婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

使唔使立即去睇醫生呀? 如果要睇, 中醫定係西醫好呀?有無好介紹?好煩惱呀!

男爵府

咁你之前系唔系黎咁耐架? 如果唔系你應該驗一驗個CEA睇下有無事. 因為你去睇西醫, 佢一定都系叫你抽支血驗下架啦.

原文章由 AWOK 於 08-2-13 17:04 發表
使唔使立即去睇醫生呀? 如果要睇, 中醫定係西醫好呀?有無好介紹?好煩惱呀!

大宅

我每次 M 都七,八日先完哂架, 近來仲耐啲添, 我會盡量介口, 唔食生冷, 寒涼嘢囉. 如果你平時唔係咁, 我勸你都係盡快睇醫生, 起碼唔駛心掛掛, 仲有記著放鬆啲呀.

子爵府

BK Milk勳章

我都試過 m 黎左 3個月,攪到要做手術,
政府唔睬我,最後入左私家,無那那無左3萬.....,
仲有之後既覆診費.......,不過已經係6年前了...

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

多謝晒咁多位呀,最終我都選擇咗去睇醫生,不過在第10日先睇,其實到果日已經少咗,到食藥之後就無晒啦。我係睇何樹勛中醫,我乜都無講,佢一把胍就問我個肚邊度唔舒服,指俾佢睇,跟住佢就話我太濕熱,食得太多濕熱食物,擾到d濕谷住係果肚度,仲要我食藥+勁介口,而家食咗兩日藥,果然個肚鬆晒啦,d M都完咗,呢個中醫真係ok喎。

大宅

原文章由 AWOK 於 08-2-17 22:34 發表
多謝晒咁多位呀,最終我都選擇咗去睇醫生,不過在第10日先睇,其實到果日已經少咗,到食藥之後就無晒啦。我係睇何樹勛中醫,我乜都無講,佢一把胍就問我個肚邊度唔舒服,指俾佢睇,跟住佢就話我太濕熱,食得太多濕熱食物,擾到d濕谷住係 ...

請問你個中醫叫你介乜嘢口呀? 我都覺得自己好濕....

大宅

原文章由 happy168 於 08-2-16 22:38 發表
我試過2次, 2次婦科醫生都係話我苛爾蒙亂咗, 食返藥就冇事

食荷爾蒙葯嗎? 有冇副作用呢?

複式洋房

原文章由 窮師奶 於 08-2-18 08:50 發表

請問你個中醫叫你介乜嘢口呀? 我都覺得自己好濕....

不如由我之前的生活習慣講起,我習慣早餐食麥片+麵包+蘋果,午餐食粉麵,下午茶食橙,晚餐食三文治或有時會食飯,但係佢話我食果d全部都唔可以食,我之前仲以為我自己超健康,點知而家全部都唔食得,而家一日三餐要食飯,肉只可食魚同豬,菜只可食菜心、唐生菜、小唐菜,生果只可食雪梨同蓮霧,一切煎炸熱氣食物都要戒,仲要戒麵包、麵、 奶、豆漿等,剛剛開始咗3日,覺得早餐食飯真係我痛苦,同埋食少咗生果,覺得腸胃無咁好,我會試一個月,睇吓下個月d M會否有好轉先決定會唔會繼續睇佢。

首頁

尾頁

跳至