自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

畀面勳章

回覆:另類話題: 如果姊妹們坐緊巴士, 發生以下情況你會點做

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

lingbo0609 發表於 14-10-3 13:54
坐佢隔離播喃嘸阿彌陀佛

唔得.. 有辱神靈呢...XDDDDDDDDDDDD
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

dordor1207 發表於 14-10-3 09:45
今朝坐巴士時見到有位男士響手機睇埋O的性感女性相.. 肯定係佢既私人珍藏~~ 我留意左佢 5-10 分鐘..期間佢 ...
點解你會覺得 "自己作為女性真係好醜"?而家係佢唔知醜公眾地方睇D咁既野,應該係佢醜喎。

上面都有 jm 講諗喃嘸阿彌陀佛,
我覺得你可以將手機移近佢耳仔
用手機播佛號或者佛歌畀佢聽

侯爵府

catcatcati 發表於 14-10-3 14:01
點解你會覺得 "自己作為女性真係好醜"?而家係佢唔知醜公眾地方睇D咁既野,應該係佢醜喎。

我係唔稱職既佛弟子~~ 佢種既因我唔會理佢有咩果既.. 只不過我係厚多士, 佢又唔係坐我隔離呢~~

我點解覺得醜?? 因為我係女性, 見到呢O的咁既性感相唔知點形容, 感覺到自己好似無著衫咁囉...

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:jwkkwok2013 發表於 14-10-3 13:15

原帖由 fanny3315 於 14-10-03 發表
如果我報警會影左片有證據先,不過我唔會咁做
人地話返你偷拍添

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

另外,佢其實是有犯法的,

因為根據法例第390章《淫褻及不雅物品管制條例》,

凡有公開展示的不雅事物,則作該項展示的人,或任何導致或准許作該項展示的人,不論是否知道該事物是不雅事物,均屬犯罪,首次定罪,可處罰款$400000及監禁12個月,第二次或其後定罪,可處罰款$800000及監禁12個月。

任何事物如在以下地方展示或可從以下地方看見,則就本條例而言,須當作公開展示─
(a) 任何公眾街道、公眾碼頭或公園;及
(b) 公眾人士(憑繳費或其他方式)可進入或獲准進入的任何地方,但公眾人士須繳付完全用於參觀或包括用於參觀所展示不雅事物的費用方可獲准進入的地方除外。

所以佢在巴士上被人睇到淫褻及不雅物品,已經算係向公眾展示,
而家唔係 "你唔望我點知我睇緊" 的問題,
而係任何人隨便都可以看到佢既淫褻及不雅物品

公爵府

好媽媽勳章

引用:另外,佢其實是有犯法的,因為根據法例第39

原帖由 catcatcati 於 14-10-03 發表

我記得好耐之前有jm講過

伯爵府

dordor1207 發表於 14-10-3 14:10
我係唔稱職既佛弟子~~ 佢種既因我唔會理佢有咩果既.. 只不過我係厚多士, 佢又唔係坐我隔離呢~~

我點解覺 ...
唔係因為你或佢信佛,而係提醒佢既核突行為已經有人睇到,好自動自覺停止啦喎。

如果佢問返你做咩,你就話 "你問吓自己做緊咩先啦"

巴士上如有其他人無啦啦聽到你播佛號,都會望向果個男人,
相信其他人都唔會指責你,係佢醜唔係你醜囉。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

catcatcati 發表於 14-10-3 14:19

辛苦晒
我又唔記得係邊度搵,真係口同鼻拗
不停仲人針住,真係

侯爵府

catcatcati 發表於 14-10-3 14:19

thx...學到野啦... 我出呢個帖就係想大家討論下, 唔想成版公海都係呢排既熱話... XDDDDDDDDD

不過, 另想請教下, 假若那位男士響手機睇私人珍藏佢會唔會話我侵犯佢私穩呢???

侯爵府

fanny3315 發表於 14-10-3 14:28
辛苦晒
我又唔記得係邊度搵,真係口同鼻拗
不停仲人針住,真係

唔緊要既.. 上網大家都討論人人都有權放言麻, 大家都唔係野蠻人受過教育~~

你唔好想得太複雜!!!

侯爵府

catcatcati 發表於 14-10-3 14:23
唔係因為你或佢信佛,而係提醒佢既核突行為已經有人睇到,好自動自覺停止啦喎。

如果佢問返你做咩,你就話 ...

最重要一點就係呢O的賤男知道個醜字點寫就唔會收埋咁多珍藏響巴士慢慢欣賞呢

瑪瑙宮

dordor1207 發表於 14-10-3 14:34
唔緊要既.. 上網大家都討論人人都有權放言麻, 大家都唔係野蠻人受過教育~~

你唔好想得太複雜!!!
其實我已經唔複雜,不過係佢唔放過我咋
咁我都知bk jm係理智既

伯爵府

dordor1207 發表於 14-10-3 14:32
thx...學到野啦... 我出呢個帖就係想大家討論下, 唔想成版公海都係呢排既熱話... XDDDDDDDDD

不過, 另想 ...
我諗私隱係個人私底下做,例如在屋企,而其他人唔會見到,你將佢在私底下做的事分享出來就係唔啱。但佢係公眾地方做,任何人都可以見到,應該唔算係佢私隱卦?
佢而家做既野,係會影響到人喎,就係人都講得。

侯爵府

fanny3315 發表於 14-10-3 14:43
其實我已經唔複雜,不過係佢唔放過我咋
咁我都知bk jm係理智既

上網有個好處就係可以選擇性回麻.. .你覺得佢針住可以唔理...

侯爵府

catcatcati 發表於 14-10-3 14:46
我諗私隱係個人私底下做,例如在屋企,而其他人唔會見到,你將佢在私底下做的事分享出來就係唔啱。但佢係公 ...

正.. 下次我再遇到咁既情況, 我一定會出聲...HEHEHEHEHE....

瑪瑙宮

dordor1207 發表於 14-10-3 14:49
上網有個好處就係可以選擇性回麻.. .你覺得佢針住可以唔理...
所以之後咪冇理囉

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:另類話題: 如果姊妹們坐緊巴士, 發生以下情況你會點做?

我會大大聲叫佢:睇咸相就番屋企先䏲啦

順順利利 大吉大利       

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

我會離去而已~~

侯爵府

DHA勳章

先生公眾場所唔可以睇全裸相片,
我諗你個電話都須要用膠袋入住

首頁

尾頁

跳至