自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

水晶宮

引用:Quote:原帖由+roytai+於+14-10-03+發表佔中

原帖由 金仔媽媽 於 14-10-03 發表
根本都分唔到係佔中 or 返佔中
Agree, 雙重標準

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wong903 發表於 14-10-3 21:17
一早又話和平集會,唔要警察。佢地咁惡,差人點敢行近呀,唔驚佢地班佔中友搜身咩?
佢地連警車,救護車都 ...
同意

伯爵府

熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

回覆:支持學生的俾人打到出血,好暴力!

打傷人既暴民真係好賤格!!!!

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

珍珠宮

唔好咁做,做乜事都好都唔應該打人,佔中又好反佔中都好應該要和平解決

翡翠宮

好媽媽勳章

引用:小學生都打囉!+市民唔會咁狠!+

原帖由 高妹之檸 於 14-10-03 發表
小學生都打囉! 市民唔會咁狠!
小學生都打,唔係人嚟㗎!

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:jolo 的帖子

首先明知咁雜亂危險的時候,點解重要帶小朋友出去?打起上嚟拳頭無眼,唔係話幫邊個,根本帶小朋友去嗰個要負全責!

曱甴人  冇錯  發表於 14-10-3 23:09

侯爵府

hashtag影視迷勳章

無辦法,警察人數太少,又無預知能力,唔知邊個會忽然打人。你要求警察維持零衝突係無可能。我有睇直播,我見警察有盡力分開打架既人,如果真係就手旁觀就唔只流一兩滴血啦

子爵府

之前示威者仲不停大叫"警察罷工!警察罷工!" 家下你吔滿意未?

子爵府

引用:Quote:原帖由 jeffmama64 於 14-10-03 發表

原帖由 Jazlyn531 於 14-10-03 發表
呢個時候講呢啲有用咩
班示威者肯走就最有用,麻煩大家勸下佢地啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:無辦法,警察人數太少,又無預知能力,唔知

原帖由 Evilgrin 於 14-10-03 發表
無辦法,警察人數太少,又無預知能力,唔知邊個會忽然打人。你要求警察維持零衝突係無可能。我有睇直播,我 ...
係,我都有睇到警察一見到有人衝埋去,就推開佢,隔離兩邊人

如果仲有其他片段係影住有人打人,警察都企喺度睇野既,請post link黎睇,我只係睇左tvb

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 Pleasure 的帖子

警方比[]...社團等牽住走
魔鬼是易放難收
署長唔開太開心
警方將來條路更難行............

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我頭像代表我想講

公爵府

引用:Quote:原帖由 wong903 於 14-10-03 發表係

原帖由 Pleasure 於 14-10-03 發表
唔緊要,警察可以唔做;可惜,佢地都只可以拉走呢個傷者,唔捉打人者。你地咪繼續講囉,鍾意就講多d啦。:ig ...
傷人喎?冇捉到人?

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

珍珠宮

畀面勳章

複式洋房

太過份

侯爵府

陪月勳章

回覆:米芝蓮媽媽 的帖子

好慘

大宅

bb130505 發表於 14-10-3 20:59
現場,一直只企外圍
呢D只係反黑組啫, 著藍衫既警察一直係入面, 電視都有播啦! 斷章取義!

大宅

收左錢,做戲梗要做全套

複式洋房

Where is the PTU here? They can't deploy this team after 8 hours of obvious violence and tension escalation? The police said the purpose of the tear gas is to disperse crowd, why are thye putting their own police officers and the public in danger?

They arrested the student leaders and locked them up for 40+ hours when they did not destroy any property or hurt anyone, now they just let the violent actors go freely?

Can't believe some people here, are you guys blind?

首頁
45678...9

尾頁

跳至