親子旅遊

跳至

首頁
12345...17

尾頁

別墅

剛收到佢哋嘅cold call,$2188包—晚澳門喜來登酒店及兩晚珠海半山海逸酒店,好似好抵,但我打去澳門喜來登酒店查詢,酒店又話冇同呢間公司合作

有冇JM join過呢

複式洋房

回覆 新手師奶 的帖子

我都收到電話,我想join .請問最後你join 咗未呀

禁止訪問

民房

不要買呀,我也被騙了,我決定報案,大家還知道甚麼資料可私信我嗎,謝謝。

民房

回覆 lingmontea 的帖子

你好,我想問你如何知那是大陸旅行社,我想要多D資料,你最後攞得到錢嗎?我想攞返呀>_<

男爵府

上星期我都收過電話,我回應話唔會在電話答覆,叫對方send詳細資料俾我,佢話whatsapp我,但之後無左下文。

大宅

回覆:有人join過《高美匯》嗎?

有冇查旅遊議協會有冇呢間旅行社呀

複式洋房

我都俾左錢.都系2588

民房

回覆 sweethouse21 的帖子

我都打算去投訴,唔知消委會幫唔幫到?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都join咗, 電話永遠打唔通, book 親都話full, 我都好後悔, 因為碌咭銀行月結單是用人民幣, 所以我都估係中國國內開, 我俾另外電話你地, 因為之前佢地whatapp 資料俾我時, 留低咗電話. 請問可以打電話號碼出來嗎? 如有需要, 我pm 俾你地. 最後,我要upgrade 先有房, 我都擔心, 所以打去澳門問有無記錄, 幸好有記錄. 三晚酒店,現在先book 第一間. 以後, 電話傳銷, 都係say no.

民房

回覆 dreamjacqueline 的帖子

我冇打去消費者委員會呀,因為佢直頭扮喜萊登酒店既職員,到左我收不到所謂既套票,而我打去喜萊登酒店,真正既職員就話我知有間叫高美匯既既冒佢地,已經被騙了好多人,所以我估我不能去消委會說比高美匯騙了,如果你打去,佢受理可否在此分享,讓大家知可以點做,謝謝你

民房

回覆 維尼熊pooh 的帖子

pooh,你好,我想問那你有否比地址佢呀,他有寄套票給你嗎?還是直接幫你book房了,>_<麻煩你

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢地無寄套票,電話book ,然後大約出發前5日電郵張確認信給你。
sweethouse,你幾時買㗎?

民房

回覆 維尼熊pooh 的帖子

hi,佢之前同我講話未寄到套票也可以電話book,但當我話book,果個人又話要同經理申請,因為我末收到套票,之後又話經理未覆,book唔到,最後揾唔到果個人添,我3月中比錢架,你而家book左幾號呀,那間酒店?如果成功去完回來可否話比我知,酒店還要加你錢嗎?麻煩你

洋房

halo
我都中左招!!
我想訂4/25, 一次過用晒2間房, 佢又話冇晒房
我話轉其他酒店, 佢仲要我比多1400蚊呀!!
佢又係呃我話係金沙集團賭場部職員, 做PROMOTION, 所以我先中招!!
我同你地差唔多時間比錢!!

男爵府

我的過程是這樣 :

我是上年6月JOIN, 又係被騙, JOIN 咗之後, 會有封信列明個PACKAGE包咩, 同埋有張佢地的VIP咭寄去你俾佢的地址 (重要寄掛號添) , 由於一直無時間, 直至今年年頭就開始計劃吓, 我一月BOOK二月,話FULL, 二月BOOK三月.又話FULL, 三月BOOK四月,又話要等3月20日先知, 之後忍唔住火都嚟, 就話佢地,如果你地俾唔到SERVICE我, 就退款俾我, 我唔想一拖再拖.佢地話我過咗6個月, 唔可以退, 我話現在是你貨不對辦, 俾唔到我, 就算過咗6個月都要退款俾我, 之後, 我日日打電話煩佢地, 追問結果, 最後叫我UPGRADE (+$1088), 初初我唔肯, 後來又話UPGRADE後有以下嘢送:

UPGRADE 間房, 單程回程船票2張 (不要船票可以換餐券$200), LUNCH 2位, 冰之歷奇入場票2張, 酒店禮物一份, 餐飲券$200, 重話特別ORDER俾我, 重同我計埋話好扺.

最後俾佢地氹咗,其實自己都唔係好識點處理, 第一次遇到. 出發前5日等佢地EMAIL埋封確認信我, 我就打去喜來登酒店CHECK CHECK 有無我的訂房記錄, 結果有,先放心買船票, 結果昨日出發, 今日回港, 又有貨不對辦.

房唔知係唔係UPGRADE咗, 單程船票無得換餐券, 無冰之歷奇入場票, 餐飲券得番$100.

我CHECK番喜來登網頁, 原來幫我訂咗喜來登現在的PROMOTION,如果係網上自己訂,連稅=$1704, 我會明天又打去嘈.

見你們剛剛訂, 我覺得你們退款實際D, 如果唔係, 一定需要再付款UPGRADE, 更何況五,六, 公眾假期或假期前夕入住酒店, 要附加15%政府稅及服務費.

我現在還要爭取埋兩晚酒店, 又唔知要加多少錢 ? 唔加錢, 我又可以點做.........

希望大家清楚我的處境後, 知道點做.

民房

我也受騙了!我也是收到自稱是澳門喜來登職員來電,然後他收了錢後(原來用人民幣,加埋對換收費,唉!),從內地寄掛號信給我。信內容與我購買的不符。致電了解又經常冇人接(sales part)或到留言信箱(booking part 37561282),很難聯絡,非常困擾。到有人接電話了,要求訂房時,永沒答案,籍口是full左或是要你upgrade。已經幾個月,仍然沒訂到房。
其間我向消委會投訴,回覆:若用人民幣過數已超出處理範圍,需向海關投訴。跟著我便向海關投訴,現處理中,希望有消息啦!

我也分享了我的處境,我相信還有其他人也給「高美匯」騙了!

大宅

我都被騙了…
我剛才想打去消委會投訴,但佢地話如果唔係本地公司,佢地無辦法

洋房

上個月入手,今日决定退款,唔知要等幾耐

大宅

回覆:有人join過《高美匯》嗎?

我老公上年都join過,電話係勁難打,開頭我都以為中招,但最後都成功book到入住喜來登,其他優惠都有兌現,不過book既過程真係用咗好多時間,佢地成日話轉頭覆又無覆,又要我不斷打去追問,以後真係咪搞!

首頁
12345...17

尾頁

跳至