美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家可否分享下落妝既steps? 多謝晒!

伯爵府

2018復活節勳章

我會首先用卸妝水抹一次面同眼過水,
再用潔面產品再洗一次

大宅

回覆:gg_candy 的帖子

我都有架 之後仲用toner化妝綿再抺一次 綿花仍然都黃黃地咁

侯爵府

chochochan 發表於 14-10-6 17:02
我都有架 之後仲用toner化妝綿再抺一次 綿花仍然都黃黃地咁

你化淡妝定濃妝?

我自己就唔多用睫毛液的, 所以通常只用卸妝油 (以前用SHU UEMURA, 而家用RMK) 落一次,
再用洗面膏洗一次~

如果用MASCARA嗰日, 就會先用唇眼卸妝卸眼一次, 先再用油+洗面膏.

大宅

KAY+2 發表於 14-10-6 17:06
你化淡妝定濃妝?

我自己就唔多用睫毛液的, 所以通常只用卸妝油 (以前用SHU UEMURA, 而家用RMK) 落一次,
我full makeup ga, 保養品>primer>防晒>粉底>碎粉>blusher>eyeshadow>mascara.落眼妝我用biore, 好乾淨
面部我用可可巴油, 跟住用洗面膏, 綿花仲係黃黃地!

侯爵府

用EVE LOM 可以一次過落哂, 連mascara 都得, 唔駛再洗面

以前用rmk cleansing cream 落完妝, 再洗面, 再用導出機, 塊棉花都係黃, 而家轉左用eve lom 無呢個問題, 相信係eve lom 落得夠乾淨

公爵府

回覆:點先可以完全落妝

用卸妝油,一次過咩都卸淨

侯爵府

chochochan 發表於 14-10-6 17:18
我full makeup ga, 保養品>primer>防晒>粉底>碎粉>blusher>eyeshadow>mascara.落眼妝我用biore, 好乾淨
面 ...

係咪個可可巴油落唔乾淨? 我見啲JM話EVE LOM好乾淨, 會唔會試下呀?

侯爵府

freshrose 發表於 14-10-6 17:19
用EVE LOM 可以一次過落哂, 連mascara 都得, 唔駛再洗面

以前用rmk cleansing cream 落完妝, 再洗面, 再用 ...

我見好多JM都讚EVE LOM, 不過JOYCE BEAUTY好貴呀, 你喺網訂, 定JB買的?

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:用EVE LOM 可以一次過落哂, 連mascara 都得

原帖由 freshrose 於 14-10-06 發表

以前用rmk cleansing cream 落完妝, 再洗面, 再用 ...
where buy eve lom?

侯爵府

KAY+2 發表於 14-10-6 17:22
我見好多JM都讚EVE LOM, 不過JOYCE BEAUTY好貴呀, 你喺網訂, 定JB買的?

上網訂, 至從訂完一次之後, 成日都有promotion, 哈哈, 有次係7折, 岩岩又有買2送一, 平JB 好多, 可以先試100ML, 我自己訂左100ML 先, 用左一星期無敏感, 無爆瘡, 個WEBSITE 就SEND E-MAIL 話有7 折, 之後再入多個200ML, 差不多係JB 半價

我自己用左100ML 成個月, 用左三份一, 其實都好抵用, 因為夜晚唔駛再用其他野洗面

Gigigirllaw  Pm plz  發表於 14-10-9 14:48
叮噹媽媽  excellent!  發表於 14-10-7 00:04

侯爵府

maymay220hk 發表於 14-10-6 17:25
where buy eve lom?

lookfaxxxx website

大宅

freshrose 發表於 14-10-6 17:19

請問幾錢倒?

大宅

回覆 freshrose 的帖子

可以話我知邊個website 嗎? sorry 剛見到了!

侯爵府

chochochan 發表於 14-10-6 17:28
請問幾錢倒?
55英磅FOR 100ML, 不過果個WEBSITE 成日有promotion, joyce beauty 要HK$850, 不過建議去左JOYCE BEAUTY 試下先, 未必人人接受到佢的豬油味, 我個人認為隻味唔難嗅既

大宅

freshrose 發表於 14-10-6 17:32
55英磅FOR 100ML, 不過果個WEBSITE 成日有promotion, joyce beauty 要HK$850, 不過建議去左JOYCE BEAUTY 試 ...
thanks! 等我留意住promotion!

大宅

Freshrose,

just wondering easy to use Eve lom cleansing cream?
did looked at the website "lookfantastic"...can't find your offer..buy 2 get one free

Thanks your help?

翡翠宮

回覆:點先可以完全落妝?

如果勁濃妝,我會

1. Eye n lips makeup remover
2. \'Cold cream + Makeup removal wipes\' or Makeup removal oil / balm
3. Cleanser + clarisonic
4. Toner + cotton pad

咁就應該一定無走雞

大宅

Dwmn 發表於 14-10-6 17:49
如果勁濃妝,我會

大宅

Dwmn 發表於 14-10-6 17:49
如果勁濃妝,我會

cold cream係咪pond's 果隻?

首頁

尾頁

跳至