論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

牛年勳章

回覆:pearlypigchick 的帖子

你地都唔夠我個早。下午三點已經煮好晚餐。我問佢咁早煮點食。佢話先放雪櫃。晚上攞出來番熱。聽到即想爆佢。

我而家坐月。早上要食飯。平時大約十時起床。佢六點半已經煮好飯。但冇keep warm。由得d餸 同飯係飯㷛內。我起身食凍冰冰。

講咗好多次都係咁。最後忍唔住鬧佢先有dd改善

大宅

kennylove 發表於 14-10-9 02:20
你地都唔夠我個早。下午三點已經煮好晚餐。我問佢咁早煮點食。佢話先放雪櫃。晚上攞出來番熱。聽到即想爆佢 ...
個ex菲咪又係我坐月果時係咁,陪月煮好,叫佢reheat俾我成日都唔reheat就拎出黎,煮埋我老公dinner,提佢幾點落鑊
條PK就成日晨咁早煮好左係度齋擺,但其實佢整好左,都係企係個廚房
唔敢玩手機,但就成碌葛咁棟左係度,然後夠7:00就出門接我二仔
但我老公返黎要同晒三個細路沖涼才可以食飯,呢條旦散除左幫我reheat
同埋食完飯清潔外,基本上一D用處都無,之前又同我講識湊NB
我見佢D行為,識條毛咩,唔識你講我知,我可以教你
但唔好扮識,等陣跌左我個仔點算!

複式洋房

回覆:爸爸豬 的帖子

啲姐姐想快啲煮完就玩電話

子爵府

好媽媽勳章

你地點都唔夠我工人早,佢上午11點前,已經煮好晚飯既餸,因為仍下午好忙,接完阿女放學,食完LUNCH,就暗午睡,然後3點半仔女起身,就做功課,去CLUB HOUSE 玩個幾鐘,然後回家沖涼,6點先餵阿女食飯,我地7點開始食,佢比較有SENSE,會REHEAT D 餸, 我就覺得OK, 但個個人唔同

珍珠宮

引用:你地點都唔夠我工人早,佢上午11點前,已經煮

原帖由 wendy_ho 於 14-10-09 發表
你地點都唔夠我工人早,佢上午11點前,已經煮好晚飯既餸,因為仍下午好忙,接完阿女放學,食完LUNCH,就暗午睡,然 ...
我接受唔到!

公爵府

回覆:工人成日太早煮定餸

我一早同佢講6點煮飯,7點左右開飯,我炒餸佢洗野,根本好快搞掂,但佢經常下午3點幾4點就問我煮幾多米。星期六日我地訓得晏,通常起身就同朋友出街食,姐姐10點半已經煮左飯,我想暈

有時我想放手迫佢學煮,佢就例牌叫我入廚房試味,我出街交帶佢炒蕃茄,指一指個袋,佢同我成袋炒哂,教左幾個月都唔識煮,簡直地獄廚神

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 爸爸豬 的帖子

我都係6點先返到屋企, 我番到屋企先比佢入廚房煮野.....咁早入廚房, 日日早開2個鐘電燈, 電費都貴咗.....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

伯爵府

工人一定要不斷提醒,做得好就讚,話俾佢聽今日D餸熱騰騰幾受歡迎

爸爸豬  好方法  發表於 14-10-9 21:38

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+babyhk+於+14-10-08+發表我姐

原帖由 爸爸豬 於 14-10-08 發表
咪係!餐飯好重要嘛!
X 2 ; 尤其晚飯

大宅

早點煮早點搞掂晒..可以早點休息

男爵府

引用:好鬼煩,話極都是這樣凍晒!都未到冬天添!!!

原帖由 爸爸豬 於 14-10-08 發表
好鬼煩,話極都是這樣凍晒!都未到冬天添!!!
昨晚7點開飯,6:35已經煮好晒!
Me roo

首頁

尾頁

跳至