自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆:反佔中人用暴力就係伸張正義!?

支持你!反對暴力!為傷者心痛

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

支持!

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由 Woarli 於 14-10-04 發表支持

原帖由 akina2012 於 14-10-04 發表
我係好想知道果部份家長,會點樣同仔女解釋琴日係旺角發生咩事
佢地會好厚面皮咁話:嗱,講左架啦,斷人衣食如同殺人父母,你去得就預左比人打比人搞架,呢d咪抵死囉,呀媽係咪好醒呢!

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:無論咩立場都好,唔應該用暴力打人,真唔想

原帖由 blueski 於 14-10-04 發表
無論咩立場都好,唔應該用暴力打人,真唔想見到人受傷
呢個係一個最基本最正常既慨念,好可惜唔係人人有!

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:akina2012 的帖子

推 香港已死 只有打交 惡就原來可行 什麼法也沒有用

子爵府

好擔心,情況比一星期前更失控,支持力非支持亦應保持刻制冷靜。希望支持者集中一地繼續抗爭,展開對話,而徹離其他點以平息市民怨氣,避免流血事件。一拖再拖會令事情一發不可收拾。政府不要再令市民撕裂!不可給大陸政府看輕及有藉口。

大宅

引用:Quote:原帖由+blueski+於+14-10-04+發表無

原帖由 cream090909 於 14-10-04 發表
呢個係一個最基本最正常既慨念,好可惜唔係人人有!
同意。最可怕係連立場係反暴力,都俾JM界定為支持佔中

子爵府

sorry,應是支持與非支持者冷靜,保持刻制。

伯爵府

2018復活節勳章

回覆 akina2012 的帖子

相信任何暴力一定不對
同時"和平"違法是不對

伯爵府

我支持抗爭,但佢地實在係輸左,既輸了智慧,亦輸了行動。出得嚟攪事,將社會影響減到最低,要速戰速決,由第二日開始政府好明顯消耗緊佢地既時間,累積反佔中聲音,正好又有好多日假期,經濟損失最少。再比689用無了期既對話拖多你兩日。
學生們,輸左就要退喇,保留實力,保留付出既心,將來一定會有勝利既一日。

伯爵府

akina2012  好可怕既一張圖…   發表於 14-10-4 13:48

大宅

引用:我支持抗爭,但佢地實在係輸左,既輸了智慧

原帖由 pumpumpurin 於 14-10-04 發表
我支持抗爭,但佢地實在係輸左,既輸了智慧,亦輸了行動。出得嚟攪事,將社會影響減到最低,要速戰速決,由 ...
認同,早在國慶升旗儀式後就知道輸了…

男爵府

總言之, 你有什麼違法就被人用呢個藉口俾人打........就應該既~

咁唔洗有法官同執法者啦~ 殺人都可以冇罪啦?!

大宅

引用:警察選擇性執法!

原帖由 souvenir 於 14-10-04 發表
警察選擇性執法!
冇錯警察選擇性執法亦係不爭既事實…無任何藉口可以支持佢地街頭捉人,街尾放人。

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由 souvenir 於 14-10-04 發表警

冇錯警察選擇性執法亦係不爭既事實…無任何藉口可以支持佢地街頭捉人,街尾放人。

...
尋晚同星期日已經係強烈對比!點解星期日用到既尋晚對打人果班唔用??

souvenir  agree  發表於 14-10-4 15:59

大宅

引用:支持你!反對暴力!為傷者心痛

原帖由 蝴蝶皇后 於 14-10-04 發表
支持你!反對暴力!為傷者心痛
呢班年青人或者睇法吾夠全面,滿腔熱血而忽略左民心。
但係夾在政府漠視意見遲遲不肯對話,展開合理溝通;警察暴力鎮壓;市民發起輿論聲討;暴民施以暴力下,學生們面對既係四面楚歌!
點解大家吾怨源頭,如果689一早肯出黎聆聽, 又點會演變成今日局面?!

大宅

引用:總言之, 你有什麼違法就被人用呢個藉口俾人

原帖由 sadsam 於 14-10-04 發表
總言之, 你有什麼違法就被人用呢個藉口俾人打........就應該既~

咁唔洗有法官同執法者啦~ 殺人都可以冇罪 ...
早在元朗派黃絲帶行動已知道,有一批人係認同用暴力拆檔,鼓吹其他地區都要咁做。
當元朗早茶會被捧上天,猶如人民英雄之後,其他區已經爭相效法
只係旺角比較大規模地方,黑幫勢力多,終於見血先醒覺咁暴力!

伯爵府

cream090909 發表於 14-10-4 13:25
佢地會好厚面皮咁話:嗱,講左架啦,斷人衣食如同殺人父母,你去得就預左比人打比人搞架,呢d咪抵死囉,呀媽 ...
藍絲帶的人真係......

大宅

引用:吾洗出動解放軍,香港人己經打自己人!你地

原帖由 akina2012 於 14-10-03 發表
吾洗出動解放軍,香港人己經打自己人!
你地鼓吹成功,用暴力收場,有份咀咒既人開心未!?
警察催淚彈打吾 ...
Support

大宅

引用:Quote:原帖由 souvenir 於 14-10-04 發表警

...
你有冇睇新聞 有個人俾警察鎖上手扣,15分鐘之後條友係地鐵站出現返喎

首頁

尾頁

跳至