自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 andyman 於 14-09-28 發表如

原帖由 lovely_cat 於 14-09-28 發表
叫係因為發情,引 d 母壁虎黎交配~. 因為以前屋企多到成日係面前跌落黎,所以上網查資料,查到有有好幾個 ...
點解佢晚晚都發.咁有需要

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 Myfavourpink 於 14-09-28 發

原帖由 bowling2004 於 14-09-28 發表
會㗎!唧唧唧唧唧咁叫
我覺得……食食食食食……,或 哈哈哈哈哈……

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:求救!家中有巨型4腳蛇!怎樣才整走它們!

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:求救!家中有巨型4腳蛇!怎樣才整走它們!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:求救!家中有巨型4腳蛇!怎樣才整走它們!

原帖由 莃允媽媽 於 14-09-28 發表
求救!家中有巨型4腳蛇!怎樣才整走它們!成兩只手指咁粗!已經在家生活了幾年!我怕它們影響到小朋友!:ho ...
深水埗有鹽蛇貼賣,幾年前屋企有一條手掌咁長既,夜晚又係發出卡卡聲(好似奸笑咁),之後我媽買左張俾我,我放左係佢曾經路過地方,隔左幾日之後見到痴實左佢,而且仲乾晒

莃允媽媽  買咗張咩?可否詳細D因為我們一   發表於 14-9-28 11:17

複式洋房

引用:Quote:原帖由 prayformum 於 14-09-28 發表

原帖由 Minnacat 於 14-09-28 發表
我屋企有一大班四腳蛇,成日比佢嚇親。
我屋企都係咁…有時係厨房有時係厠所…

伯爵府

唔怕,我以前屋企都有一條,又係肥嘟嘟,初初見到都佢地都有少少嚇親,但佢地食昆蟲,食蟻、食曱甴,不過最怕佢地四圍疴便便

fatyanyan  便便如何?我未見過   發表於 14-9-28 09:08
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我會由得佢

子爵府

由佢,它們食害蟲

侯爵府

Minnacat 發表於 14-9-28 00:14
你去買艾草點著佢,四腳蛇同昆蟲好怕呢陣味,佢一定會避走,但艾草陣味真係好難頂。

...
點艾草要關門窗及通知下管理處好D,艾草真係好大味,早前我點艾草,鄰居以為同一層有人煮籠野/火竹,逐家拍門診!!

點完艾草,四腳蛇依然肥肥白白常伴左右,間中在指定位置出來打下招呼:lol
世上千百萬人,不求別人幫助.只求不被惡攪,已很感恩

公爵府

引用:Quote:原帖由 prayformum 於 14-09-28 發表

原帖由 pingu_k 於 14-09-28 發表
你真係好似講緊个好可愛既bb咁既?!
吾好意思,請問有幾大隻呢?

有冇咁大…

莃允媽媽    發表於 14-9-28 11:18
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

男爵府

以前住娘家係屋企張床發現左一條嘢, 研究左好耐都唔知係咩就掉左, 直到過幾日係房見到有條四腳蛇無左條尾, 先諗起係床果條應該係佢條尾, 原來佢曾經同我一齊瞓過, 可能我壓到佢, 佢棄尾逃

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

接受佢吧!

大宅

好媽媽勳章

係好核突,尤其會變白.黑色...我都好憎佢地吱吱叫,結果買老鼠板,捉了2條,又見一隻捉一隻,唯有清理家中雜物,它唯一好處吃掉小強及蟻哥

複式洋房

我屋新黎左條炎炎,但仍然仲有曱曱

子爵府

引用:Quote:原帖由 莃允媽媽 於 14-09-28 發表求

原帖由 nanalala 於 14-09-28 發表
深水埗有鹽蛇貼賣,幾年前屋企有一條手掌咁長既,夜晚又係發出卡卡聲(好似奸笑咁),之後我媽買左張俾我, ...
收屍都驚呀

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 pingu_k 於 14-09-28 發表你

原帖由 prayformum 於 14-09-28 發表
好過癮ga 有隻bb 住toilet
有時佢行完街就會喺門等我沖完涼就返入黎
佢見到我望佢 佢個樣有晒表情咁→:sca ...
我都覺得佢地有表情架
我屋企都有條, 上次我見佢趴左喺窗, 就拍下隻窗諗住嚇佢等佢哩返埋啦
我拍左幾下, 佢擰個頭過來望住我, 之係又擰返轉, 好似啋我都傻咁既表情
我老公都話佢眼仔碌碌

男爵府

引用:Quote:原帖由 iriswook 於 14-09-28 發表係

原帖由 M&A Mom 於 14-09-28 發表
上次洗碗,唔知係邊彈咗條炎仔出黎,平時好少日光日白見,唔知係米口渴要飲水,比佢嚇一嚇,跟住四眼對望:z ...
佢又真係聽得明

大宅

BK Milk勳章

回覆 ebutterfly323 的帖子

跟你一樣

子爵府

兩隻手指咁粗
希望樓主唔係講緊手指公

首頁

尾頁

跳至