跳至

首頁

尾頁

男爵府

大家快上來報到~~~

男爵府

3月份活動
地點: 大棠荔枝園
日期: 3月21日
時間: 上午 10:30a.m.
集合地點: 青衣城外264M巴士站等
備註:青衣城可坐264M到元朗大馬路個頭(即千色店)落車, 再係個到坐K66巴士or有專線小巴入去,
報名:
1. 626MAMA(2大1細)
---我11:15a.m.右左在元朗千色店門口同妳地會合
2. 天藍 (2大1細)
3. 怕醜草 (3大2細)
4. lpchan(1大1細)
5. ruby521 (3大1細)
6. venfa (2大1細)
7.
8.

男爵府

怕醜草,

你屋企人d感冒同咳好d未?
以家真係大家都要保重身體,
因流感高峰期, 我未同仔仔打
流感針, 因早排仔仔都病要好
番先可打, 我都有打到但一樣
咳到c下c下, d菌好毒, 睇左醫
生以家好番d, 你一家大細都要
保重身體!
祝身體健康!!!

男爵府

到~~~~~~~~~~

http://cheukhin0507.spaces.live.com/PersonalSpace.aspx?_c02_owner=1

大宅

天藍,

我屋企人d感冒同咳都未好, 今早我先同細囡再去睇醫生, 老公及大囡都未清. :cry: 今個年頭一開始就要睇敢多次醫生都好貴.

原文章由 天藍 於 08-2-17 22:53 發表
怕醜草,

你屋企人d感冒同咳好d未?
以家真係大家都要保重身體,
因流感高峰期, 我未同仔仔打
流感針, 因早排仔仔都病要好
番先可打, 我都有打到但一樣
咳到c下c下, d菌好毒, 睇左醫
生以家好番d, 你一家大細都要
保重 ...

男爵府

怕醜草,

係 Lu~~睇醫生都睇人都悶, 我同你一樣
屋企個個都病老公同仔仔過年前病, 睇左
好幾次醫生先好, 過年自己又病, 今日起
身工人同我講佢有少少喉嚨痕, 可能想病,
唉....睇醫生都睇到窮。
今年天氣凍好多人病D咳又難好, 你大細囡
同老公記得食藥同多D休息, 會幫助快D好,
希望大家既小朋友都快D好番, 唔好再病!
你自己都要保重身體, 因個個病好易被傳染!
祝身體健康!!! 早日康復!!!
原文章由 怕醜草 於 08-2-18 16:25 發表
天藍,

我屋企人d感冒同咳都未好, 今早我先同細囡再去睇醫生, 老公及大囡都未清. :cry: 今個年頭一開始就要睇敢多次醫生都好貴.

男爵府

626mama,

你d咳好d未? 近來好少見你上來,
你好忙?
今日我地個班開生日會, 我地個班
今次有四個小朋友生日, 我預備
四張生日咭比仔仔帶返學, 今早仔
仔話好開心, 因班中有同學生日唔
使著校服, 仔仔好開心因知返到學
校有蛋糕食, 昊藍好鍾意食蛋糕~~
原文章由 626mama 於 08-2-18 13:19 發表
到~~~~~~~~~~

男爵府

3月份活動
地點: 大棠荔枝園
日期: 3月21日
時間: 上午 10:30a.m.
集合地點: 青衣城外264M巴士站等
備註:青衣城可坐264M到元朗大馬路個頭(即千色店)落車, 再係個到坐K66巴士or有專線小巴入去,
報名:
1. 626MAMA(2大1細)
---我11:15a.m.右左在元朗千色店門口同妳地會合
2. 天藍 (2大1細)
3. 怕醜草 (3大2細)
4. lpchan(1大1細)
5. ruby521 (3大1細)
6. venfa (2大1細)
7.
8.

大宅

Dear all

男爵府

怕羞草,

我都係呀,睇極都唔清,我同軒軒又翻發出來,
兩個夾埋睇左成7.8.次唔得。
今日兩個都要再睇呀。

其實我都聽好多人係個舊曆年前後係咁病,
希望過埋十五個個都好反晒。

天藍,

明明好好多(仲有小小痰),昨晚訓到2:00左右,
又咳到唔停,係咳到訓唔到,今日仲一早考車牌。
今日十一點幾,行過果中醫,見冇咩人,走左去睇,
放工去食藥。昨晚行個排成五十幾人,痴線嫁,
當日實睇唔晒啦。排得咁多人,
個中醫同藥材舍甫就發喇。

近排真係好多野做呀,去洗手間都冇時間呀,
所以小了上來。係呀,今日有四個小朋友開生日會,
我唔得閒去買生日卡,我都係叫我妹妹幫我攪。
軒軒同昊藍一樣,好開心返學有蛋糕食,
軒軒仲同我講,今日老師派了盒餅仔比佢地拎回家。
唔知係唔係家長買回去的呢?
http://cheukhin0507.spaces.live.com/PersonalSpace.aspx?_c02_owner=1

大宅

Hello All! :loveliness:

男爵府

626mama,

你保重身體, 食左中藥好d???
你係咪睇葵芳個個中醫, 個個係
成日好多人, 我有次想睇見咁多
人都無睇啦!
我昨日下午喉嚨又突然好痛,
午又走左去睇醫生, 食左d藥今
日好好多啦! 我地大家都要保重
身體唔好再病啦! 病到我都呆呆
滯滯~~
軒軒同昊藍都鍾意食蛋糕真係好
o key, 昨天返到屋企姐姐同
我講放學老師派左d餅乾比仔仔,
我諗應該係d家長買番去請小朋
友食!

Ipchan / 杏子,

見到你地上來好開心~~
過年你地有無去過邊到玩呀!!!

原文章由 626mama 於 08-2-19 15:20 發表
怕羞草,

我都係呀,睇極都唔清,我同軒軒又翻發出來,
兩個夾埋睇左成7.8.次唔得。
今日兩個都要再睇呀。

其實我都聽好多人係個舊曆年前後係咁病,
希望過埋十五個個都好反晒。

天藍,

明明好好多(仲有小小痰),昨晚訓到2: ...

禁止訪問

男爵府

lks050526

近邊呀?
原文章由 lks050526 於 08-2-20 01:45 PM 發表
hello, i'm back
i move to tsing ti la....

禁止訪問

男爵府

lks050526,

好開心見到你上來~~
住係涌美都幾好呀! 交通都好方便
軒軒近來點???
原文章由 lks050526 於 08-2-20 16:39 發表
涌美呀...暫住先...遲d可能搬青怡

禁止訪問

男爵府

lks050526,

你住涌美村屋都好好, 可以係門口BBQ,
你收到我pm嗎? 有時間請回覆!
原文章由 lks050526 於 08-2-21 13:47 發表
天藍

都ok 呀...

男爵府

all mama,

我有個訂日本野食既網址:www.27280011.com
你地睇下有無興趣, 訂夠$500先送貨, 我老公公
司d同事成日訂, 我訂個炭燒雞肉串, 煎菜肉餃子,
雜菜肉餃子.....
煎菜肉餃子好好味架! 皮薄肉又夠味昊藍一食食
好多隻架! 你地可上網睇下有無興趣!

原文章由 天藍 於 08-2-21 15:18 發表
lks050526,

你住涌美村屋都好好, 可以係門口BBQ,
你收到我pm嗎? 有時間請回覆!

男爵府

o黎排大家都好靜, 唔知大家係咪好忙!

Ruby521,

你去完旅行返來未, 報告下好唔玩???

首頁

尾頁

跳至