親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今年農曆新年會一家四口第一次去sydney and melbourne, 請問如果唔自駕,住邊區會方便D?有冇酒店或service apartment 介紹?thanks

子爵府

回覆:funfunyuyu 的帖子

Sydney我覺得住近Central or Town Hall station應該比較方便。

大宅

sydney我住過Aspire hotel,覺得唔錯

男爵府

我想book Swissotel Sydney, 在CBD , 對這間酒店有乜意見?

大宅

funfunyuyu 發表於 14-10-20 14:17
我想book Swissotel Sydney, 在CBD , 對這間酒店有乜意見?

我上星期剛在pricexx訂了這間酒店 27/12 - 30/12三晚, 我覺得這酒店的位置非常好,就在Sydney Tower隔離,去任何景點都好方便.

男爵府

回覆 magg2241 的帖子

我去悉尼住過4晚fraser suite 同2晚 hyde park inn方便舒適在CBD
另外,墨爾本住CBD 的mercure hotel
平價及方便
其他一路自駕住民宿或motel

男爵府

Thanks above all

男爵府

wyh:) 發表於 14-10-20 17:15
回覆 magg2241 的帖子

我去悉尼住過4晚fraser suite 同2晚 hyde park inn方便舒適在CBD

多謝提議. 另外我搵到幾間serviced apartment 想問意見, 包括:-
1. Adina Apartment Hotel Melbourne Northbank
2. Aura on Flinders Apartment
3. Melbourne Short Stay Apartments
仲有 Crown Promenade Melbourne

請問有冇人住過可以比D意見??? Thanks!!

大宅

回覆 funfunyuyu 的帖子

其實你可以上trip advisor睇下D評價,我平時揀酒店都係o係o個度睇評價

男爵府

我都係去trip advisor 睇評價然後再決定跟著上hotelcombined.com 格價

男爵府

引用:回覆+funfunyuyu+的帖子其實你可以上trip+a

原帖由 sjfamily 於 14-10-21 發表

其實你可以上trip advisor睇下D評價,我平時揀酒店都係o係o個度睇評價 ...
都有上各大網站看意見,格價,只係有更多資料就更好

子爵府

sjfamily 發表於 14-10-20 02:11
sydney我住過Aspire hotel,覺得唔錯
Aspire hotel ? $ 晚?

大宅

232 發表於 14-12-14 23:10
Aspire hotel ? $ 晚?
價格會因為月份或者星期幾而有所不同, 你最好自己上佢個網度check番個價

子爵府

引用:Quote:232 發表於 14-12-14 23:10 Aspire h

原帖由 sjfamily 於 14-12-15 發表
價格會因為月份或者星期幾而有所不同, 你最好自己上佢個網度check番個價
睇左la,thx!!!

另CBD区即係边度??

首頁

尾頁

跳至