲老公先買部二千的手俾我,結婚就二十年我就唔會用物質去睇,最緊要佢對頭家既付出。我老公好慳家對鞋穿左都唔捨得買新既,有左小朋友留返d錢用俾佢地仲好啦!

別墅

引用:4年前,C6怕我喺屋企悶,幾次想買Ipad俾我

原帖由 20100328 於 14-09-25 發表
4年前,C6怕我喺屋企悶,幾次想買Ipad俾我,但都被我一一拒絕咗!(因FTM唔想亂洗錢)

2年後,阿哥送咗部I ...
同感

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都係FTM, 以前用開iphone, 而家用紅米(老公送),我覺得幾好用,老公好少送野,送部電話俾我已經好開心,平貴都冇所謂,我就唔捨得買咁貴電話,d錢留黎買野俾仔女好過, 況且FTM留係屋企時間多,可以用電腦,手機用咩型號都冇所謂

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

引用:Quote:ecling 發表於 14-9-25 08:04 呢個字

原帖由 AlexisM 於 14-09-25 發表
唔係正字黎嫁
尐個唔係\"啲\"字的正確寫法?指教下pls

主 賜 平 安

大宅

回覆:20100328 的帖子

感恩!多謝各JM & JM\'s C6回覆!睇完你哋嘅評論,回覆忍唔住眼濕濕;其實我都係第一次喺網絡世界發牢騷。因為覺得有好多嘢喺一般生活中實在好難搵人傾訴,於是仿效各JM訴諸BK。

同C6拍咗12年拖先結婚,我份人性格急躁,而C6慢熱,成日都d火星撞地球,我就成日谷到一肚氣,拍拖時,無論佢認為自己對錯都讓我3分,生活上我有咩唔開心,C6都願意細心聆聽;拍拖時,我一直同自己講,未到最後,唔知呢個男仔會否成為MR Right , 唔想有錢銀瓜葛(又或者呢個男仔如果成為終身伴侣,更應為日後嘅生活節約)所以即使C6唔鍾意,我都堅持AA制。去旅行俾番自己份錢。食飯今餐你俾,下餐我付。如此這般,呢幾年雙方都各自有積蓄,C6更晉身業主,但我仍擔心二人性格不合,遲遲未願結婚,直至有咗大B,順理成章結婚。

因身體唔好,冇再返工,成為FTM,之後留喺屋企湊仔。小朋友未出世前,覺得個C6都算OK嘅!小朋友出世後,他依然故我,收工返屋企淨識對住電視,電腦,電話,夜晚唔瞓,放假瞓到2,3,4點係平常事,(2個小朋友加埋佢幫手換5塊片都冇)叫佢幫手睇細路,佢就教佢哋打機,開電視俾佢睇。為此,我傾過,我勸過,甚至冷嘲熱諷過過,佢死性不改,我亦懶得再費唇舌。而平時同佢傾嘢,對眼望住三寶(電話電視電腦),莫講情深對望,連基本嘅eye contact都無,自此心灰意冷,唔想同佢講太多。

婚前,佢承諾要對我好好好好。點解婚後,我默默付出,他卻視而不見!!!望住眼前這熟悉的陌生人,我極度沮喪,我心隱隱作痛,我無處可訴,欲哭無淚,我等待12年嘅愛情,何以如此收場,我有種深深不忿嘅恨。我都知我算係比上不足,比下有餘⋯⋯

從來我都唔係追風者,從來我都唔追求物質生活,更何況而家有咗2個小魔怪,更加事事要慳。

尋晚,C6話佢要換部貴價新電話,好貴好肉赤,跟住同我講佢同事有部市價2仟幾嘅電話出讓,現只需仟幾蚊,叫我換埋電話。
JM&JM\'s C6,佢自用就貴價機,買俾我就係同事出讓嘅;幾年前買俾姑仔幾仟,而家買俾我就仟幾;新婚就一再問買新型號俾我,變成黃面婆後就買同事出讓嘅!就係呢個落差,令我心隱隱
老實講,買部iPhone6,我唔係俾唔起,我冇諗過要買IPhone 6,就算送俾我,我都唔捨得。

有情飲水飽,但此情不在。作為夫妻,要以物質量度在丈夫心目中的價值,真係好悲哀!一部電話又值得幾個錢吖!

禁止訪問

熱血勳章

引用:感恩!多謝各JM+&+JM\\\'s+C6回覆!睇完你哋

侯爵府

4年前,C6怕我喺屋企悶,幾次想買Ipad俾我,但都被我一一拒絕咗!(因FTM唔想亂洗錢)

4年前話買部貴野你,你拒絕左,如果系我,我到今日都會好似你老公甘做,唔通想你拒絕多次咩?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我又覺得唔關事喎...

4年前未有2件細的..2人世界..又或者只有一件細的..錢銀鬆動D...依家有2件...越大越洗得多錢....冇必要...經濟又唔係好優越時..買部千零2千的電話有乜問題?

佢都係想留D錢比2個小朋友洗姐...

伯爵府

引用:話買部幾千銀的給你,又比你話浪費,又話唔

原帖由 方方媽媽 於 14-09-25 發表
話買部幾千銀的給你,又比你話浪費,又話唔要⋯⋯
話買部兩千幾的給你,又話睇低你,FTM貶值⋯⋯
JM,做你 ...
係囉!
唔應該用物件價值嚟衡量老公有幾愛自己

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

呢4年,你哋多了2個小朋友,你C6可能想留番d錢給子女,你唔好咁多心!

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

珍珠宮

引用:感恩!多謝各JM & JM\\\'s C6回覆!睇完你哋

感恩!多謝各JM & JM's C6回覆!睇完你哋嘅評論,回覆忍唔住眼濕濕;其實我都係第一次喺網絡世界發牢騷。 ...
唔好諗咁多啦,總之多啲嗲下c6.
任何男人都鍾意畀女人fing錢。唔好咁同佢慳。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至