婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

gina_JR 發表於 14-10-1 21:36
食飯抱走呢啲我係會出聲話嘅!邊個都冇情講!
叫左唔好了,但成日都系咁,今日飲飲下茶又抱走左,仲要系去買埋菜,最後家附近會合。仲叫我拿菜,她抱b...但我扮聽唔到,抱返b返來,等她自己拿返菜(我唔系她阿四囉)

蘇蝦仔BB  做得好!!!  發表於 14-10-26 10:42

男爵府

wanmm323 發表於 14-10-1 21:07
睇黎係我唔太鍾意抱b. XD
我做家務,工人抱b.
唔系應該工人做家務咩

禁止訪問

引用:最過份係..我妹/媽/朋友來左...她都想抱走B

大宅

熱血勳章 畀面勳章

引用:Quote:gina_JR+發表於+14-10-1+21:36+食飯

原帖由 Loiswawa 於 14-10-02 發表
叫左唔好了,但成日都系咁,今日飲飲下茶又抱走左,仲要系去買埋菜,最後家附近會合。仲叫我拿菜,她抱b... ...
呢啲moment 梗係隊c6出去攪掂佢老母啦!

大宅

引用:我有左就quit左份工啦,依家唔使返工,原本

原帖由 foolpug 於 14-09-28 發表
我有左就quit左份工啦,依家唔使返工,原本打算生完遲d settle down先揾工。

其實已經同99講左唔方便餵奶 ...
我覺得紗巾非常有用,唔洗理你99

伯爵府

Loiswawa 發表於 14-10-2 20:50
叫左唔好了,但成日都系咁,今日飲飲下茶又抱走左,仲要系去買埋菜,最後家附近會合。仲叫我拿菜,她抱b... ...
做得好,你99咁鐘意抱bb,咪去東華三院,母親會,社區機構,做義工幫手照顧嬰兒,小朋友囉!

社會上大把媽媽想揾ee照顧嬰兒,小朋友,俾佢地可以休息或返工架嘛!

都唔明白點解係都要搞想自己湊bb的媽媽???

男爵府

引用:Quote:wanmm323 發表於 14-10-1 21:07 睇黎

原帖由 Loiswawa 於 14-10-02 發表
唔系應該工人做家務咩
我都好想有人搶住湊阿B,我個b無人想湊呀。

blythe0824  Me2  發表於 14-10-4 22:31

大宅

回覆:99話bb床同衫放係她房?!

唔知點解,我好想要你99呢種人,擺明好愛鍚粒孫。

如果爭取唔到bb同你同房,你用另一角度去想,初生bb日喊夜喊,人地深夜訓覺,佢先來醒,有99睇住,你可以坐月時休息多d,而你c6又夠精神返工。

湊初生bb好辛苦,加上坐月有傷口,心情又低落,有人幫手照顧已經好好,比好多jm好好多,唔好唔開心啦

男爵府

引用:唔知點解,我好想要你99呢種人,擺明好愛鍚

原帖由 blythe0824 於 14-10-04 發表
唔知點解,我好想要你99呢種人,擺明好愛鍚粒孫。

如果爭取唔到bb同你同房,你用另一角度去想,初生bb日喊 ...
我好需要有人幫我湊夜,真係好辛苦,半歲都未戒夜奶,又唔敢夜晚交俾工人,驚工人瞓到死豬咁,無人幫bb蓋被,又驚佢焗死,日頭個b又扭抱又扭玩,又喊又厭奶又瞓得少,老公都頂唔順,寧願玩手機,工人湊到飯都無時間食,我日頭返工,放工仲買餸煮飯,真係半條命無左,我咁後生就生蛇,多得阿b唔少,個人直情暈暈地

大宅

引用:Quote:原帖由 blythe0824 於 14-10-04 發表

原帖由 wanmm323 於 14-10-05 發表
我好需要有人幫我湊夜,真係好辛苦,半歲都未戒夜奶,又唔敢夜晚交俾工人,驚工人瞓到死豬咁,無人幫bb蓋被 ...
半歲仲未戒到夜奶?你有無試過臨訓前一餐奶,開多一安比佢飲?可以頂多二個鐘,我仔三個月戒了夜奶,但我係一點鐘餵最后一餐,之后訓到7點。

