母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題,可以點做,得嗰五個幾月鬧又唔聽教又唔明
下面兩粒牙仔上面又出緊,又咬又拉

水晶宮

回覆:埋身俾bb咬

同佢講,講多幾次佢會明,我個仔嗰時成日咬我,咬實嚟扯,痛到喊,我推開佢同佢講媽媽痛,之後俾佢食返,3次都係咬就停餵,佢通常都喊,咁我由佢喊幾分鐘,跟住同佢講俾你食,但唔好咬我,媽媽會痛架,佢咬就哎也等佢知,佢冇咬就讚佢,幾日就冇事lu

男爵府

引用:同佢講,講多幾次佢會明,我個仔嗰時成日咬

原帖由 貧窮媽媽 於 14-09-30 發表
同佢講,講多幾次佢會明,我個仔嗰時成日咬我,咬實嚟扯,痛到喊,我推開佢同佢講媽媽痛,之後俾佢食返,3 ...
咁細個都會聽得明?我有試過大叫好痛,之後唔比佢食,但係佢對住我笑

伯爵府

會明白架
你要用比較嚴厲既語氣,同距講,NO,唔可以咬媽媽。
再咬就唔俾距食

幾次之後會明白架!

babi_wingshuen  我再試下   發表於 14-9-30 11:12

禁止訪問

男爵府

引用:我都係比咬過來既,痛,但有時見阿B特登大

原帖由 Kelly876 於 14-09-30 發表
我都係比咬過來既,痛,但有時見阿B特登大細力咬完,眼仔睩睩來試探你果時,真係好得意 ...
都係,咬完仲要笑

大宅

我的育兒心得勳章 想生BB熱投

我BB四個月大,哩排係咁流口水同咬野...好驚佢就快出牙仔,見你地個個都俾BB咬...宜家諗下都驚我BB本身都係炆薑型,餵遲陣奶,都叫到劏豬咁

男爵府

引用:我BB四個月大,哩排係咁流口水同咬野...好

原帖由 dorothytty 於 14-09-30 發表
我BB四個月大,哩排係咁流口水同咬野...好驚佢就快出牙仔,見你地個個都俾BB咬...宜家諗下都驚我 ...
我女又係三個幾月開始出,到而家就黎了啦

複式洋房

試左bb咬我,我大聲say no, 再咬番佢,試左幾次之後係咬少左我.

男爵府

引用:試左bb咬我,我大聲say no, 再咬番佢,試左

原帖由 Santorini1314 於 14-09-30 發表
試左bb咬我,我大聲say no, 再咬番佢,試左幾次之後係咬少左我.
咬番佢以牙還牙

大宅

引用:試左bb咬我,我大聲say no, 再咬番佢,試左

原帖由 Santorini1314 於 14-09-30 發表
咬邊到 我仔得十幾日人仔,,已經搞到我一邊要擺餵

複式洋房

咬手臂,大脾

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