自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

由頭到尾冇話佔中呢個方法一定岩,
但我支持學生咁和平,有秩序。
係群龍無首下,良莠不齊,總有害群之馬,不能因為咁而一支杆打曬成船人!
班學生就係搵吾到其他更好方法表達意見,如連公民廣場都吾可以留低,全港仲有邊度可以聽到佢地聲音?!
要怨就怨政府點解連公民廣場都吾俾佢地留!冇理班學生感受!先逼狗跳牆,先演變成今時今日既佔中,並無預先策劃!
即使覺得佢地咁做法吾岩,吾認同,都吾洗用惡毒既言語攻擊掛?
人生係咪個個都冇錯過?
係呢度既人,多數有下一代,積下口德!
對住年輕人係咪一味靠踩,靠鬧,靠打壓就可以?
懷柔政策永遠比暴政好!
年輕人需要我地去開導同支持,並吾係一味叫佢地去死,等天收,俾雷劈,等報應,等解放軍去教佢地!
如果今日企出黎既學生好似某部份jm懷有咁重既怨恨,我諗成件事會暴戾好多
如寫信支持警察,不如都一人一信寫俾啲學生,勸下佢地,好過係度鬧佢地!
小小建議,講完預左俾人插……呢幾日都俾人插吾少,只係見大家都冇意義咁鬧黎鬧去先有感而發

子爵府

回覆:惡毒言語只會更傷和氣

呢度反佔領既人多啲,反佔領既人對住反佔領既人講反佔領係無咩意思,點解唔響fb插反佔領?佢地話響fb講反佔領會俾人插,但支持佔領果啲響度發言,何嘗唔係響度被人插?有啲仲話埋個十七歲少年個樣點點點

仲有支持佔領果啲唔等如反警察,大家到呢一刻都唔知邊個落order放催淚彈(有jm話呢個決定係岩,我自己就有所保留),琴日行經旺角銀行十字路口,其實支持佔領果啲人都有話警察做前線好辛苦,大家要尊重佢地

唔好話咩示威者係犯法,預左俾人拉,甚至俾人傷害身體都係抵死,每個人都有唔同政見,大家都控制唔到另一個人點諗,自己有屋企人去左示威都無辦法,唯有求佢平安回家

唔知多唔多jm有屋企人呢幾日去示威,或者屋企人呢幾日做警察要當更,不過相信大家諗法一樣,就係希望佢地平安返到屋企

walnutman0509  呢度只係個bk!  發表於 14-10-2 12:08

大宅

引用:呢度反佔領既人多啲,反佔領既人對住反佔領

原帖由 catlover1026 於 14-10-02 發表
呢度反佔領既人多啲,反佔領既人對住反佔領既人講反佔領係無咩意思,點解唔響fb插反佔領?佢地話響fb講反佔 ...
其實大家少一啲暴戾就好好多啦,始終呢度係討論區,又吾係戰場

子爵府

引用:Quote:原帖由+catlover1026+於+14-10-02+發

原帖由 akina2012 於 14-10-02 發表
其實大家少一啲暴戾就好好多啦,始終呢度係討論區,又吾係戰場
可惜你呢個post無咩人覆

禁止訪問

大宅

係丫,一面倒

大宅

引用:支持

原帖由 Gerard 於 14-10-02 發表
支持

大宅

畀面勳章

撐!
[img align=left]C:\Documents and Settings\Student\My Documents\Stuff\My Pictures\a.jpg[/img]Aurora Borealis

公爵府

冇諗過親子討論區都會出現咁多惡毒的言語,堅持自己的立場有好多方式啫!

伯爵府

呢幾日睇到大家既平論 真係恐怖得緊要

別墅

回覆:akina2012 的帖子

成日話政府迫佢地甘,點解吾去維園呀?一定要阻塞交通嗎?

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

支持樓主!

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

引用:由頭到尾冇話佔中呢個方法一定岩,但我支持

原帖由 akina2012 於 14-10-02 發表
係群龍無首下,良莠不齊,總有害群之馬, ...
少一點戾氣,多一份關懷!good point!!

wcpcelia    發表於 14-10-2 17:35

禁止訪問

引用:由頭到尾冇話佔中呢個方法一定岩,但我支持

大宅

雖然大家看法不一樣, 可互不欣賞,但可互相尊重
願大家心裏平安 !

akina2012  冇錯,呢樣係真正想見   發表於 14-10-2 21:26

伯爵府

BK Milk勳章

其實呢幾日,正反雙方都有毒舌之人,希望大家都理性討論啦。

akina2012  冇錯就因為有   發表於 14-10-2 21:28

男爵府

從來網上世界就好多人講野不負責任,有几盡講到几盡架啦!我唔贊成惡言相向,但forum既人平時都係咁架喎,唔關佔唔佔中事。。

akina2012  我都吾讚成政   發表於 14-10-2 21:29

大宅

支持!我冇諗過咁多作為媽媽嘅會員咁尖酸,涼薄刻毒

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

要尊重

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

akina2012 發表於 14-10-2 11:10
係群龍無首下,良莠不齊,總有害群之馬, ...
我唔插你⋯⋯仲支持你,

你起碼有勇氣行出來!

akina2012  我都覺得我以   發表於 14-10-2 21:30

首頁

尾頁

跳至