我62而家都生緊蛇,醫生話會傳染,叫佢唔好抱阿b,你都要小心注意ar

男爵府

引用:Quote:原帖由 wanmm323 於 14-10-05 發表我

原帖由 blythe0824 於 14-10-05 發表
半歲仲未戒到夜奶?你有無試過臨訓前一餐奶,開多一安比佢飲?可以頂多二個鐘,我仔三個月戒了夜奶,但我係 ...
佢唔肯飲,迫佢飲就發脾氣識用手推開你,無得迫架啦,我有抱bb,佢無事啦,我唔湊無人肯湊啦,奶奶和阿媽都唔肯湊,工人又要放假,醫生話掂唔到水泡就唔會傳染

伯爵府

引用:她說我地bb床放窗口唔好,冬天有风喎!c6即

她說我地bb床放窗口唔好,冬天有风喎!c6即刻講說唔使,唔方便,我打算餵人奶!她再冇出聲

前排她又說執好 ...
拒絕,你99只係想一步一步逼你放b係佢度

別墅

foolpug 發表於 14-9-28 16:05
我覺她原意為我地好,但又唔想下人地都有其實考慮,我想好少媽咪會把bb床放係人地!

真係唔知她咩諗法 ...
我個仔十一月一先出世,99同我老公講個仔張床要放係廳,邊有人會放BB係廳嫁。我啞晒! 明知我比人奶個仔食 仲同我老公講99會訓廳陪BB我同佢講我會喂人奶唔方便係廳!我好嬲咁同老公講 老公竟然話算啦,冇所謂!嬲到震呀! 好想搬番出去住

大宅

引用:Quote:foolpug 發表於 14-9-28 16:05 我覺

原帖由 楊小花 於 14-10-06 發表
我個仔十一月一先出世,99同我老公講個仔張床要放係廳,邊有人會放BB係廳嫁。我啞晒! 明知我比人奶個仔食 ...
係咪你老公怕BB嘈?咁叫佢自己出廳瞓

別墅

引用:Quote:原帖由 楊小花 於 14-10-06 發表我個

原帖由 藍藍媽 於 14-10-06 發表
係咪你老公怕BB嘈?咁叫佢自己出廳瞓
係我老公咩都就晒佢呀媽 佢覺得佢呀媽放我個仔係卜廳冇問題,我要喂奶就抱入我地房!佢覺得一點問題都冇,佢諗得佢呀媽太好!你地有冇聽過個99日日都訓廳呢,我99就係咁,62就訓房!但我99同62係冇嘈交的 好其怪的

別墅

回覆:楊小花 的帖子

有咩可能BB唔係同自已媽咪訓呢?唉 不過我都放氣左了 未出世我99就問我諗住同我老公幾時搬番出去 幾時搵工,仲叫我唔好搵過$13000,因為佢叫左我老公去申请公屋完全硬交,我心諗番個仔係99到 仲要我地骨肉分離,仲要唔比搵錢多過幾幾幾錢,奶奶:搬出去租都唔只$8000啦 咁我自已湊好過啦

男爵府

D99係咁架,驚死個新抱會害死佢個孫咁款,成日想霸住個孫。

我當年都係一樣,我99成Q日抱住我個囝唔放手,要放都會直接俾男家的人抱,都唔會過我手(好幾次要由男家的人再過我手我先抱到,如果要的出聲就大家都黑面啦)

別墅

引用:D99係咁架,驚死個新抱會害死佢個孫咁款,

原帖由 fifihon 於 14-10-06 發表
D99係咁架,驚死個新抱會害死佢個孫咁款,成日想霸住個孫。

我當年都係一樣,我99成Q日抱住我個囝唔放手, ...
唉 希望老公識做囉

水晶宮

你搶左佢個仔,佢又搶返你個仔
你比返佢生果個仔比佢啦

別墅

引用:她說我地bb床放窗口唔好,冬天有风喎!c6即

她說我地bb床放窗口唔好,冬天有风喎!c6即刻講說唔使,唔方便,我打算餵人奶!她再冇出聲

前排她又說執好 ...
哈哈 我99同我C6講BB床要放係廳 話呀B一開眼就可以見到好多人,咁我都同C6講我要喂人奶 放廳唔方便,連叔仔聽完都呆左問99(邊有BB唔係同呀媽呀爸訓嫁?)我99仲話佢會訓廳陪呀B個個聽完都唔膽出聲 事關99係一家之主62只係負責搵錢,所以佢講完呢句 冇人冇膽出聲!我仲有7日就到預產期 講就講左 今次睇C6的做法了!

首頁

尾頁

跳至