懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

28weeks, 琴晚半夜開始下腹痛,係扯實好似抽筋咁痛,但唔郁就好少少,唔想嘈醒老公,半夢半醒訓到今朝仲係好痛,諗住可能去完廁所好d,但冇好轉,而家一郁同企響度都拿實咁痛,阿b有繼續郁

打左俾私家,醫生今日唔响度,姑娘話bb有郁冇流血唔駛太擔心,話腸抽筋都可能咁樣痛,叫我睇多幾個鐘,太痛就去急証室

好擔心,有冇JM有經驗?試過咁痛法嗎?好驚有咩嚴重問題

別墅

求教⋯⋯

大宅

回覆:好擔心,28w, 下腹好痛 ,有JM試過嗎?

肚側兩邊有冇痛呀?我之前試過痛左幾日

大宅

回覆:好擔心,28w, 下腹好痛 ,有JM試過嗎?

我建議入急症……我都試過腸抽筋,只是抽一陣,不會太耐

別墅

回覆 wingwingwing12 的帖子

我偏右痛,一落床好似墜住扯實咁痛,但唔似宮縮
咁你地當時有冇睇醫生,醫生點講?

大宅

美好大世界2017勳章

我前兩日因為你講的症狀而入院觀察過,不過好快出左院,佢話我胎盤低。

大宅

美好大世界2017勳章

但我前兩日比人激親,唔知有冇關係

大宅

引用:回覆+wingwingwing12+的帖子我偏右痛,一落

原帖由 Janmum2015 於 14-10-11 發表
回覆 wingwingwing12 的帖子

我偏右痛,一落床好似墜住扯實咁痛,但唔似宮縮
我產檢既時候問醫生,醫生話bb一路大有可能會有扯痛唔舒服,如果唔係成個肚都痛都唔使太擔心,但太痛或痛太耐都係去醫院隱陣d!

別墅

當日痛左足足十幾個鐘終於開始好轉,第二朝起身淨返輕微唔舒服,之後一日覆診時問返醫生,佢話呢d係腸痛,似係食物中毒症狀⋯⋯

其實開始痛個晚我飲左一碗99煲既桑寄生,不過d料已經放左兩年,之前飲過一次都冇事,醫生話一定有關⋯⋯哈⋯⋯我都唔知真係關唔關事⋯⋯

醫生話總之冇再惡化冇再痛就唔駛理喇,好彩冇事⋯⋯

別墅

引用:當日痛左足足十幾個鐘終於開始好轉,第二朝

原帖由 Janmum2015 於 14-10-15 發表
當日痛左足足十幾個鐘終於開始好轉,第二朝起身淨返輕微唔舒服,之後一日覆診時問返醫生,佢話呢d係腸痛, ...
我18wk,前晚都好似你咁,由胃扯住痛到落肚,無論點訓都痛,零晨2點,怕阿b有事入左急症,照完阿b有心跳同有活動。。。不過留左一晚醫院觀察,個醫生用鴨咀幫我檢查後話子宮頸有息肉,順便幫我割埋,怕後期出血。。。跟住我問佢係咪腸抽筋,因為我覺得似我未有bb之前試過,佢話唔係係肌肉痛,唔會唔痛之後都係咁,因為第一次有bb係咁。。。佢咩藥都無比我食,只係開左假紙休息2日,今日仲流緊啡。。。

首頁

尾頁

跳至