懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題
陪月未來,但發現佢有問題,唔想博,如果未來炒左係咪只沒收訂金?要另外賠錢嗎?
希望各位可以幫忙
我真係好傍偟
另合約上有寫沒收訂金,但後面又再註明有咩要跟勞工處保障
所以訂金冇左冇所謂,但擔心要再賠錢
我係陪月一站請
想睇下有冇人有經驗,唔想咁快驚動個中介

大宅

回覆:大包大人 的帖子

發生咩問題?請咗又想炒人!可否講來聽下意見?如你係陪月一站揾嘅.可以打番去問下中心嘅職員.佢地會幫你換過個!:

別墅

我今日處理左,沒收訂金
因為主要係網上剛看到佢不好的評論,攪到我呢段時間心裡面一直好擔心,而且前僱主講野好中肯,最後敵不過心理關口,決定換人算。
訂金冇左唔緊要,最擔心請左個唔好會勁後悔

男爵府

陪月一站好似收10%訂金是嗎?唔係大數目就算啦!咁你係咪要求陪月一站再介紹另一個比你呀?

別墅

回覆:如果陪月未來炒左係咪只沒收訂金

我自己揾左另外一個,冇要佢介紹
不過佢地都好helpful,我指陪月一站

大宅

回覆:如果陪月未來炒左係咪只沒收訂金

我都係陪月一站請左陪月,就黎做左2星期,我都想佢做埋今week就吾要佢。 我都想知係味比佢沒收D 尾期d 訂就okay

別墅

引用:我都係陪月一站請左陪月,就黎做左2星期,

原帖由 NagiTsui 於 14-11-12 發表
我都係陪月一站請左陪月,就黎做左2星期,我都想佢做埋今week就吾要佢。 我都想知係味比佢沒收D 尾期d 訂就 ...
可能要打去問下陪月一站
我個次打去佢話沒收訂金
點解兩星期唔要
佢做得差?

大宅

我都想知點解做兩個星期想唔要?

大宅

回覆 大包大人 的帖子

請問在那可以知道佢地過往的資料,因我也在該站請了人。

別墅

引用:回覆+大包大人+的帖子請問在那可以知道佢地

原帖由 wing326 於 14-11-13 發表
回覆 大包大人 的帖子

請問在那可以知道佢地過往的資料,因我也在該站請了人。 ...
有個post寫「衰陪月名單」
可以要求樓主俾email你

大宅

我覺得自已請左個廚師多過請個陪月,而且D 野食又吾得。 加上佢成日點我屋企人做野。 日日2點幾冇野做佢就一係睇報紙一係坐係sofa 度。 雖然佢吾一定要做家務,但佢甘得閒坐係度,而我自已要做家務我心理好吾平行。 加上佢好日都吾抱下個B, 一抱就好似大爺甘點我同我屋企人整e 樣,攞個樣。

最叻就係廚房東摸西攪,最吾仲意成日叫我買野,差吾多叫我换曬成屋野甘滯。

大宅

畀面勳章

回覆:NagiTsui 的帖子

陪月係唔包做家務

首頁

尾頁

跳至