自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

回覆:郵局叔叔的工作

佢地超辛苦

子爵府

回覆:郵局叔叔的工作

所以見郵差發悔氣,在大堂掟信,我都明,辛苦功!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:前日我去郵局拎掛號信,到我拎掛號信時,有

原帖由 jacky512 於 14-09-27 發表
前日我去郵局拎掛號信,到我拎掛號信時,有個郵差叔叔好嘆氣同個同事咁講左一句話,其實我係唔係做緊搬貨工 ...
冇辦法啦,揾食困難。郵局曾經都係政府工既樂土

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:所以見郵差發悔氣,在大堂掟信,我都明,辛

原帖由 garfield097 於 14-09-28 發表
所以見郵差發悔氣,在大堂掟信,我都明,辛苦功!
又咁,呢樣野,大家都知,同順豐哥哥一樣,果d仲要限時到

寶石宮

引用:無計當人唔再用信去聯絡郵局需要轉型

原帖由 tomatoMM 於 14-09-27 發表
無計
當人唔再用信去聯絡
郵局需要轉型
蝕錢就失業添

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:自從郵政處改為營運基金模式,郵差命運從此

原帖由 huguh 於 14-09-27 發表
自從郵政處改為營運基金模式,郵差命運從此堪苛
自負盈虧!

放下自在

珍珠宮

引用:前日我去郵局拎掛號信,到我拎掛號信時,有

原帖由 jacky512 於 14-09-27 發表
前日我去郵局拎掛號信,到我拎掛號信時,有個郵差叔叔好嘆氣同個同事咁講左一句話,其實我係唔係做緊搬貨工 ...
你甘講我唸緊下次收貨想俾貼士郵差會好唐突嗎?

mimosa_t  應該唔可以收咖下~?   發表於 14-9-28 13:08

首頁

尾頁

跳至