懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

已懷孕13週,月頭响瑪加烈做咗唐氏,當時醫生話bb正常,點知今日4點幾瑪加烈姑娘打比我要我聽朝一早返醫院見醫生,佢話我唐氏報告出咗,風險估係1:91(正常係1:250)佢話聽朝一定要返去醫生要同我相量再做其他檢查,

我一聽完電話就已經喊晒出嚟,又要怕比其他同事見到,又擔心bb點算好,我依家都唔知點好

大宅

你幾歲? 其實一般TOUCHWOOD BB 有事1, 2 日就立即通知, 不過唔好太擔心住, 抽羊水才知真正RESULT 有時醫院真好嚇人, 所以點解我LOW RISK 都立即趕13 WEEKS 6 去做NIFTY, 因7日內知結果, 唔想心掛掛到BB 結構時才知, 真好傷心. 點都好, 明天見醫生先, 唔好想太多, TAKE CARE. BB無事架, 

別墅

回覆 omega_chui 的帖子

我在BK見好多,政府長期出現假陽性的!不要被政府嚇親自己,我見之前有JM個report 差過你,做nifty都pass. 唔好擔心,見完醫生再做進一步test. BB好需要你支持架,加油!祝福你和BB!

複式洋房

回覆:omega_chui 的帖子

唔好擔心,我當時係1:89!
我選擇左做絨毛,最後報告係正常!
其實真係好多假陽性!
我仲有1星期就20週!
BB會同你一齊努力!加油!

大宅

回覆:好擔心,突然收到醫院call聽朝返去見醫生

我已經37歲,身體又唔好,呢胎係第二胎,我已經無時間再等啦,好難先有bb但依家又可能會有問題,好擔心,8wks時已因為肚痛及心口痛氣喘入急症,12wks就要食亞士匹靈控制血壓,我都知自己呢胎會出現好多問題,而且亦知將會再出現妊娠血壓高及毒血症,但我真係好想bb平安無事,要做咩檢查我都唔怕亦已有心理準備我只希望bb安好順利出世

禁止訪問

引用:我已經37歲,身體又唔好,呢胎係第二胎,我

大宅

我都打算聽朝打去dr lau and dr lam到book睇下邊個快就去邊間做

複式洋房

使鬼驚,我倆公婆又係比瑪嘉烈攪到好檐心,1:110,去做Nifty. 1:4百萬!

大宅

我都1:128。仲要係31歲咋,下星期先出抽血報告,唉,一齊加油啦。

大宅

醫院太太太多假陽性,我身兩個老友都話高危,最後兩個都無事,BB不知幾健康!
之前見有jm話1:2打定輸數添,最後又係無事!

大宅

回覆:omega_chui 的帖子

五使驚喔,醫院我的比率系1:6,我25歲,去做nifty1:100000000.bb八月出左世,不知幾精令。好多假陽性的。見

侯爵府

畀面勳章

唔好擔心!我兩胎都係假陽性,都抽絨毛,最後冇事!加油

男爵府

hashtag旅遊勳章

我有同事1:2都無野,唔好擔心太多住。可以的話去做nifty。係貴d但放心哂。我未知oscar 已做nifty,因為知oscar唔準。

大宅

我都 36啦, 我仲係第一胎, 你唔好太擔心, 仲有如醫院叫你抽羊水, 100%準唔須nifty 了, 加油呀,,,,

大宅

剛剛去咗dr lau到做nifty同照超聲波,佢超細心仲叫我唔使擔心佢話憑佢經驗同超聲波check應該唔係唐氏,佢話等埋報告出就可以完全安心,我噚晚仲偷偷地喊咗成晚

Q4  唔好擔心, 相信dr lau  發表於 14-10-16 10:00
Ekwong  放心,dr lau咁有經驗   發表於 14-10-15 18:51

首頁

尾頁

跳至